• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HANZO: a muzes napsat postup jak si toho docilil prosim? To ze napises, ze tobe to jde, mi nijak nepomuze. Ja se neptal komu to funguje, ale jestli mi to nekdo poradi rozbehat.
    HANZO
    HANZO --- ---
    DRAGON:
    LEF: ¨
    V živovtě jsem to nepoužil, přijde i kokotský mluvit na telefon třeba v open office, ale teď jsem to zkusil. Normálně to udělal úpně v pohodě, jediný problém byl vybrat správý google učet v telefonu, ale jinak to napsal do kalendáře hned.
    LEF
    LEF --- ---
    DRAGON: dovolim se přidat k dotazu. přesně toto bych rád také vyřešil.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    k tomu se mi váže druhý dotaz, který bych ocenil, pokud by někdo poradil:

řeším hlasové ovládání Androidu pro zapisování věcí do Google Kalendáře. Nyní na S23 Ultra, pak jeden z těch dvou, jak jsem psal.

Ideální workflow je: jedním klepnutím na ploše spustit hlasový vstup, česky říct např. "Zítra v 15 hodin mám fyzioterapii, přidej mi to do kalendáře" a AI to sama zapíše do Google Kalendáře. Ideálně i úpravy existujících událostí.

Teď používám Gemini přes "Hey Google", ale mám s tím problémy. Gemini se spouští pomalu, někdy česky funguje normálně a jindy na mě začne mluvit polsky. Celkově je to v českém prostředí dost nespolehlivé. Vím, že ofiko není ještě s češtinou ok.

Napadlo mě proto použít ChatGPT, který mám placený. Umí ChatGPT na Androidu:

spustit se jedním klepnutím přímo do Voice modu, např. přes widget/zkratku na ploše?
    spolehlivě fungovat česky hlasem?
    propojit se s Google Kalendářem a vytvářet/upravovat události?

A hlavně: existuje nějaký ověřený postup, jak tohle celé nastavit na Androidu? Je v tomto ohledu lepší Samsung/One UI, nebo Pixel/čistý Android?

Hledám prostě co nejjednodušší a hlavně spolehlivé řešení: český hlas → AI → akce v Google Kalendáři.

Plus budu moc rád, pokud se podělíte, jak vám AI v mobilu zjednodušuje život, myslím takovéto tasky, ne upravu fotek atd, spíš takové ty každodenní věci. Umí třeba nějak v češtině zapínat Philips HUE světla? to by mě taky zajímalo. Případně integrace se smarthings?
    Díky moc!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HANZO: věřím, jsou si hodně podobný.
    HANZO
    HANZO --- ---
    DRAGON: nemáš se čeho bát. 11 pro je dobrej
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj, poradite mi pls?

jdu konecne upgradovat S23 Ultra za neco mensiho, nechci cinu, chci oled, chci 512GB, chci aby byl telefon CO NEJMENSI, coz je hlavni duvod upgradu, spolecne s dementne zaoblenym displayem na 23U, kvuli cemuz se mi neustale na tech zaoblenych stranach odlupuje a zanasi bordelem pod folii. Taky sem zvyklej na supr kvalitu mobilnich fotek, je to pro me dulezity abych se nemusel po vetsinu casu tahat se zrcadlovkou.

vybral sem si teda asi 3 favority

Google Pixel 11 512GB
    Google Pixel 11 Pro 512GB
    Samsung Galaxy S26 512GB

jsem zvykly na Samsung. vim ze Pixel bude mit cisty android/zadny bloatware, ale ceho se u prechodu na pixel muzu obavat? bude transfer dat ze Sungu na Pixl ok? je fotak dobrej? Na co si dat prosim bacha? beru jakoukoliv radu nebo pripadny tip, jestli sem nejaky mobil prehledl, ktery by taky splnoval podminky.
    navic ted jsou na vsechny super akce, dost se tim usetri, nejvis samozrejme na Pixelu Pro

diky moc
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Koukám, že store.google.com promo také není špatné
    Při nákupu Pixel 11 Pro (XL) dostanete kredit na další nákup 7000(9000) Kč, takže pokud chcete třeba telefon + hodinky, nebo dva telefony, tak se dá dobře ušetřit.
    https://store.google.com/product/pixel_11_pro?hl=cs
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Tak zrada, Alza nevykupuje Galaxy S10, který sem jim chtěl vnutit :(.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Podobnou akci mají i na Smarty a MP. Na MP dokonce podle všeho lze uplatnit tu slevu na výkup 7500/10000 i při vykoupení historického telefonu, za který dostanete symbolických 10 Kč, ale máte nárok na slevu :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    mp.cz to samé, platíš plnou a pak od tebe koupí ten starý, poté co si vše převedeš - odhad ceny dají na počkání před koupí
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NIGHTHUNTER: aha, koukam, jeste bych to mel nastudovat, diky :)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    DRAGON: já ten iPhone taky kupoval jako předobjednávku, ale fakt je to o tom, že máš 30 dnů od převzetí nového telefonu si přetáhnout data a poslat jim ten starej, takže když rozhoduje až datum převezetí a ne objednávky nebo platby, tak je to asi úplně jedno ;-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NIGHTHUNTER: jasný, dík, ono to bude asi tim, ze je jeste nedostupny. Pockam do toho 20. 8. a pak to udelam :)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    DRAGON: já teda s výkupním bonusem na Alze kupoval loni iPhone 17 Pro Max, ale fungovalo to tak, že jsem si koupil nový iPhone, zaplatil za něj "plnou" cenu, a až když jsem ho dostal, přetáhnul si data do nového mobilu a týden ho testoval, tak jsem jim do Alzaboxu hodil starý iPhone 16 Pro a vyplnil ten jednoduchý formulář: https://www.alza.cz/vykupni-bonus kam dáš číslo účtu, na který ti pošlou výkupní bonus. Peníze za vykoupený mobil přijdou zvlášť.
    A i podle toho webu na výkup toho starého zařízení máš 30 dnů od převzetí nového - je to dole na tom webu ;-)

DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: ty kliknes na koupit s vykup bonusem a oni ti na konci toho vygeneruji kod pro vlozeni telefonu do alzaboxu, kde ho vyzvednou a zkontroluji a poslou ti financni nabidku odkupu. Co ale budu delat mezi tim do dvacateho, to teda nevim, leda koupit nejakou mrtku a tu pak vratit :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DRAGON: netuším, zatím sem to nestudoval :) , je možný, že tam je nějaký háček, ale kdyžtak mám doma v šuplíku starý telefon
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: ahoj, prosimte a jak si to udelal? Ja nad tim taky premyslel, presne ten samej bych chtel, nonXL verzi PRO s 1TB, ale u toho vykupu jde o to, ze to tam nejdriv musis poslat a oni ti poslou nabidku (mam telefon v super stavu krome skrabnuti spodni hranky hlinikovyho tela pod displayem, jinak je telefon bez jedinyho skrabnuti, bohuzel), tak si rikam, jak to udelat, abych byl dostupny (nemam doma zadny nahradni) a vzhledem k tomu, ze pixel jeste neni v prodeji, tak nevim jak to vyresit :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    PUSCHPULL: to je dobrý deal, objednal sem 1TB v akci za 24 s bonusem
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Pokud se na telefonu nepokoušíš o multitasking, s 12G RAM nenarazíš na problémy (i za 4 roky bude 12G nadstandard, takže všechny appky budou běhat v pohodě).
    Pokud je tam nějaké lokální AI, tak ta 16G varianta může používat nějaký lepší model. To teoreticky může ovlivnit výstupní kvalitu fotek, nebo pokud by se Google vyšvihl a dál tam třeba možnost OCR, tak tam by to bylo poznat. Nebo rozpoznání a syntéza řeči.
    Pravděpodobně se nic takového dít nebude a rozdíl mezi 12 a 16 gigama nikdo nikdy nepozná
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam