• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    GEKONZPRAHY: Už to bylo tak otravný, že jsem začal platit kartou... ale nedávno jsem si všimnul, že když otevřu Google Peněženku, tak nahoře vyskočí hláška PRO BEZKONTAKTNÍ PLATBU JE NUTNÉ PROVÉST OVĚŘENÍ. Když na ní kliknu a ověřim se otiskem prstu, pak lze platit bez problému jako dřív. Jsou to sice tři kroky navíc (otevři peněženku, klikni na hlášku, přilož prst), ale funguje to.
    JIMX
    JIMX --- ---
    OnePlus 9 ... poslední dobou mi něco občas krutě vysává baterku (jakože dneska v 8 hodin už jsem měl komplet vybito, když ještě v 5 ráno bylo 100 %) ... nemůžu přijít na to, která aplikace to dělá ... v nastavení - baterie vidím sice kolik procent sežrala jaká aplikace, ale je to za nějaký strašně dlouhý období a tudíž se z toho nedá moc nic vyvodit ... nenapadá někoho, jak to líp zjistit, co mi tam zůstává tak divně viset a saje jak zběsilý?
    FAT
    FAT --- ---
    Ahoj, jdu s vlastní blbostí na trh a chci požádat o radu: Mám XRN13Pro+5G, s XiaomiHyperOS  1.0.7.0 UNOEUXM, Android 14 UP1A.231005.007 a když jsem si chtěl upravit vyzvánění u jednoho kontaktu, tak jsem udělal následující: kontakt, tři tečky - nastavit vyzvánění a otevřela se mi nabídka na složky, ze kterých jsem si měl vybrat tón. Protože už to byl třetí kontakt, byl jsem suverén a z nabídky složek jsem si označil možnost "Použít vždy" a zvolil jsem špatnou... A od té doby se snažím nějak se dostat z toho stavu, kdy mi volba nastavit vyzvánění u kteréhokoliv kontaktu vždycky skončí v té, mnou zvolené, ale nechtěné, složce. Zkoušel jsem telefon restartovat a nepomohlo mi to. Zkoušel jsem i opačný postup, zvolit si odpovídající vyzvánění a potom ho zkusit označit jako vyzváněcí tón pro určitý kontakt, ale tuhle možnost mi to nenabídlo. Jediné, co se podařilo bylo to, že jsem si ve složce Zvuky a vibrace mohl vybrat to generální vyzvánění. To mi šlo...Víte někdo jak se dostat do stavu před tím hloupým odkliknutím, tedy mimo možnost továrního nastavení? Má smysl někam chodit aby mi pomohli? Nějaký servis, nebo někam do prodejny O2, T-Mobile, kde jsou lidé, kteří se v problematice mobilů docela vyznají?
    Díky za všechny konstruktivní rady, už jsem si vynadal od včerejška dost a dost...
    V případě obsáhlejší odpovědi můžeme do pošty nebo to nechat na veřejnosti, kdyby se náhodou našel někdo další s netrpělivými prsty.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PISTA1: Tohle nemůžu. Nemám tak chytrý router. Můžu si vybrat jen zakazování kompleně kromě vyjmenovaných IP a povolování kompletně kromě vyjmenovaných IP. A to druhé už používám pro zbytek sítě. Mohu teď přidat pravidlo blokování IP pro konkrétní lokální IP a jinou možnost v tuto chvíli nemám.
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, nekolilkrat denne mi naskakuje okno se spustenim Gemini. Nemam ani nainstalovano a tato otravna notifikace nejde vypnout, je to klidne 10 za den. Nevite, co s tim? Googlil jsem, ale nic nenasel. Info se jen tyka, pokud mate aplikaci. Krom asi nejakeho spusteni aplikace a pak reseni blokace mne nic nenapada.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    HOWKING: udělej to obráceně, zakaž na routeru všechno a postupně povoluj jen to, co chceš aby prošlo ;)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Prosím o radu kovanější androiďáky.
    Právě jsem si přečetl tento článek: https://cdr.cz/clanek/google-omezuje-nacitani-aplikaci-v-androidu-co-znamena-pro-uzivatele
    Mám Sony Android TV a v ní (po včerejší aktualizaci) Android 10. Mám tam aplikace mimo store, které na store nejsou a nikdy nebudou a bojím se, že přijde nějaká aktualizace, která mi její instalaci, nebo funkčnost zatrhne. Mám ideu, že už nikdy nebudu TV aktualizovat, ale vím že spousta aktualizací zakázat prostě nejde a dějí se automaticky.
    Hodlám na routeru zakázat přístup ke všem aktualizačním serverům.
    Máte někdo soupis jejích IP (nebo doménových jmen)?
    HARPER
    HARPER --- ---
    Ajaj teď koukám že chceš PDF, tam si nejsem jist, pdb umí sorry
    HARPER
    HARPER --- ---
    Cool reader, používám už roky a max spokojenost
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    XMEDA: na cteni textu se pouziva systemove TTS ne? - to podporuje kdekdo - PocketBook, Librera, ... (ale s pdf to muze byt horsi)
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PUSCHPULL: korekce!
    Android 15 Pixel update officially launching in October [U]
    https://9to5google.com/2024/08/26/android-15-pixel-update-date/
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Na cteni knizek pouzivam eReader Prestigio co jsem mel kdysi na tabletu. Tam to byla full verze zdarma a umelo to velice slusne a bez pristupu na net prevadet text na hlas.
    Postupne tu app zdegenerovali tak, ze uz jen placena verze umi cist.

Je k tomu nejaka vyzkousena free alternativa, co umi otevirat vsemozne pdf, epuby atd.. a cist ten text?
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Android 15 vyšel ve stabilní verzi, nechť započnou závody v aktualizacích - Dotekomanie.cz
    https://dotekomanie.cz/2024/09/android-15-vysel-ve-stabilni-verzi-necht-zapocnou-zavody-v-aktualizacich/
    KURE
    KURE --- ---
    jde na androidu (samsung) zformatovat flashku abych si mohl vybrat filesystem?
    SPM
    SPM --- ---
    XMEDA: psal důvěryhodný... (osobně si teda myslím, že lidi, co na uloz.to stahovali aplikace do PC/mobilu, recovery CDčka a podobné věci, by neměli mít ani občanku...)
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PUSCHPULL: související ...
    Demontáž Pixelu 9 Pro XL ukázala, že jeho oprava může být výzvou i pro zkušené | mobilenet.cz
    https://mobilenet.cz/clanky/demontaz-pixelu-9-pro-xl-ukazala-ze-jeho-oprava-muze-byt-vyzvou-i-pro-zkusene-50967
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    uloz.to byvalo dobry zdroj na stare verze app.. no bohuzel :(
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HARPER: osobne jsem casto bral starsi verze jeste treba z apkmirror
    HARPER
    HARPER --- ---
    Google odstraňuje některé starší app z Play, některé jsou na fdroid, tomu celkem důvěřují, některé nejsou ani tam a jsou různé po netu. Existuje nějaká důvěryhodná stránka s appkama?
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Google posts Pixel 9 Pro, 9 Pro XL, and 9 Pro Fold repair manuals
    https://9to5google.com/2024/08/28/pixel-9-pro-repair-manual/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam