• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.


    Původní šesté přikázání: Nevyhodíš čokoládu i kdyby ti tisíckrát na zem spadla!

    Spratelene kluby:
    [ Všechny sýry světa, brie, gouda a feta! ]
    [ Vino - klub pratel kvalitniho moku ]
    rozbalit záhlaví
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    GOBERS: nemůžu se rozhodnout, jestli teda bdlíš v pekle nebo v ráji :)
    každopádně doufám, že pražská ochutnávka nakonec bude.. třeba v létě? či na podzim??
    NELLINDA
    NELLINDA --- ---
    GOBERS: První důtka s výstrahou! :( :D
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    GOBERS: hmm v eshopu maji jen 6 druhu, cena je v podstate stejna... jaka je ta bila s ovocem? stoji za vyzkouseni? a co je ta prvni svetla zleva? vypada lakave, pokud to ovsem neni almond milk
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    F0B1C: Neodpustím si provokaci: obchod firmy Läderach tady přes ulici u nádraží...



    NELLINDA: :-p
    NELLINDA
    NELLINDA --- ---
    F0B1C: Měli bychom zavést nějaké tresty za kruté ponoukání. :D
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    tak jsem neodolal priznivemu kurzu CHF a objednal si z eshopu LÄDERACH jejich fresh chocolate... behem 5 dnu prisel takovy uhledny balicek s neuveritelne aromatickymi kusy lamane cokolady :) hodnoceni sestupne:

    -- Haselnuss Milch - nejlepsi cokolada co jsem zatim mel, mraky super cerstvych orechu obalenych v karamelu, ktere se rozplyvaly na jazyku. totalni bomba!!
    -- Hazelnut dark - stejne kvality jako milch, jen k tem orechum mi sedla vice mlecna
    -- Ecuador 70% dark - skvela, velmi intenzivni a jemna, nicmene mam pocit, ze jsem uz jsem zazil lepsi sedmdesatku.. mozna kdyby to nebyl Ecuador ;]
    -- Almond dark - prilis tvrde mandle, nic moc

    btw nasel jsem chybu v postovnym, tak jsem jim napsal, uz to opravili a refundovali me CHF 35 :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEGGUSHKA: pokud to bylo na mne, tak za další pokoušení ;-)
    PEGGUSHKA
    PEGGUSHKA --- ---
    proč ta alergie?za co?????
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LINOLEUMKA: Odstup satane!

    Jinak za posledních pár dobrovolnických přednášek se mi sešlo větší množtví čokolád na 70% a tímto hlásím, že zcela nejlepší je Fairtraidová 85%. - tuta .

    I Lindt 70% je oproti ní sladká hmota.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STEPNI_VLK: Nesešlo, jenom se zatím nenašla příležitost.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Je můj pocit, že z ochutnávky pražské tak nějak sešlo, správný? :)

    Jinak já si nedávno udělal radost 85% hořkou od Lindta a rozhodně jsem neprohloupil. Chtěl jsem si vybrat nějakou přeci jen exotičtější kombinaci, ale v dotyčné prodejně bohužel výběr prakticky neexistoval. Poučení: příště halt musím nakupovat jinde. :)
    SASH
    SASH --- ---
    to mi připomnělo, že sem kdysi dělala brigádu v čokoládovně..a to bylo zlo.)
    bohužel už nevím co to bylo za značku, možná taky nějaká belgická, ale byla nehorázně dobrá.)
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    rada bych vas upozornila na nove otevrenou belgickou cokoladovnu v celetne ulici Viva Praga, kde si opravdovi labuznici prijdou na sve:)) casem by zde bylo i mozne videt jak se primo cokolada vari, dat si cokoladove fondue s vlastne vybranym ovocem nebo ochutnat prave belgicke vafle
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Článek o pivní čokoládě

    "...Nápad spojit dvě oblíbené pochoutky se neobjevil poprvé. Tekutého křížence čokolády a piva si podle archeologů dopřávali již původní obyvatelé Střední Ameriky někdy okolo roku 1000 před naším letopočtem. .."
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    NIKUSKA: s krizkem tezce po funuse, ale cokoladu-kuverturu maji v lidlu (!)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LA_CHOUETTE: To rozhodně!! :-D
    LA_CHOUETTE
    LA_CHOUETTE --- ---
    Když už jsme u těch receptů. co se s čokoládou dá dělat, neměla by naše budoucí akademie navrhnout i nějaká doporučení, čeho se vyvarovat? Navrhuju třeba toto: nemnout si oči při pojídání čokolády s chilli příchutí...jinak Fazer s chilli příchutí a extrudovanou kukuřicí chuťově velmi příjemný :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    dneska jsem si koupila v DM tyčinku hořka čokolada se smetanou od Alnatura, 59%..
    Mno rozplývala jsme se blahem, je opravdu výborná:)
    SASH
    SASH --- ---
    ZUZKAOU: super dík za recept.)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZUZKAOU: To je ale pěkný návod!!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SASH: Domácí výroba:

    základ
    a) nějaké přenosové médium - pokud to má být jedlé, tak tuk, jinak je dobrej základ na DIY barvy na tělo tekutý pudr.
    b) barva - kakao

    ve větších lekárnách (nemocnice a spol)se dá ze spřátelených lekárnic vymámit kakaové máslo. (dělaj z něj čípky) Nebo se dá použít libovolný jedlý tuk.

    Pak ti stačí kakao, práškový cukr(pokud to chceš sladké) a případně koření či rum dle libosti. Za tepla se do toho určitě dá aplikovat i normální čokoláda, ale pokud to má být barva na tělo, tak mi to přijde jako plýtvání materiálem. Pro zvýraznění barev - potravinářské barvivo.

    Ta barva by neměla obsahovat nic moc jiného - když je teda jedlá. A spíš to bude nějaký průmyslově vyrábený tuk, než kakaové máslo.



    Stejně tak se dá malovat na tělo normální čokoládovou polevou, rozteklou čokoládou trošku naředěnou máslem/smetanou a tak...

    POkud své plátno předem namažeš něčím mastným, půjde to snáze dolu.
    SASH
    SASH --- ---
    tohle by mě lákalo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A k vyplňování testů používat jedině čokoládové tužky?
    K dostání v japonské patissierii Tsujiguchi Hironobu


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam