• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    MINER
    MINER --- ---
    COMODOR_FALKON: Kvalita je úměrná velikosti čipu, tedy množství dopadajícího světla na plochu.

Kvalita per pixel se sice zhoršuje, což je poznat při zoomu, ale při použití plného políčka, má vždycky větší čip navrch.

Porovnával to například Northup. Porovnávat se to musí downsampled na stejné rozlišení, ne per pixel.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MEJLA77: To není slabá vydrž jako taková - dokud jely, hrály i držely dobře - to je odpálení napájecího obvodu a odmítnutí to uznat jako způsobenou škodu a mimozáručně opravit.

Ve Státech, kde mají institut hromadné žaloby, to opravují bez keců. U nás to kolečko nemá moc smysl...
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    BUNDA: každému dle jeho potřeb
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    COMODOR_FALKON: hele foť si třeba bramborou, ale nevydávaj to za tu nej možnost :)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BUNDA: Ty fotky jsou "nesrovnatelné" jen díky integrované softwarové úpravě, jejíž možnosti se mírně zlepšují, stále "relativně malému displeji" na kterém jsou zobrazovány a placebo efektu vlastníků…

Celková kvalita fotek na vstupu se ale zhoršuje úměrně tomu, jak se zmenšují pixely na snímači.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    BUNDA: myslis podrazy jako tohle? :D
    Samsung caught faking zoom photos of the Moon - The Verge
    https://www.theverge.com/2023/3/13/23637401/samsung-fake-moon-photos-ai-galaxy-s21-s23-ultra
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MEJLA77: krabičku mám v kapse, na stole apod. a narozdíl od kabelu mě nijak neomezuje při chůzi, běhu, oblékání atd. Mám několikátá sluchátka a zatím jsem krabičku neztratil. Kabel už jsem odrovnal u spousty sluchátek. A ne u všech je vyměnitelný. Ale každému dle jeho potřeb.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Mně by tedy zajímalo, jestli se nedá vybrat něco z těch přímo usb-c špuntů, které by hrály lépe, jestli tady někdo nemá nějakou zkušenost...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    COMODOR_FALKON: i tak jsou ty fotky nesrovnatelné. Takže naprosto chápu ty co fotí mobilem, že si koupí něco co je v rámci možností použitelné a nemyslí si, že fotky z Galaxy S3 jsou srovnatelné.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MINER: Sony WF-1000XM4 mají explosivní tendence…

Což je něco, co většina lidí nechce v uchu…
    …zvlášť poté, co jsou "díky" Samsungu známé dopady toho, co se stane, když to bouchne v uchu…
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MEJLA77: Sony zatím ještě pořád 3.5 jack má, stojí za zvážení...

BT sluchátka nechci, raději budu používat redukci z usb
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    BUNDA: krabička na sluchátka překáží a při její ztrátě se víceméně daný kus sluchátek může vyhodit...?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MEJLA77: kabel překáží vždy.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MINER: pár příspěvků níže se tady několik ID rozčilovalo nad nevýdrží baterií u Sony s tím, že už je nehodlají podporovat právě kvůli tomuto...
    MINER
    MINER --- ---
    BTW: tenhle týpek dělá mazácký porovnání akustickýho profilu sluchátek nahráváním jejich zvuku přes kvalitní mic.

The DEFINITIVE Sony WF-1000XM5 Review & Comparison by an AUDIO ENGINEER
    https://www.youtube.com/watch?v=gPkxuSnXmb8

Pro výběr sluchátek ho seslala nebesa.
    Nikomu necpu Sony – porovnal jich spousty – podle vkusu každého soudruha!
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MINER: já tak různě pluji mezi Koss, Sennheiser (hifi), pak Phillips, mezitím ještě TDK a Pioneer (špunty), ty byly skvělé, ale ty už jsem teď nesehnal :( Sony mě doposud moc neoslovily, ale třeba jim zkusím dát šanci v jiné třídě, každopádně špunty Sony jsem po pár použitích vyhodil, horší zpracování jsem nezažil a chápu, že pokud někdo měl třeba zrovna tyhle, tak nadává na sluchátka s kabelem, on i ten kabel jde udělat dobře, že se tolik neuzluje...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    BUNDA: Ty jsou většinou dostupné online ve srovnávacích testech - tedy žel většinou až po aplikaci integrovaných softwarových filtrů - ale ani ty nedokážou zakrýt HW problémy…
    MINER
    MINER --- ---
    MEJLA77: Proč? Já tu nečtu vše, tak mi to asi uniklo.

Já kupuju Sony už dekádu, a jiný sluchátka bych nechtěl. Teď jsem to pro další pětiletku znovu přeposlech, když jsem kupoval WF-1000XM5, a furt mi sednou nejlíp.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MINER: no ale zase po "no more sony" příspěvcích... :)
    MINER
    MINER --- ---
    MEJLA77: Sony má lossless (LDAC) podporující i hi-res.

Mně kvalita přijde lepší než přes drát, kde se mi dřív postupně tvořily sedimenty v konektoru a zhruba od třetihor to začalo šelestit, dokud jsem to nevykroutil k poslušnosti:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam