• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Chm, teď koukám, že v komentech na té stránce se někdo vyjádřil ohledně zfušovanosti a lepivosti formy, no tak drsně bych to nehodnotila, když vypadnou pralinky ven z formy, jsou nádherné. Jde o to vychytat to vyklepnutí, ale pravda je, že je to z hliníku, a tak se to může přelomit:-)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    DEEKEY: jeej to je krása
    ale kdyz drzí, tak to asi shanet nebudu :)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Taky musím říct, že mi trvalo asi dva roky, než jsem se odhodlala v ní ty pralinky udělat, spotřebuje to šíleně moc čokolády, je to piplačka, vymazávat naněkolikrát rozpuštěnou čokoládou, po každém natření strčit do ledničky, pak znova a několikrát, pak náplň a zalít čokoládou a zase nechat tuhnout v chladu. No a pak to vytřískávat ven:-)
    Je to moc hezký dárek, to je fakt, ale té dřiny:-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    SELLIGAN: To právě vymazané je a stejně to tam nějak napevno ulpí:-) Je ale fakt, že ty formičky jsou hodně členité, tak asi i proto.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    DEEKEY: a vymazat nepomuze?
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Mám formu na přepychové pralinky, jenže je z nějakého zvláštního kovu a abych z ní pralinky dostala, musím s ní dost bouchat o stůl, takže je jen otázkou času, kdy se přelomí a nebudu mít formu na pralinky:-)
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    A co normální kovové formičky, ty mám a jsou dobré, např. http://cukrar-shop.wbs.cz/Formy_na_cokoladu.html
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    NEFRIT: jj da se to vyndat v pohode. a jeste pouzivam platicka od bonbonier, maji nektery taky dobry tvary a jde to znich skvele ven
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    NEFRIT: no, ja jsem jeden rok delala na vanoce jen asi 5 druhu pralinek
    Byly chutove uzasne, ale ani jedny z nich nevydrzely prevoz autem 2hodiny...vse se krute rozteklo...
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    NIKUSKA: Supr nápad, s formičkami na led. Dá se to z nich vyndat dobře?
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    SELLIGAN: Receptů je ve všech kuchařkách hrozně moc, nevím, jestli má cenu tady nějaké psát. Ta čokokuchařka, co ji mám, je stará asi dva roky, jsou v ní kromě pralinek i nejrůznější dorty, zákusky, krémy a tak, prostě jako v každé knížce. Co se týče pralinek, zatím jsem z ní dělala takové, na které nemusím mít formičky, třeba různé truffles, na jaké nás tady láká Sibyla. A pak takové směsi všeho možného dobrého zamíchaného do rozpuštěné čokolády uplácaného do kuliček. Docela jsem s tím rodině už dvoje Vánoce vyrazila dech, vrhali se po nich jako po žádném cukroví.
    IORETH
    IORETH --- ---
    NIKUSKA: Arko! :-)
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    tak ty ceny tech formicek v pentolandii nejsou tak závratné, jak jste se obávaly. Mensi sillikonove formicky na 14 nebo 15 ks (a z ty kategorie jsou aj ty listecky) staly 165, vetsi do nejakych 360 czk (ruzickova). Jinak znacka je vetisnou easy choc silikonmart, takze muzete googlit i u konkurence ;)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    SIBYLA: asi umřu...
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    NIKUSKA: jo ja jsem zapomnela, ze nyx je pragocentricky, to je fanscinujici, ze mame v brne obchod, ktery vy v pze ne :) se vam tam zajdu mrknout, co to stoji

    jinak ja zboznuju truffles, treba http://smittenkitchen.com/2006/12/mounds-of-awesome/ jsou docela nenarocne
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    NEFRIT: ja na to pouzivam formicky na led, takovy ty gumovy, s tema to jde dobre a tvaru maji dost
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    NEFRIT: jeeej a mas nejaky mnami recept?
    fuj, uz slintam, jen ctu slovo cokolada...
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    SELLIGAN: Nemají, to se ukáže na místě. Ale je to takový nóbl krám, že budou hodně mastné. Když tak si nic nekoupím a budu ty pralinky dělat do košíčků, v té kuchařce jsou tak. To se vylije košíček čokiškou, obrátí se, aby to nesteklo na dno, když to ztuhne, dá se náplň, zalije se to zas a pak se to opatrně vybalí a pralinka je na světě. Jasně, že lístečky a růžičky bych měla efektnější, ale jestli bude jedna forma stát pět stovek, tak si za tu cenu radši nakoupím kvalitní materiál. Anebo tu luxusní lindtku, kterou jsme tady nedávno rozebraly, chichi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam