• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    CUKI: co bezdrátový nabíjení? To by mělo fungovat ne
    CUKI
    CUKI --- ---
    IV0: Toho se dost bojím no. ČSOB používám do datovky, minule jsem musel na pobočku, což se mi teď 3 měsíce nepoštěstí a potřebuju vyřešit daně.

Euro účet má na FIU a potřeboval bych aby chodila google peněženka, ale tu jsem myslím rozchodil.

SKAUT: Skoušel jsem to vyčistit, ae asi jsem ho oddělal powerbankou z Alzy :-(
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    CUKI: nemáš jen binec v usb konektoru?
    IV0
    IV0 --- ---
    CUKI: Bude to snazší, spis bankovnictví z principu nepůjde
    CUKI
    CUKI --- ---
    Podělal se mi telefon na cestě a potřebuju náhradu. Ze starého do nového jsem data rval přes nějakou aplikaci tuším že od samsungu. Ne vše šlo přenést. Třeba zrovna mapy.cz, bankovnictví bylo taky problém a rád bych se tomu vyhnul.

Bude to snazší dostat ze samsungu na samsung a nebo je to jedno? Případně jakou aplikaci/způsob použít? Nemám moc baterky na zbyt. (jinak tel funguje ale nedobíjí. Tady ve špáňu je to jak se zdá s nákupem obyčejného telefonu dost problém. Co chtít jako náhradu za A40 aby to nestálo nesmysl? Preferuju zase samsung 64GB je asi ok, nesmí to bejt obrovská cihla.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Jaké telefony dostanou Android 17? Přinášíme aktualizovaný seznam - Mobilizujeme.cz
    https://mobilizujeme.cz/clanky/android-17-aktualizace-seznam-podporovanych-telefonu
    KELDA
    KELDA --- ---
    SHMADE: bud stop rikat anglicky nebo český ale to nevím jak :) ale asi je to o nastavení a to sem nenašel kde to je
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KELDA: Zvláštní, mě to na Pixelu 8a funguje, ale tiché řešení to není no. :)
    KELDA
    KELDA --- ---
    KEJML: jojo na to tlačítko jsem přišel, ale spíše mne to udivilo, že to Pixel neumí

SHMADE: To nemužu ale hlavně to nejde:)

Každopádně dík!
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KELDA: stačí říct stop
    KEJML
    KEJML --- ---
    KELDA: Mám Pixel 7a a mám pocit, že dřív v nastavení byla možnost ztlumení otočením, ale nikdy jsem to nepoužíval a dnes už to tam nevidím.

Ale jednou jsem omylem zjistil, že se dá odložit tlačitkem hlasitosti, to by mohlo jít taky udělat i poslepu. A teď v tom nastavení koukám, že se dá i vybrat co to má dělat (odložit/vypnout/měnit hlasitost/nic).
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SEDLLAK: hele bohuzel u tech Edge si na to vic lidi stezuje, ze sklo rusi funkcnost toho sensoru. Ja mel predtim Xiaomi s nejakym noname cinskym sklem a taky no prob. Proto me zajima to hydrogelovy sklo, ktery tohle u Edge rady nedela..
    SEDLLAK
    SEDLLAK --- ---
    PSYSBEE: Mám tohle sklo a na funkci senzoru v displeji to IMHO vliv nemá.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    filtr mlci :
    Koupil jsem si novou Motorolu, no klasicke tvrzene sklo ma negativni vliv na funkčnost senzoru otisku prstu dole v displeji. V diskuzich na internetech se zminuje hydrogel folie, ktera tohle nedela a pritom nabizi solidni davku ochrany.
    Na ceskych i cinskych obchodech se jich pro můj Edge vali dost, no zajimala by me realna zkusenost.
    Za pripadne info predem diky.
    KELDA
    KELDA --- ---
    Ahoj, mám Pixel 8a a snažím se vylepšit budík na něm?
    Bohužel neumí se vypnout otočením telefonu. Nevíte zda to kde nastavit? Ráno když zazvoní tak na telefon nevidím a nevím co mám zmáčknout. U Samsungu sem jen otočil a bylo

Na googlu jsem našel dvě rozporuplné informace :
    1) Android obecně má ve funkci clock integrovanou možnost ztišení budíku pomocí otočení telefonu
    2) zároveň jsem našel na googlu informaci že pixel 8a tuto funkci nemá a je možné používat pro ztišení pouze tlačítka

Máte někdo nějakou zkušenost s nastavením pixel 8a?
    HANZO
    HANZO --- ---
    ERGOSUM: ne, cely jsem to přeinstaloval
    SPM
    SPM --- ---
    ERGOSUM: Jo, nejlepsi je vozit konskym povozem zlaty dukaty v pytlich do banky, protoze ta cast obyvatel, co dokaze zavirovat i telefon s hodne osekanyma moznostma, ten desktopovej pocitac rozhodne v lepsim stavu mit nebude :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    HANZO: A zeptám se.
    Než jsi je odstranil, zakázals je a odstranil jsi i uložená data?
    Oblíbená zábava. nainstaluješ aplikaci, ta je k prdu, ale udělá si pracovní adresář, kde si něco odloží.
    I když ji smažeš, pracovní adresář zůstane.
    Běžně to dává smysl. Nechceš přijít o fotky, poznámky atd.
    Jenže takhle tam zůstane nějaký skript.

BTW Platit mobilem je přece in. :-D
    HANZO
    HANZO --- ---
    HOUMLES: infinix myslím Note 40 Pro... no, nepotěšil si mě
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    HANZO: spousta tohodle malwaru vyuziva zranitelnosti v systemu a u nekterych kritickych je mozny zapisovat do adresaru nebo menit soubory, ke kterym nema obyc uzivatel (ani anitivir) pristup. pokud ten telefon neni pravidelne aktualizovany nebo uz je starsi a vyrobce se na to vysral, tak jedina moznost jak se toho zbavit je opravdu reinstall a v budoucnu neklikat na podezrely veci na netu.
    jeste je moznost hodit to nekomu kdo se v tom vyzna a pripoji to na adb a projde. na adb se da treba zjistit ktera aplikace je v popredi (kdyz vyskoci ta reklama) a podle toho pak postupovat dal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam