• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    MOR_TIMER
    MOR_TIMER --- ---
    Bohužel jsem to vždycky jen vyděl a nemám moc skušeností. takže bych v tomhle směru potřeboval poradit.
    MOR_TIMER
    MOR_TIMER --- ---
    Měl bych prosím drobný dotaz. má někdo skušenosti s čokoládovými fontánama? Hlavně by mě zajímalo jak je při provozu potřeba termostat a kolik tak zhruba stojí "ne profesionální" fontánka.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    HARIBOKACHNA: ja taky :) i s kolegyni z prace
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    tam jdu
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---




    Pozvánka na degustaci čokolády

    Čokoládové království I

    v nově vzniklém domácím studiu
    Gyrotonic studio Art of movement & kulinářský koutek
    Salmovská 9, Praha 2 - Nové Město, 120 00
    ve středu 25.3.2009
    začátek v 18hod., volný konec 20.hod.
    Přijďte rozptýlit své starosti nad šálkem horké čokolády, čaje, či nad sklenkou vína, ochutnat čokoládové produkty dostupného, ale i méně známého trhu, vyzkoušet několik čokoládových specialit připravovaných s osobní péčí, a dozvědět se mnohé o kakaových bobech na cestě k čokoládě.
    Jednotné vstupné zahrnuje ochutnávku čokolád, čokoládových specialit a přednášku pana Huberta Hátle.
    Vstupné: 200,-Kč
    Cena dle nabídky.
    Prosím, v případě zájmu rezervujte svá místa, rezervace nutná.
    S uctivým pozdravem Vás srdečně zve Jan Dlabal kajba@seznam.cz
    NELLINDA
    NELLINDA --- ---
    Až se naučím péct medovník a tenhle dort "levou zadní", jak tu zaznělo, tak se budu moci vdát. :D
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    TAMARIX: jacháá:)) dobře ona!.)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    sakra...tuhle diskuzi mi byl cert dluzen!! ted mam chut na cokoladu!!! :))
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    TAMARIX: to neni o logickém myšlení,možná to je v tý diskuzi,,já byla přesvědčená,že to je napsané v receptu.Z vlastní hlavy to nemám.
    CNV
    CNV --- ---
    TAMARIX: Ale je hezkej, myslím, že bude fajn. Že je trošku šišatej, na tom nezáleží, nebudeš ho přece prodávat. Ostatně dorty se dělají i tak, že se nasype různé ovoce, piškoty a podobné předměty do formy, zaleje se to krémem nebo jiným lepidlem, nechá ztuhnout v lednici a je hotovo. Půjde-li to po ztuhnutí jakž takž krájet, tak houby zle. Lednice zachrání ledacos :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    SANDRI: Jojo, někdo má holt logické myšlení, někdo jiný čte návody.. :-) Nicméně zkušenost rozhodně dobrá. :-)
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    TAMARIX: jak píše cnv,,záleží,kdys dort vyndala.Já nechala dort ve formě několik hodin,než jsem s ním začala hýbat.Já myslela,že je tahle informace napsaná u receptu,,ale koukám,že tam nic takového není,,tak netušim,kde sem to zjistila.
    KAROS
    KAROS --- ---
    TAMARIX: vypada to nadherne! a ta biokvalita :) dobrou chut!! :)
    CNV
    CNV --- ---
    TAMARIX: Když jsem poprvé pekla medovník, tak to byla katastrofa na entou, teď už ho dělám levou zadní. To se časem poddá ;)
    Mimochodem, je chyba vyndávat z formy ještě horký dort nebo cokoli, to se vždycky rozpadne. Musí se to nechat vychladnout.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Tak jsem právě dokončila onen slavný čokoládový dort (http://www.apetitonline.cz/recept/1458/nejlepsi_cokoladovy_dort.html) a musím se podělit o své dojmy. Všechno probíhalo super - těsto, pečení až jsem propadla lehké euforii. Nicméně dort při pečení značně popraskal a když jsem se ho snažila vyndat z formy na nějakou vhodnou podložku, tak mi spadl na linku a rozpadl se.. No nic, není nic ztraceno řekla jsem si s tím, že to nějak splácám a zamaskuju polevou. Polevu jsem však udělala moc řídkou, takže z dortu stékala do všech stran a navíc mi jí přes polovinu zbylo, protože jsem dort nemohla promazat zevnitř.. Nakonec jsem celé dílo posypala hoblinkama z mléčný čokolády, který to celý alespoň trochu zpevnily.. Teď je "dortík" pěkně u ledu a já jsem nervní, co na to moje veledílo řekne můj drahý.. Taky by mě zajímalo, kdo to bude jíst, protože já mám pocit, že hezky dlouho nebudu moct požít něco, co by obsahovalo byť jen 1% kakaa.. Závěrem nutno konstatovat, že se jedná o dort opravdu velmi jednoduchý, na kterém nelze nic zkazit - tedy pokud ho dělá někdo jiný, než já.. :-) A takhle to celý vypadá:



    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    dneska 3x twix - sem prase, ale nic jinýho tu nebylo :)
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: taky sem párkrát polkla,když sem tu fotku nahrávala:-D
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    SANDRI: ježiš ale na tý první fotce vypadá fakt nádherně!! hned bych si kus dala:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam