• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    TAMARIX: jacháá:)) dobře ona!.)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    sakra...tuhle diskuzi mi byl cert dluzen!! ted mam chut na cokoladu!!! :))
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    TAMARIX: to neni o logickém myšlení,možná to je v tý diskuzi,,já byla přesvědčená,že to je napsané v receptu.Z vlastní hlavy to nemám.
    CNV
    CNV --- ---
    TAMARIX: Ale je hezkej, myslím, že bude fajn. Že je trošku šišatej, na tom nezáleží, nebudeš ho přece prodávat. Ostatně dorty se dělají i tak, že se nasype různé ovoce, piškoty a podobné předměty do formy, zaleje se to krémem nebo jiným lepidlem, nechá ztuhnout v lednici a je hotovo. Půjde-li to po ztuhnutí jakž takž krájet, tak houby zle. Lednice zachrání ledacos :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    SANDRI: Jojo, někdo má holt logické myšlení, někdo jiný čte návody.. :-) Nicméně zkušenost rozhodně dobrá. :-)
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    TAMARIX: jak píše cnv,,záleží,kdys dort vyndala.Já nechala dort ve formě několik hodin,než jsem s ním začala hýbat.Já myslela,že je tahle informace napsaná u receptu,,ale koukám,že tam nic takového není,,tak netušim,kde sem to zjistila.
    KAROS
    KAROS --- ---
    TAMARIX: vypada to nadherne! a ta biokvalita :) dobrou chut!! :)
    CNV
    CNV --- ---
    TAMARIX: Když jsem poprvé pekla medovník, tak to byla katastrofa na entou, teď už ho dělám levou zadní. To se časem poddá ;)
    Mimochodem, je chyba vyndávat z formy ještě horký dort nebo cokoli, to se vždycky rozpadne. Musí se to nechat vychladnout.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Tak jsem právě dokončila onen slavný čokoládový dort (http://www.apetitonline.cz/recept/1458/nejlepsi_cokoladovy_dort.html) a musím se podělit o své dojmy. Všechno probíhalo super - těsto, pečení až jsem propadla lehké euforii. Nicméně dort při pečení značně popraskal a když jsem se ho snažila vyndat z formy na nějakou vhodnou podložku, tak mi spadl na linku a rozpadl se.. No nic, není nic ztraceno řekla jsem si s tím, že to nějak splácám a zamaskuju polevou. Polevu jsem však udělala moc řídkou, takže z dortu stékala do všech stran a navíc mi jí přes polovinu zbylo, protože jsem dort nemohla promazat zevnitř.. Nakonec jsem celé dílo posypala hoblinkama z mléčný čokolády, který to celý alespoň trochu zpevnily.. Teď je "dortík" pěkně u ledu a já jsem nervní, co na to moje veledílo řekne můj drahý.. Taky by mě zajímalo, kdo to bude jíst, protože já mám pocit, že hezky dlouho nebudu moct požít něco, co by obsahovalo byť jen 1% kakaa.. Závěrem nutno konstatovat, že se jedná o dort opravdu velmi jednoduchý, na kterém nelze nic zkazit - tedy pokud ho dělá někdo jiný, než já.. :-) A takhle to celý vypadá:



    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    dneska 3x twix - sem prase, ale nic jinýho tu nebylo :)
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: taky sem párkrát polkla,když sem tu fotku nahrávala:-D
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    SANDRI: ježiš ale na tý první fotce vypadá fakt nádherně!! hned bych si kus dala:)
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    TAMARIX: vážně to neni těžký.Já ho dělala na podzim dceři,zdvojnásobila jsem sice dávku,,protože strávníků bylo asi 15,,ale byl naprosto perfektní.Lepší jsem nejedla a neustále jsem musela vysvětlovat recept:-))
    Tohle je jediná detailnější fotka toho,,jak to vypadalo http://kotenka.rajce.idnes.cz/mix/#dort.jpg,,to bylo ale ještě čerstvě potřený a posypaný hoblinkama.V lednici ta čokoláda ztuhla a nebyla pak tak lesklá,,navíc jsem dort po obvodu převázala širokou starorůžovou mašlí a i svíčka byla v podobné barvě.Ikdyž nevim,,jestli by se mašle hodila pro chlapa:-)
    http://kotenka.rajce.idnes.cz/mix/#dortik.jpg
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TAMARIX: Strach neměj, není složitý a úspěch zaručen. A fakt se toho nedá sníst moc...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    SIBYLA: No vypadá to převelice luxusně.. Hmmm.. :-) V úterý se chystám udělat drahému k narozeninam ten nejčokoládovější dort - [ ZUZKAOU @ Čokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol. ] . Už jsem sehnala všechny suroviny a to rovnou v bio kvalitě (když už, tak už.. :-)). Nicméně docela začínám mít strach.. :-)
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    recept na pohadkove truffles, nikdy by me nenapadlo, ze je to tak jednoduche, miluju je!
    DASIK
    DASIK --- ---
    Dneska jsem na Spektru viděla vaření s Nigellou a byl to moc pěkný díl :) Tady jsou nějaký recepty, možná už je znáte:

    Triple choc Brownies
    350 g nasekané hořké čokolády + 375 g másla – rozpustit, přidat:
    - 4 vejce – postupně zamíchat
    - lžičku vanilkové esence
    - lžičku soli
    - 350 g cukru
    - 225 g mouky
    - 100 g tmavých kousků čokolády a 100 g kousků bílé čokolády
    Vylít na plech s alobalem, píct při 170°C asi 25 minut (vrch svetlejší, spodek tmavě hnědý)

    Chocolate Caramel Crispy Cakes
    4 malé tyčinky Mars (nebo Milky Way) + 50g másla – rozpustit, přidat 2,5 šálku corn flakes. Na plech na pečení muffinů (nebo normální) dát papírové košíčky, do každého asi lžíci směsi. Nechat v ledničce asi 1,5 hodiny.


    Horká čokoláda
    - 1 hrnek plnotučného mléka
    - celá skořice
    - lžíce medu
    - lžíce hnědého cukru
    - vanilková esence
    - 50g hořké čokolády
    - rum
    Zahřát, šlehat, vytáhnout skočici, vypít :)

    První dort jsem nestihla, ale vypadal skvěle:

    http://www.youtube.com/watch?v=Sk-obgix23Y
    CNV
    CNV --- ---
    Myslím, že ta čokoláda používaná na vyválení osob nebude nic moc. Vidím to na tuk s kakaem a ještě něčím naředěné, aby to netuhlo. Nejde o kvalitu, ale o kvantitu a cenu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam