• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Čokobanka plánuje i ochutnávku v Praze, hledají prostory. (teda minulý týden hledali.)
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    CNV: ja sem byla.. u me narez! Teda bylo tam hrozne moc lidi, asi necekane a omylem teda, v tom to bylo trochu nedomyslene, ale jako supr...

    Pro ostatni: byli jsme na degustaci jak je na webu cokobanka.cz, probihalo to tak,ze jste si koupili degustacni vstupenku:
    3 ochutnavky = 30... až 20 za 150 czk, vždycky to platilo na jeden ctverecek nebo napolitanku a byly tam velmi kvalitni cokolady (ceny 60 - 150 czk) z malych rodinnych cokoladoven, hlavne horke, par mlecnych a bilych, casto z biobobu. Nebyly tam teda uletove kombinace az na mlecnou cokoladu se soli, ale musim rict, zeb yly vazne uzasne... v melcnych byla fakt vyrazna chut praveho kraviho mleka s tim zivocisnym ocasem a mezi temi horkymi byly neskutecne rozdily a fakt nektere vyrzane chutnaly treba po olivach, bylinkach, kvetinach, oriscich... vyborne! Jestli nekdy budete mit prilezitost, doporucuju! (http://cokobanka.cz/ochutnavka-cokolad-degustace-ochutnavky-cokolady.html)
    CNV
    CNV --- ---
    Tak kdo jde dneska na ochutnávku?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    dopo čoko Balance, hořká, bez cukru mazeeec!
    ALAGIA
    ALAGIA --- ---
    prodávaj ji U Džoudyho na pavláku
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    LA_CHOUETTE: čajoláda :P
    LA_CHOUETTE
    LA_CHOUETTE --- ---
    tak jsem jí našla tady http://www.auria.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=107&products_id=496 - je to opět bílá čokoláda, respektive bílá ale zelená, takže se tu může rozhořet debata nad tím, jestli je tohle čokoláda, ale pro mě rozhodně!
    LA_CHOUETTE
    LA_CHOUETTE --- ---
    zrovna jsem si dala malý ochutnávkový čtvereček Green Tea Chocolate od KEIKO - se mi to tu válelo po šuplíku, jaké bylo moje překvapení, když jsem rozbalila 5 gramové balení a vykoukla na mě zelená (!) čokoláda, ale ještě větší překvapení byka chuť - výborná kombinace čokolády a zeleného čaje!!! jdu googlovat, kde jí v praze seženu, příště dodám i foto
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    SIBYLA: sakra, do brna se nedostanu
    CNV
    CNV --- ---
    SIBYLA: Neboj, už to všichni máme červeně zakroužkované v diáři.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Deli-že ta rozinková dřív bývala v hnědé náplni? (asi jako kakaová nebo čokoládová náplň:-). Včera jsem si rozinkovou z nostalgie koupila a ona byla plněná něčím růžovým. Chuť sladká, víc jsem nerozeznala:-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Nekamenovat, prosím, ale kdo má rád šumák nebo ještě lépe praskací kousíčky, tak Milka má teď Limited Edition- Alpine Freshness- mléčná s jogurtovou náplní s limetkovou příchutí a praskacími kousky...a tedy praská to značně, nepřetržité výbuchy:-)) Překvapilo a kupodivu mi to chutnalo.A pak ještě pár jiných limitovaných vydání-s nugátem a kousky jahod-to jde, celkem silná příchuť a taky s borůvkovou příchutí opět v jog. náplni, ale ta praskací s limetkou je nejlepší.
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    ALEXIS: mnam pistaciova je moje oblibena.. a taky je to vetsinou moje snidane.. a kdyz to neni pistaciova deli tak je to kofilka... ale zadna kapucino prichut nebo nejake jine vymozenosti... pekne original... mnam


    GOBERS: grrrrrr.... nom nom nom .... grrrrr
    tolik lind takhle po ranu... ja chci, ja chci, ja chci!!!! ^_^
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LA_CHOUETTE: Jo, to asi je. :-D :-D Ale to na věci nic moc nemění. ;-))
    LA_CHOUETTE
    LA_CHOUETTE --- ---
    GOBERS: není abricot náhodou meruňka? sorry, že rejpu, jsem už týden bez čokolády ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Takže slíbená recenze na sezónní Lindtku (jednu z nich, druhá bude následovat).



    Lindt - Double lait - Abricot

    Tato čokoláda je z řady "dvojitě mléčných" (double lait) čokolád od Lindt. Ta dvojitá mléčnost spočívá v tom, že mezi dvěma vrstvami mléčné čokolády je mléčný krém.

    V případě této sezónní speciality ten krém není čistě mléčný, ale ochucený do broskvova a navíc (podobně jako u double lait s müsli) s malými broskvovými krystalky.

    Samotná čokoláda (tj. nad a pod krémem) je lindtovský mléčný standard. Nijak zvlášť se neliší od snandardní mléčné čokolády. Nedosahuje těch kvalit, které má např. mléčná Lindt Excellence, ale stále je na dost vysoké úrovni.

    Samotný broskvový krém chutná poněkud nevýrazně, rozhodně nevýrazněji než čisté mléko v standardní řade double lait. Na straně druhé se k chuti mléčné čokolády velmi dobře pojí a spíš než dvě jasně odlišné chutě vytváří dohromady jednu homogenní čokoládovo-broskvovou.

    Broskvové krystalky (podle údaje výrobce tvořené sušenými broskvemi, cukrem a několika dalšími přísadami) na mě ovšem působí vysloveně rušivě. Jsou dost tvrdé a ruší harmonický chuťový dojem čokolády a krému. Naštěstí jich je poměrně málo.

    FACIT: Sezónní broskvová double lait je zajímavé ozvláštnění, nicméně pro několik slabin (poměrně nevýrazná chuť náplně, krystalky) se hodí spíše pro občasnou, než pro pravidelnou konzumaci. Konec konců sám její sezónní charakter tomu nahrává.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Deli straciatella je strasne sladka, zato pistaciova a guarana su vyborne :)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    kdysi davno se prodavala mokka, tu jsem mela nejradsi
    IORETH
    IORETH --- ---
    jj, vždycky vzpomínám na dětství :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam