• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SPM: to je ale prave tou pointou XMEDA - z telefonu to skoro zmizelo (a nekteri tu vyhlasuji, ze IR patri do 19. stoleti), ackoliv okolo nas bezne dneska porad existuji desitky zarizeni, ktery IR pouzivaji

ale misto toho, aby clovek proste namiril telefon na klimatizaci a zmackl tlacitko, tak nekdo prisel s tim, ze je lepsi mit chain: telefon -> IP stack -> home assistant server -> zigbee adapter -> klimatizace
    a pak jeste doufat, ze vsechny kroky podporuji vzajemnou integraci
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XMEDA: Televize uz jedou pres bluetooth.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    GEKONZPRAHY: Nechapu ze uz ho skoro nic nema, jen šajomi a par exotik typu ulefone. Pritom TV, audio, projektory, klima, dalkac k fotaku..
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    XMEDA: Infraport to má, ten používám denně.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    GEKONZPRAHY: joo tenhle mas, prehlidl jsem to 12/512 :) Tam by mi chybel infra a 3.5mm jack.. koukam na https://www.datart.cz/mobilni-telefon-xiaomi-redmi-note-13-pro-8-gb-256-gb-52848-cerny.html#popis nebo https://www.datart.cz/mobilni-telefon-xiaomi-redmi-note-13-pro-5g-8-gb-256-gb-50839-cerny.html#popis Ale jo, vypada to, ze se ty fotaky daji utopit v silnejsim obalu docela dobre. 1" snimac netreba, fotim fotakem co ma vetsi :)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    XMEDA: Ještě jsem se k RAWu vlastně ani nedostal, ale asi ho to umí.

Xiaomi 13 Pro v rukách fotografa - podrobná recenze (+ ukázkové fotky) - FotoGuru.cz
    https://www.fotoguru.cz/xiaomi-13-pro-recenze/

Jinak vystouplý objektivy držej a kupodivu se ani nějak moc nešpiněj, přijde mi, že 23U jsem leštil častějc. Kryt mám tenhle a funguje fajn https://www.alza.cz/spigen-rugged-armor-black-xiaomi-13-pro-d7685641.htm
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    GEKONZPRAHY: Gekone, jak prezivaji ty vystouply objektivy? Uvazuju o nem kvuli infraportu, ale ta konstrukce zadku s fotakama je strasny zlo. Snad jedine to utopit v nejakym armor obalu.
    A umi fotak raw?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PUSCHPULL: No vidis, tak treba u me na Kanarech je to presne naopak :) Tady jsou mapy.cz nepouzitelny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ZBYNEK: + za K-9
    ale uz jsem potkal lidi, kterym moc nevyhovovalo
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NECROMAN: K-9 mail

DATEL: Blue Mail u nás má zákaz kvůli bezpečnosti - před pár lety si posílali v rámci autoconfigu hesla na svůj server. Možná úmysl, možná chybná implementace...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    NECROMAN: Moje reseni pro mamku je FairEmail - resi dobre prilohy, ochranu pred spoustenim atd. Nicmene jsou vice netechnicka reseni.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    NECROMAN: Ja Samsung mail, prijde mi nejjednodussi.
    DATEL
    DATEL --- ---
    NECROMAN: Nicméně manželka používá tu jejich originální aplikaci a prý v pohodě.
    DATEL
    DATEL --- ---
    NECROMAN: Používám BlueMail, mám tam účty ze Seznamu, z hostingového serveru i firemního.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jaká je podle vás nejlepší aplikace pro přístup k mailům na Seznamu? Email.cz, nebo Seznam.cz nebo Gmail appka přes IMAP? Nebo jiná? Žena na maily stále chodí přes webové rozhraní v Chromu, což je neskutečný oser.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Osobně mapy.cz vs, maps.google používám tak v poměru 99% ku 1 %
    Vrstevnice mě zajímají vždy a celkově se mi mapy.cz líbí velmi a to navigaci v autě i pro pěší výlety v přírodě, u nás i v cizině.
    SUK
    SUK --- ---
    ANARCHY: na gmapach mi teda vic vadi to naprosto nekontrastni zobrazeni, kdy X ruznych veci je zobrazeno vicemene jen lehce odlisnymi odstiny :) Ale jinak teda, podle mapy.cz jsem se zvladl navigovat i v pomerne civilizaci nedotknutych mexickych horach ci amazonii, kde na googlu nebylo vubec nic - ty OSM mely alespon neco malo na chyceni :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ARIAEL: Problem neni to, ale to ze najdes adresu a misto linku na vyhledani na mape je link na otevreni googlemaps. (Umyslne pro potlaceni prave toho prepinani o kterem mluvis)

To ze musis pouzivat extension aby to vubec preplo z jedne na druhou je pekna otrava.

Mam 3-4 appky na mapy, ale pokud mam Google.cz jako vyhledavac, tak musim extra klikat :D
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ANARCHY: No ja ani podle tech druhych :DDDD
    Ale k tematu - ja tedy nejak nechapu co je za problem pouzivat jedny, druhe ci treti... Ale kazdej to ma holt jinak.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ARIAEL: No, nevím...
    Dokonce jsem si teď Google maps nainstaloval jestli se za tu dobu nezměnily, ale teda fakt ne - tohle je místo kam celkem často jezdím na vandry, stejný výřez...
    A ne, podle Google maps bych tam teda stále terénem chodit nechtěl..

ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ANARCHY: Mimo silnici nic neexistuje! To je fama! :D
    A pokud si pamatuju tak jsem to pouzival. V mapach nejsou zase o tolik podrobnejsi veci. Turisticky veci tam obvykle jsou, vrstevnice me malokdy zajimaji...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ARIAEL: Sorry, ale zkusil ses někdy orientovat a navigovat podle Google map kdekoliv kde jdeš pěšky mimo silnici?
    To je pro Američany Terra Incognita kam nikdy nevkročí, takže tam není potřeba mít něco nakreslené na mapě...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam