• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Čili sečteno a podtrženo, žádný z degustátorů nesní více než 90g vzorků, což mi přijde jako rozumná míra (zejména když samotná degustace se soustředí na první dva úlomky, tj. celkem 60g).

    Po degustaci bude následovat čoko-párty (to už asi i s vínem ;-)) s "obyčejnými" švýcarskými čokoládami značky Lindt (případně dalších, uvidíme, co dnes ulovím).
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Ještě pokud jde o objem snědené čokolády: z každé tabulky obdrží každý z 8 degustátorů 3 úlomky po 3,33 gramech, tedy celkem 10g z každé čokolády. Postup degustace bude takový, že se nejprve bude degustovat první úlomek chronologicky (tj. od 1 do 9). Degustátoři si budou dělat z této prvodegustace poznámky. Následně bude ke každé čokoládě přečteno oficiální degustační doporučení výrobce s popisem chutí, které by měly být v čokoládě patrné, a dekustátoři (nyní již v pořadí podle vlastního uvážení) degustují druhý úlomek a konfrontují své poznatky z prvodegustace s oficiálními údaji výrobce. Třetí úlomek pak bude k podpoření definitivního názoru a hodnocení, k podělení se s hosty nebo čistě pro potěšení.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Takže vážení:

    hlavní degustační artikl bude kompletní produkce firmy Idilio Origins. Jsou to následující čokolády:



    Idilio Origins No.1 - porcelana criollo puro
    74 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Zulia, Venezuela

    Idilio Origins No.2 - selección amiari merideña
    72 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Zulia, Venezuela

    Idilio Origins No.3 - selección cata ocumare
    72 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Ocumare de la Costa, Venezuela

    Idilio Origins No.4 - carenero urrutia superior
    70 procent kakaa
    místo původu: Barlovento, Venezuela

    Idilio Origins No.5 - cooperativa amazonas
    72 procent kakaa
    místo původu: Amazonia, Venezuela

    Idilio Origins No.6 - selección amiari merideña (cacaonibs)
    72 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Zulia, Venezuela

    Idilio Origins No.7 - selección cata ocumare (cacaonibs)
    72 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Ocumare de la Costa, Venezuela

    Idilio Origins No.8 - carenero urrutia superior (cacaonibs)
    70 procent kakaa
    místo původu: Barlovento, Venezuela

    Idilio Origins No.9 - cooperativa amazonas (cacaonibs)
    72 procent kakaa
    místo původu: Amazonia, Venezuela
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    GOBERS: to jakoze smim ochutnat zadarmo? Velike pokuseni, ale to bych si nedovolila vuci Tobe, ktery do toho vkladas nejvice nakladu a jsi milionkrat lepsi degustator a narozdil ode me umis i popsat co si polozis do ust... Aspon zbyde vic na ty, kteri tomu rozumi....

    Kdyz hodnotim cokoladu ja, tak ciste podle toho co mi reknou netrenovane chutove poharky a to je vetsinou ve smyslu "tahle cokolada je sladka, ale dobra... tohle je jen oslazeny tuk.... tohle je vytecna horka cokolada.. " pripadne, kdyz to nepopisou ani takhle, tak je to zpusobem "chci vic" nebo "uz nikdy"...
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    PAZZITKA: mno, alespon, ze nebyli vytky k lind cherry&chili ^_^
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PAZZITKA: Tak doraž jako náhradník. ;-) Jak jsem říkal, ono určitě něco zbude...
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    MOIRAIN: souhlasim... je to hnus
    WATTEVILLE: takze polska cokolada, muze i byt cokolada a dokonce dobra? To jsou vynikajici zpravy ^_^
    GOBERS: by ses divil.. jak ja bych taky chtela ochutnat... T_T (ovsem finance, dnes budu mit k snidanoobedoveceri opet cinskou polivku za 4,90,-)
    Mno, tak snad nekdy priste, s poradnym zamestnanim a dostatkem financi, se uvidime pri degustaci treba ve svajcu, prozatim bych byla rada, alespon za fotky...


    mimochodem tu mam k ochutnavce jeste maxim`s de paris tak jsem hrozne zvedava... je tam hned nekolik prichuti. Dm vedet, pokud me neukamenujete jako posledne, kdyz jsem pochvalila sladkou mlecnou lindor. Kdyz, ja za to nemuzu, me chutna... ^_^
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIBYLA: No však kdybych to nemyslel vážně, tak to neříkám do větru. Já tu návštěvy vždycky vítám. A čokolády (sýra, absinthu a dalších švýcarských dobrot) tu mám vždy zásobu.

    SIBYLA: Certo ad probamentum parata es, ita tibi fortunam optare ut Alcinoo poma dare, facio autem eodem modo: bene eveniat!
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    Btw. Kdo tu nepolyká :-)?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DEEKEY: by tě čokoláda zmastila, bys ji musela sníst 1/2 kila a to v čisté podobě. To by ti snad ni žaludek dedovolil :-)... Navíc tě dřív odrovná cukr v ní obsažený pro zvýraznění některých chutí.
    CNV: NeE.
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    sorry za ty chyby, specham na zkousku z latiny :]
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    GOBERS: Bydlet u ciziho cloveka v cizi zemi? Kdyby to slysela matka, tak se nejspis desi, protoze to je presne neco, co ja jsem schopna udelat, tak bacha :D
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    GOBERS: nafetovani fakt nee, ale to o cem mluvi fenylethylamin (fea nebo phea), je to podne molekulam stesti, najdi si neco o cuddling chemicals... je to latka, co se v mozku uvolnuje na zacatku vztahu, v takove te zamilovanosti... do cokolady se tedy muzes krasne zamilovat:) hih, no spis na ni byt zavisly... kvalitni cokolada proto, ze ta latka je v kakau a kvalitni cokolady maji kaka vice, to vime.. odtud je taky ta afrodisiakalni zkratka :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIBYLA: muzem nyxi pragocentrismus nekdy vyresit cestou do Svycarska

    No já vás velice rád uvidím a když dorazíte v rozumně početných zástupech, tak i ubytuju. Jinak v Brnu mám z principu velmi blízký vztah - všimněte si třeba, že se Brno a Bern liší jen o jednu jedinou samohlásku. ;-)))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIBYLA: Jo takhle je to myšlené. No tak to jo... pokud to někdo má jako profesi a musel by efektivně sníst tři tabulky denně, tak je to samozřejmě naprosto pochopitelné.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DEEKEY: v kvalitní čokoládě se nacházejí látky vyvolávající pocit štěstí

    Ale prosím Tě... to zase nedramatizuj. Taková jízda zase čokoláda - byť sebekvalitnější - není. Naopak si myslím, že zrovna u čokolády je to polknutí důležité, protože při něm máš ještě poslední chuťový a aromatický vjem. To sice u vína platí také, ale tam je to opravdu z nouze ctnost kvůli tomu alkoholu, který otupuje jemnost smyslů.
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    GOBERS: to plivani? No jde o to, ze kdyz pravidelne degustujes takove mnozstvi, jako profesionalni desgutatori, tak na to jednodusse brzy nemas zaludek, sama jsem si zkusila na te degustavi tu v Brne, ze sezrat tabulku cokolady neni takovy problem jako dvacet ctverecku kazde jine cokolady, toho jsi docela plny... to je cely for

    CNV: tak jim to nezavidme, ja jsem uprimne zdegustovana dost prozatim z te degustace z cokobanky :) ale treba muzem nyxi pragocentrismus nekdy vyresit cestou do Svycarska ;) coz? Nemuze-li Mohamed k hore.. (btw to slovo Brnenka mi napoprve evokovalo ten obchod, ja rikam Brňanda:)))
    CNV
    CNV --- ---
    Ty jo, já chci taky degustovat :( To jsem tady jediná Brněnka?
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    GOBERS: Gobers- dealer čokolády:-)))
    Mně smysl ohledně vyplivování deg. čoko neuniká, vzhledem k tomu, že v kvalitní čokoládě se nacházejí látky vyvolávající pocit štěstí, mohli by být degustátoři po "dokonané" konzumaci vypadat jako nafetovaní:-) A pak taky příjem kalorií nebude zanedbatelný a taky je tam dost kofeinu, aby z toho nedostali chudáci degustátoři infarkt:-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STEPNI_VLK: Jak jsem říkal... i pro náhradníky určitě něco bude...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam