• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    V souvislosti s tím si vybavuji, že když tady před lety začínal Leonidas, pralinky byly pěkně v chladu a byla v nich náplň s kávovou šlehačkou a když si koupím tytéž pralinky dnes, tak např. na Chodově mi ty pralinky chlazené nepřijdou vůbec a náplň není šlehačková, ale krémová a jak z umělého tuku, takže chemie a náhražky jistí trvanlivost.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NIKUSKA: Není možné, že by se smetanové náplně zkazily, vždyť pralinky se snědí hned:-) Popravdě řečeno, pokud bych to dávala někomu jako dárek, vzhledem k tomu, že nemáme nechceme chemii na udržení trvanlivosti, doporučila bych pobyt pralinek se všemi náplněmi v ledničce a ty máslové, smetanové a šlehačkové sníst nejpozději do druhého dne. Alkohol je asi dobrá volba, ale já alko v čoko nemusím, takže jsem nezkoušela.
    CNV
    CNV --- ---
    Panáček koňaku do náplně to jistí :)
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    holky kdyz delate pralinky, jaky delate naplne? ja zatim vzdycky delala jen s nutelou, orechy, mandlovou hmotou.. nevim, jestli ty smetanove naplne vydrzi a nezkazi se?
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    tady me zaujaly nejake recepty ;) http://www.cukrar.cz/show.asp?id=529
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    v praze maj valrhonu v té cukrárně, jak jsem psala o pár přízpěvků dál Café saint tropez- udělali z ní nějakou rekordní tabulku (asi rekord čr? nevim), velká cca 2x1m, tlustá tak 30cm? A člověk si z ní může nechat ukrojit kolik chce a vytěžek jde na charitu...
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: To se mi zase povedlo:-) Dík za info. Aspoň se pokochám pohledem na www.
    Se smetovostí čoko neporadím, tolik jsme jich zase "nenachutnala":-) Vím, že Varlhonu hodně používají cukráři, ale tím moje znalost končí, nkdy jsme ji neochutnala (i když konkrétně v Tesco (My) ji měli a asi mají pořád. Ale ne tedy na bloky, na to bude asi nějaká special. prodejna.
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    DEEKEY: Dee. Lazaretská je v Bratislavě! V Praze Pentolandii prodejnu myslím nemají, jenom v Brně. Když si vygůglíš Pentolandia, máš to hned nahoře. Hezké, ale ceny fakt mastné.

    Ještě jsem neuvažovala, kterou blokovou koupím. Která je nejlepší? Chtěla bych co nejsametovější.
    Doteď jsem dělala pralinky z hořké Lindtky, vůbec nebyly špatné. Zvlášť ty s francouzským koňakem ,-) A pak takové obyčejnější z Figara na vaření, to taky dopadlo dobře. (Figaro koupili Švýcaři a řáděj u kontroly jak tyfus!) Z ní taky dělám lanýžový dortík, celá rodina a všechny kamarádky mě za něj zbožňují. (Nejdřív jsem si myslela, že kvůli mé povaze, ale pak jsm se vzpamatovala chichi:-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Kterou přesně čoko? Varlhonu? A kde? Já ubožáček dělala první (a poslední pralinky) hlavně z bílé Milky:-)) (nekamenovat, prosím:-))
    je někde link na ty formy? a tu prodejnu? Nějak nemůžu na mapy.cz Lazaretskou najít?!
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    SELLIGAN: Já byla napružená na dva druhy formiček, ale osud rozhodl za mě :-)))) Netvrdím, že na tu Lazaretskou nikdy nepůdu, ale možná si vyberu jenom jednu formu. Tu s těmi lístečky, je okouzlující :-)
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    DEEKEY: Jasně, koupím blokovou čokoládu, to budou pralinky, panečku :-)
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    STEPNI_VLK: měla jsem cassis a taky není špatná.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    NEFRIT: jj, taky jsem tam v patek byla a taky uz jsem nemela cas jit na lazaretskou i kdyz mam pocit,ze je to kousek
    A 30 EUR je dost, to bych za to ani nedala
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Aspoň zbyde víc na nákup potřebných ingrediencí:-)
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    Tak holky, nemám žádné formičky na pralinky. Firma se z Laurinské přestěhovala na nějakou Lazaretskou a to jsem pak už nehledala. Budu dělat pralinky do košíčků a formiček na led. Ušetřila jsem 30 Euro!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Je tomu již docela dávno, co jsem přišel ke zjištění, že čokolády od firmy Vivani jsou výbornými počiny na poli kakaových bobů. Tak jen přidám oblíbence z doby poslední: pravidelně při nákupech střídám dvoubarevnou verzi Cappuccino s plněnou verzí Pfefferminz.



    Pro přehled dalších "tabulkoidních" kousků mrkněte na stránky firmy Vivani.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    CAMELLA: promin, uz asi blbnu
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SELLIGAN: psala jsem to o pár příspevku zpet, Café Saint Tropez, pasáž u Nováků, pha 1 (kousek od Myšáka)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    CAMELLA: a kde?
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    GHOSTDOG: zrovna Minach prestavuji, tak jsou tam na sednuti dva stolky :\ ale brzy bude vetsi!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam