• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STEPNI_VLK: Prave ze budu pendlovat.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    GOBERS: Asi se začnu modlit za tvé přijetí, hehe.. Ale to už pak zase nebudeš ve Švajcu, ne? :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STEPNI_VLK: No... tak vis co, ono staci, aby me pozitri prijali v Olomouci do doktorskeho studia a budu v mile Moravence vice nez casto. :-)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CNV: Jediná rozhodně ne aneb brněnská step vs. pražská džungle. :) Chce to prostě splašit někde na NYXu (či mimo něj) Moravana žijícího ve Švajcu obdobně jako Gobers a bude vymalováno. ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Takze jeste doplnujici informace k te coko-party po skonceni degustace:

    Zvolil jsem pro ni program Double lait a Noir & lait od firmy Lindt. Uz jsem tu o nem psal drive (a nekteri uz znaji z vlastni zkusenosti ;-)), takze jen ve strucnosti:

    - Double lait - mlecna cokolada ve dvou vrstvach, mezi kterymi je mlecna napln
    - Noir & lait - totez, ale horka cokolada misto mlecne
    - Double lait abricot - mlecna cokolada ve dvou vrstvach s naplni z mleka ochuceneho do merunkova a s merunkovymi krystalky (jedna ze dvou jarne/letnich sezonnich cokolad)
    - Double lait macchiato - mlecna cokolada s mlecnou naplni prichute macchiato (druha z tech dvou sezonnich)

    Jinak viz: [ GOBERS @ Čokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol. ] (recenze na tu prvni sezonni)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    GOBERS: sim, to byla nadsázka:-) kdyby to tak bylo, nejím nic jiného:-))
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    tak tomu říkám orgie ;-))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    A hosté a náhradníci mají stále pole působnosti otevřené. Čokopárty po degustaci se týká i vás... ;-)))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    A ještě pokud jde o náklady... rozpočítám-li náklady na degustační vzorky na 8 osob, vychází to na 180 Kč/osobu (celkem stály čokolády 83 SFr., což je podle dnešního kurzu 1477 Kč, tedy cca. 184 Kč/osobu). Bílé pečivo na zakusování degustačních vzorků a čokolády na postdegustační čokopárty nakoupím ze svého (za případný příspěvek se zlobit nebudu, ale není nutný). Pití si pochopitelně každý bude platit sám (podle toho, kde to bude - co to Vínečko, QUERER?).
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Čili sečteno a podtrženo, žádný z degustátorů nesní více než 90g vzorků, což mi přijde jako rozumná míra (zejména když samotná degustace se soustředí na první dva úlomky, tj. celkem 60g).

    Po degustaci bude následovat čoko-párty (to už asi i s vínem ;-)) s "obyčejnými" švýcarskými čokoládami značky Lindt (případně dalších, uvidíme, co dnes ulovím).
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Ještě pokud jde o objem snědené čokolády: z každé tabulky obdrží každý z 8 degustátorů 3 úlomky po 3,33 gramech, tedy celkem 10g z každé čokolády. Postup degustace bude takový, že se nejprve bude degustovat první úlomek chronologicky (tj. od 1 do 9). Degustátoři si budou dělat z této prvodegustace poznámky. Následně bude ke každé čokoládě přečteno oficiální degustační doporučení výrobce s popisem chutí, které by měly být v čokoládě patrné, a dekustátoři (nyní již v pořadí podle vlastního uvážení) degustují druhý úlomek a konfrontují své poznatky z prvodegustace s oficiálními údaji výrobce. Třetí úlomek pak bude k podpoření definitivního názoru a hodnocení, k podělení se s hosty nebo čistě pro potěšení.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Takže vážení:

    hlavní degustační artikl bude kompletní produkce firmy Idilio Origins. Jsou to následující čokolády:



    Idilio Origins No.1 - porcelana criollo puro
    74 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Zulia, Venezuela

    Idilio Origins No.2 - selección amiari merideña
    72 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Zulia, Venezuela

    Idilio Origins No.3 - selección cata ocumare
    72 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Ocumare de la Costa, Venezuela

    Idilio Origins No.4 - carenero urrutia superior
    70 procent kakaa
    místo původu: Barlovento, Venezuela

    Idilio Origins No.5 - cooperativa amazonas
    72 procent kakaa
    místo původu: Amazonia, Venezuela

    Idilio Origins No.6 - selección amiari merideña (cacaonibs)
    72 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Zulia, Venezuela

    Idilio Origins No.7 - selección cata ocumare (cacaonibs)
    72 procent kakaa, 48 hodin tradičního conche-procesu
    místo původu: Ocumare de la Costa, Venezuela

    Idilio Origins No.8 - carenero urrutia superior (cacaonibs)
    70 procent kakaa
    místo původu: Barlovento, Venezuela

    Idilio Origins No.9 - cooperativa amazonas (cacaonibs)
    72 procent kakaa
    místo původu: Amazonia, Venezuela
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    GOBERS: to jakoze smim ochutnat zadarmo? Velike pokuseni, ale to bych si nedovolila vuci Tobe, ktery do toho vkladas nejvice nakladu a jsi milionkrat lepsi degustator a narozdil ode me umis i popsat co si polozis do ust... Aspon zbyde vic na ty, kteri tomu rozumi....

    Kdyz hodnotim cokoladu ja, tak ciste podle toho co mi reknou netrenovane chutove poharky a to je vetsinou ve smyslu "tahle cokolada je sladka, ale dobra... tohle je jen oslazeny tuk.... tohle je vytecna horka cokolada.. " pripadne, kdyz to nepopisou ani takhle, tak je to zpusobem "chci vic" nebo "uz nikdy"...
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    PAZZITKA: mno, alespon, ze nebyli vytky k lind cherry&chili ^_^
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PAZZITKA: Tak doraž jako náhradník. ;-) Jak jsem říkal, ono určitě něco zbude...
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    MOIRAIN: souhlasim... je to hnus
    WATTEVILLE: takze polska cokolada, muze i byt cokolada a dokonce dobra? To jsou vynikajici zpravy ^_^
    GOBERS: by ses divil.. jak ja bych taky chtela ochutnat... T_T (ovsem finance, dnes budu mit k snidanoobedoveceri opet cinskou polivku za 4,90,-)
    Mno, tak snad nekdy priste, s poradnym zamestnanim a dostatkem financi, se uvidime pri degustaci treba ve svajcu, prozatim bych byla rada, alespon za fotky...


    mimochodem tu mam k ochutnavce jeste maxim`s de paris tak jsem hrozne zvedava... je tam hned nekolik prichuti. Dm vedet, pokud me neukamenujete jako posledne, kdyz jsem pochvalila sladkou mlecnou lindor. Kdyz, ja za to nemuzu, me chutna... ^_^
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIBYLA: No však kdybych to nemyslel vážně, tak to neříkám do větru. Já tu návštěvy vždycky vítám. A čokolády (sýra, absinthu a dalších švýcarských dobrot) tu mám vždy zásobu.

    SIBYLA: Certo ad probamentum parata es, ita tibi fortunam optare ut Alcinoo poma dare, facio autem eodem modo: bene eveniat!
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    Btw. Kdo tu nepolyká :-)?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DEEKEY: by tě čokoláda zmastila, bys ji musela sníst 1/2 kila a to v čisté podobě. To by ti snad ni žaludek dedovolil :-)... Navíc tě dřív odrovná cukr v ní obsažený pro zvýraznění některých chutí.
    CNV: NeE.
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    sorry za ty chyby, specham na zkousku z latiny :]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam