• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    znáte prosím tiskárnu která umí tisknout z android telefonu, nejlépe levný černobílý laser?
    Xerox 3020 je laserová a levná, ale Android neumí.
    TOM
    TOM --- ---
    NYKRUK: co to je za aktualizace? mně na S61 nechodí už dávno
    jaký máš launcher?
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    TOM: je to relatine stary telefon cat s 60
    MINER
    MINER --- ---
    SKAUT: Nevidim, čeho se tam chytit.
    Přijde mi to jen jako oznámení, že se nastavení přesunuje z app sluchátek obecně do Androidu. Nenapadá mě, jak by to ovlivnilo interferenci Gemini s Activity Recognition. Max. že na všech sluchátkách teď bude fungovat všechno jako na Buds.

Poslal bys mi plz ten mail na myneur@gmail.com nebo do pošty ty linky, jestli tam neni něco víc?

Nebo tam vidíš něco víc rovnou?
    TOM
    TOM --- ---
    NYKRUK: jaký HW? Paměť mi widgety ztrácejí většinou na Ulefone a Blackview. Různé verze Androidu. Zkoušel jsem všechno možné, nic nezabíralo.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MINER: Nebude to souviset s viz. screen nějak?

MINER
    MINER --- ---
    BUCKOWSKI: Jj, špunty. Kdyby to někdo dokázal vyzkoušet s jinými sluchátky, bylo by to super.

Je potřeba změnit asistenta na Gemini v Gemini app > Settings > Digital assistants from Google > nastavit Gemini.

Pak je potřeba zkusit ‚Hey Google‘ po chvíli chůze s telefonem v kapse např.

Ještě lepší by to bylo, kdyby někdo měl Google Pixel Buds 2 a zkusil to na nich, protože jestli to neni vyladěno ani tam, tak je zjevně chyba u Google.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MINER: to jsou ty špunty? Já mám to samý ve verzi WH (přes hlavu). Akorát Hey Google nepoužívám. Zkusím to vyzkoušet.
    MINER
    MINER --- ---
    BUCKOWSKI: Nemluvím o Android Auto, ale běžném použití bez auta.

Mezitím jsem zjistil, že starý asistent funguje OK.
    Problém je jen s Gemini asistentem a pravděpodobně jen pokud Android's ‚Activity Recognition‘ detekuje walking či running. Při sitting/staying to je OK i při stejné pozici telefonu.

Vypadá to na nějaký bug interakce těhle dvou features.

Zajímalo by mě, jestli to je jen u mě na mých sluchátkách (Sony WF-1000XM5) nebo to je bug Androidu, kde je šance, že to opraví.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MINER: v nastavení android auto je taky, jestli má poslouchat a čekat na ten zvukový příkaz. Máš to tam povolené?
    MINER
    MINER --- ---
    Používá někdo Gemini s BT sluchátkama?

Většinou to funguje: ‚Hey Google‘ aktivuje Gemini a ta odpovídá.

Ale jakmile se rozejdu a dám telefon do kapsy, přestane na ‚Hey Google‘ reagovat.
    Jakmile se zastavim nebo sedim nebo jedu autem (i s telefonem s kapse), zase reaguje OK.

A problém je jen s Gemini, když přepnu na starej asistent, tak to funguje vždy.

Jakoby něco v telefonu detekovalo chůzi a během ní vyplo reakce. Nevim proč.

Nemá někdo páru čím by to mohlo být?
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    Po aktualizacich mo nefunguje widget hodiny, kdyz je deaktivuju, prepnou se na tovarni verzi a funguji, dokud neprobehne aut. aktualizace. Jde aktualizaci zakaz nebo co s tim? diky
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Ale rozhodně souhlasím, že trvalo nějaký pátek, než jsem si na tuhle "otravnost" zvykl.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    GEKONZPRAHY:
    Jedná se bezpečnostní prvek, ne option. Prostě bez ověření identity platba neproběhne. Byly známé podvody, kdy lidi s terminálem v kradli tak, že někomu dali terminál blízko telefonu.

Nevím, jestli je to telefonem, ale já prostě přiblížim telefon a vyskočí mi ikona otisku prstu. Přiložím a hotovo.
    Jedině když chci platit jinou než primární kartou, musím si na ní nejdřív najet.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    JIMX: Better Battery Stats, verze z XDA Developers a najdi si tutorial pro vysvetleni co co znamena.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    teda blbe jsem to rek... reseni je pouzivat data tam kde je hovor a mit zaply VoLTE :)
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    GEKONZPRAHY: vetsina telefonu na 2 SIM ma pouze jeden modem a jede v rezimu dual standby. reseni je pouzivat data na ty SIM1 a mit zaply VoLTE.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Dal jsem šanci Google Pixelu (8a, je to sekundární telefon, takže jsem chtěl levnější, ale pořád nabízí dost "muziky" za těch 10,5 tisíc).

Ale válčím s SMSkami. "Hear Incoming and outgoing messages sound" je aktivní, v nastavení notifikací Androidu pro aplikaci Message vidím vše aktivní (ale tady nic o zvuku není, i když snad podle videí na netu dřív bývalo), takže fakt už nevím. Pořád dostávám jen notifikaci do notifikační oblasti (a dot).

Napadá mě, jestli se něco rozbilo při přenosu nastavení ze starého telefonu (musel jsem takhle odinstalovat a nainstalovat Operu, protože vůbec nestartovala), protože jsem původně měl v nastavení notifikací incoming message úplně vyplou, takže jsem neviděl ani notifikaci v seznamu notifikací.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Situace - telefon s dvěma SIM. SIM 1 je primární pro hlas, text i data. Občas nastane situace, kdy přes SIM 1 dělám wifi hotspot notebooku. V momentě, kdy ale probíhá na SIM 2 hovor, tak internet přestane internetovat a je to dost vopruz, protože na tom notebooku data během toho hovoru potřebuju. Hovor musí probíhat přes SIM 2.

Data jsou případně i na SIM 2. Možnost "Použít mobilní data během 4G volání na druhé SIM" je zapnutá.

Jde to nějak udělat? Jedná se o Xiaomi 13 Pro, Android 14.
    E42
    E42 --- ---
    GEKONZPRAHY: Ano, to je tohle: E42
    Asi nejméně otravné řešení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam