• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    LA_CHOUETTE
    LA_CHOUETTE --- ---
    GOBERS: No, dlouho jsem si myslela, že Lindt je hodně dobrej, ale když jsem ochutnala Cailler (bylo to víc příchutí) tak mléčná i hořká mi přišly o hodně lepší než Lindt. A co třeba Frey?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LA_CHOUETTE: Jedna ma starsi recenze z meho reportazniho klubu ze Svycarska:

    Rozhodl jsem se pro takovou malou recenzicku. Koupil jsem nasledujici:

    * mlecnou s orisky od Lindt (2,70 Fr. / 100g)
    * mlecnou s orisky od Caillei (2,70 Fr. / 100g)
    * mlecnou s orisky vazenou od Läderach (5,90 Fr. / 100g)

    a dojmy jsou tyto: Subjektivne mi vic chutna cokolada od Caillei nez od Lindta. Ta od Lindta je sice jakoby hebci a sametovejsi, ale tak nejak umele, nechutna to moc prirozene. Ale orisky na Lindt lepsi, ty od Caillei byly mirne nahorkle. Ovsem Laderach vsechny na hlavu porazi. Cokolada je naprosto heboucka a to uplne prirozene, proste jen tak klouze po jazyku. Orisky jsou asi mirne osmahnute, nebo tak neco, protoze prasknou, kdyz do nich clovek kousne a jsou obalene tenkou vrstvickou zrejme karamelizovaneho cukru.
    Nicmene ani jedna z tech tri se neda srovnavat s cimkoliv, co jsem ochutnal u nas...
    LA_CHOUETTE
    LA_CHOUETTE --- ---
    Tak teda, pro mě byl velký chuťový zážitek Cailler - jestli máte chuť slintat nad čokoládou ve flashi, tak zde: http://www.cailler.ch/caillerflash.asp ...nebo třeba pralinky z nové patisserie Musso ...nebo 85% hořká GEPA.
    Jsem si spočítala, že nastanou-li u nás nějaké oslavy, činí obvykle příliv čokolády do mé spíže alespoň půl kila, to se pak těžko bojuje s čokoholismem :-)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    nevíte někdo, kde by se v praze dala sehnat Lindt Hot Maracuja?
    http://img.dooyoo.de/DE_DE/orig/1/2/9/8/5/1298528.jpg
    LALINA
    LALINA --- ---
    mě vozí moje setřička z Brusíku toto:
    v životě jsem nic lepsího nemela (teda co se cokolady týče...)
    říkala, že belgicka cokolada je vyborna, ale nejlepsi je z tutoho obchudku:

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Za rohem v samoobsluze mají tenhle bílý mor:
    složení kakaové máslo, třitnový cukr, sušené mléko a pravá vanilka. Nic víc. Mňam.
    KRAQUATICE
    KRAQUATICE --- ---
    GOBERS: pokusim se dohledat. urcite to mam z ustnich zdroju ale uz jsem to urcite zkousela i nekde overit, ted jen vzpomenout si kde:)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    FALLENANGEL: Ale rozhodne!!
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    KRAQUATICE: Opravdu? To jsem nevedel. Odkud to mas?
    KRAQUATICE
    KRAQUATICE --- ---
    GOBERS: ona prave ta domnenka o vyjimecne kvalite Lindtky je trochu zcestna...je mnoho lepsich cokolad, mnohem levnejsich... paradoxne treba i Ecuador vyrabena pro Lidl je z kvalitnejsich surovin, stejne tak jeji zpracovani...
    AETHER
    AETHER --- ---
    ja mam rada Lindt-Cuba

    a ted jsem si pochutnala i na horke Rittersce


    ... a doma mamince chodim ujidat cokoladu na vareni:)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    naposled jsem zkousela lindt chilli + tresnova napln a je naprosto vyborna - doporucuju :)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Nechcete dát do spřátelených klubů ještě [ Vino - klub pratel kvalitniho moku ] ? Hezky by to uzavřelo tu triádu požitkářských auditorií.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MORRIGHAN: V byvale tovarne Toblerone mame vysokou skolu...:-))
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Tak jsem si zas po dlouhe dobe koupila Toblerone, a chutna mi ted snad jeste vic nez kdysi... Momentalne muj favorit c. 1.
    ZBYNEK: Na to 4,5 kg baleni se taky nekdy chystam... Jako darek to musi byt supr:) Az to nacnete, tak dej vedet, jak se to konzumuje - nejsem si totiz jista, jak se takovy blok cokolady vlastne ji - to musi byt dost tezky i krajet, ne? Kdysi jsem dostala kilovou Milku a kousat se to nedalo :)
    TEW
    TEW --- ---
    GOBERS: no pointa je prave ani ji nezkouset, ze to jsou vyhozene penize (ktere by tu za cokoladu stejne asi malokdo dal) :)
    Ale ten popis okolo je vazne super.


    Jinak posledni cokolada, ktera me hodne mile prekvapila, byla (Prestige of Belgian -) São Tomé (zatim me normalne na vysokoprocentni moc neuzije..)
    NYX
    NYX --- ---
    RETAL: jj, moc zajimave cteni :)
    RETAL
    RETAL --- ---
    TEW: Sice jsem Noka neznal, ale ta série článků je skvělá pro pochopení toho, jak se čokoláda vyrábí a jak funguje čokoládový průmysl. Díky
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    TEW: A vidis... Noka... tu jsem jeste nevyzkousel...
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    FALLENANGEL: A takhle to dopadlo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam