• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: OK, tak to udělejme třeba na šestiny nebo na osminy... ale uvidíme, kolik lidí se sejde. Osmina je ale asi tak to nejmenší, co by ještě mělo smysl. To už je sotva 12 gramů...

    12., 15. a 17. u mě taky dobré. Kdo se přidá?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: No tak jo. :-) Myslím, že ideální by pro degustaci bylo mít na osobu 25g, tj. čtvrtinu tabulky od každého vzorku. Což by při devíti vzorcích vycházelo na +/- 330 korun na osobu a pokud jde o množství sežrané čokolády na osobu na +/- 2 tabulky. To se mi obojí jeví jako docela rozumné.

    Takže když se dá dohromady dost lidí (4, 8...), kteří by měli 11., 12., 15.-19. června čas, tak to udělejme.

    A nějaký prostor by to chtělo. Máte někdo nápad?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: Já bych nebyl principielně vůbec proti. Ale chtělo by se to dohodnout v nějaké větší skupině už jen kvůli nákladům. Je to devět různých čokolád a každý se cenově pohybuje tak kolem 8 SFr. , takže jenom sada stogramových tabulek by byla nějakých 1.300 peněz, což už je trochu dost na to, abych to dělal z čirého fanouškovství. ;-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: A to by mohla být... že ano... ;-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SELLIGAN: CNV: Já jim neodborně říkám stejně, jako HUGGI.

    Mimochodem, teď jsem tu v prodeji narazil na čokoládu, která je podle nějakého degustačního testu nejlepší ve Švýcarsku (a to netvrdí výrobce, ale seriózní noviny), takže jdu do ní a jsem velmi zvědav jaká bude... je to devět různých typů a příchutí. Určitě bude report.
    CNV
    CNV --- ---
    My těm levným jakožečokoládám říkáme lojovky.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SELLIGAN: jeste to ma jeden nazev..ale to bych byl sprostej;)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    CNV:
    HUGGI: takovym vecem ja rikam neodborne "kunerol" :)
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    No, záleží na tom jaká polská. Před pár dny jsem byla ve Wroclawi a okolí a narazili jsme tam na čokoládový obchod, kde prodávali jen čokoládu a výrobky značky Wawel http://www.wawel.com.pl/en/produkty/group/g,1008,Chocolate_tablets.html a byla to dost dobrá čokoláda.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PAZZITKA: promin. me chutove pohraky z toho citily namisto cokolady/kakaa maslo a mliko. byl jsem velmi zklaman. ale neboj nejsi sama, komu to moc smakuje a samozrejme vam to velmi preji. kazdy svych favoritu a chutovych orgasmu strujcem
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    tento týden jsem s hrůzou zjistila (až při ochutnání, bohužel), že Orion polévá rumové pralinky čokoládovou náhražkou s rostlinným tukem...je to hnus, máte v puse pocit, jako byste tam měli kus těžko rozpustného vosku, hnus, hnus, hnus...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PAZZITKA: minimum kakaa..v podstate jen kuli barve..
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    MALKE: v tom pripade me napada nova otazka.. co davaji do te polske (promin mi to slovo, moc se k tomu nehodi) "cokolady"?
    MALKE
    MALKE --- ---
    CNV: Tohle je náhodou slušná poválečná čokoláda, babička nám to dělá na Vánoce dodneška:c))) Ten polský hnus s tím nemá nic společného:c))
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    CNV: myslis, ze polska cokolada obsahuje aspon tohle? ^__^
    CNV
    CNV --- ---
    PAZZITKA: Stačí se podívat na složení. Místo kakaového másla rostlinný tuk. Takovou si snadno uděláš doma, recept: rozpustíme kostku ztuženého tuku a zahustíme půl na půl kakaem a moučkovým cukrem. To je hořká. Když chceš mléčnou, přidáš sušené mléko. Dobrou chuť :)
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    Vecer jsem ochutnala cherry&chili od Lind. Nevyvolala teda ve me zadnou fantazii, ale byla o to lepsi. Nejprve hrisne horka cokolada, do ktere se zacne primichavat sladka vysnova napln (samo o sobe vynikajici kombinace), az se nakonec dostane ke slovu i chili a trosku v ustech poskadli...
    Dokonalost sama, napln jen podtrhuje chut samotne cokolady. Na vterinku nebo dve ucitite sladkost, kdyz se rozlije po jazyku. Jako by v ustech probihal souboj mezi horkosti cokolady a sladkosti naplne a clovek ma tu cest byt u toho, a kdyz polkne, rozhodne zapas lehka palivost chili papricky...

    (mnam. Je pravda, ze jsem ji teda drze zapila sklenkou sherry, ale kdyz on to byl tak prijemny pocit citit v ustech cokoladovo a namocit spicku jazyka do toho nasladleho vonaveho piti... )

    Kazdopadne dojem z cokolady Cherry&Chili od Lind: hrisne pokuseni...
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    CNV: Ehm ehm, dle meho zatim neexistuje nic horsiho nez polska cokolada... nevim co do ni davaji, ale ...
    CNV
    CNV --- ---
    Já si dobrou mléčnou ráda dám, ale nesmí to být šmejd s rostlinnýma tukama.
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    CAMELLA: ach tak... jakoze "tuhle coko rozhodne ne"? Mno, taky nazor..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam