• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SPM
    SPM --- ---
    QWWERTY: Jenže ono to není, že namíříš telefon a zmáčkneš tlačítko. Ono je to mezitím pustit aplikaci, najít tam to co chci ovládat a pak něco zmáčknout. Což u většiny lidí povede k tomu, že stejně na stole bude ležet ten dedikovaný ovladač, protože je to rychlejší. Stejně tak chain HA - Zigbee - Klimatizace většinou primárně není o tom, abys to ovládal telefonem, ale abys to ideálně nemusel ovládat vůbec a chovalo se to rozumně (třeba klimatizovalo, když někdo doma je). Podobně ikdyž mám chytrá světla, tak mám na zdech vypínače. Protože po příchodu je jednodušší praštit do vypínače než lovit mobil a je lhostejno, jestli to z mobilu jede přes IP stack kamsi nebo přes IR/BT/jiné rádio. Výhoda toho mít to v mobilu je, že když doma zapomenu rozsvíceno a vzpomenu si na to druhý den na dovolené, tak to z toho mobilu vypnu. Ale na to je ti IR v tu chvíli taky dost k prdu :-) čímž se dostáváme k tomu, že prakticky to v tom telefonu je dobré akorát na vysírání ovládání televize ve společných prostorech, což je možné kvůli tomu, že to z bezpečnostního hlediska je sračka... a pokud někoho tohle baví, tak si holt dneska koupí Flipper Zero, který ten IR port má (stejně jako má softwarový rádio, se kterým jde devastovat další sortu zařízení a v mobilu to nikdy nebylo) :-)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SPM: to je ale prave tou pointou XMEDA - z telefonu to skoro zmizelo (a nekteri tu vyhlasuji, ze IR patri do 19. stoleti), ackoliv okolo nas bezne dneska porad existuji desitky zarizeni, ktery IR pouzivaji

ale misto toho, aby clovek proste namiril telefon na klimatizaci a zmackl tlacitko, tak nekdo prisel s tim, ze je lepsi mit chain: telefon -> IP stack -> home assistant server -> zigbee adapter -> klimatizace
    a pak jeste doufat, ze vsechny kroky podporuji vzajemnou integraci
    SPM
    SPM --- ---
    QWWERTY: ok, na tohle jo, ale v mobilu jsem to měl naposled s HTC Wallaby a už tam jsem to nepoužíval, pač bylo lepší do staršího počítače narvat BT Dongle, než přijít o konektivitu když někdo pohne s mobilem :-)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SPM: no nevim. ja mam IR treba na klimatizaci, v kanclu na projektorech a vetsine 4K televizi, etc...
    SPM
    SPM --- ---
    Jsem chvili premyslel v kterem tisicileti jsem se to ted probudil. Pamatuju si, ze pres IR jsem naposled hral hada na 6110ce. A to uz je dost dlouho :-D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XMEDA: no zrovna tahle "hodpodska" kratochvile je spis bezpecnostni dira :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    DANYSEK: Jednoducha spolehliva komunikace na 15-30m bez nutnosti cokoliv asociovat nebo pripojovat. Proste vidim v hospode televizi panasonic, nalistuju panasonic ovladac a prepnu. Nazdar smitec.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DANYSEK: Oni jeste neprisli na to, ze existuje wifi :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XMEDA: IR je technologie ze stoleti pary... :D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MAKROUSEK: Mozna tak 2% televizi na svete. S Note 4 a IRkem poprepinam kde co. Oddelani IRka u samsungu podelali. Kazdej mobil vyssi rady by to mel umet uplne samozrejme.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XMEDA: Televize uz jedou pres bluetooth.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    GEKONZPRAHY: Nechapu ze uz ho skoro nic nema, jen šajomi a par exotik typu ulefone. Pritom TV, audio, projektory, klima, dalkac k fotaku..
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    XMEDA: Infraport to má, ten používám denně.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    GEKONZPRAHY: joo tenhle mas, prehlidl jsem to 12/512 :) Tam by mi chybel infra a 3.5mm jack.. koukam na https://www.datart.cz/mobilni-telefon-xiaomi-redmi-note-13-pro-8-gb-256-gb-52848-cerny.html#popis nebo https://www.datart.cz/mobilni-telefon-xiaomi-redmi-note-13-pro-5g-8-gb-256-gb-50839-cerny.html#popis Ale jo, vypada to, ze se ty fotaky daji utopit v silnejsim obalu docela dobre. 1" snimac netreba, fotim fotakem co ma vetsi :)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    XMEDA: Ještě jsem se k RAWu vlastně ani nedostal, ale asi ho to umí.

Xiaomi 13 Pro v rukách fotografa - podrobná recenze (+ ukázkové fotky) - FotoGuru.cz
    https://www.fotoguru.cz/xiaomi-13-pro-recenze/

Jinak vystouplý objektivy držej a kupodivu se ani nějak moc nešpiněj, přijde mi, že 23U jsem leštil častějc. Kryt mám tenhle a funguje fajn https://www.alza.cz/spigen-rugged-armor-black-xiaomi-13-pro-d7685641.htm
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    GEKONZPRAHY: Gekone, jak prezivaji ty vystouply objektivy? Uvazuju o nem kvuli infraportu, ale ta konstrukce zadku s fotakama je strasny zlo. Snad jedine to utopit v nejakym armor obalu.
    A umi fotak raw?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PUSCHPULL: No vidis, tak treba u me na Kanarech je to presne naopak :) Tady jsou mapy.cz nepouzitelny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ZBYNEK: + za K-9
    ale uz jsem potkal lidi, kterym moc nevyhovovalo
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NECROMAN: K-9 mail

DATEL: Blue Mail u nás má zákaz kvůli bezpečnosti - před pár lety si posílali v rámci autoconfigu hesla na svůj server. Možná úmysl, možná chybná implementace...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: Moje reseni pro mamku je FairEmail - resi dobre prilohy, ochranu pred spoustenim atd. Nicmene jsou vice netechnicka reseni.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NECROMAN: Ja Samsung mail, prijde mi nejjednodussi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam