• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Aspoň zbyde víc na nákup potřebných ingrediencí:-)
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    Tak holky, nemám žádné formičky na pralinky. Firma se z Laurinské přestěhovala na nějakou Lazaretskou a to jsem pak už nehledala. Budu dělat pralinky do košíčků a formiček na led. Ušetřila jsem 30 Euro!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Je tomu již docela dávno, co jsem přišel ke zjištění, že čokolády od firmy Vivani jsou výbornými počiny na poli kakaových bobů. Tak jen přidám oblíbence z doby poslední: pravidelně při nákupech střídám dvoubarevnou verzi Cappuccino s plněnou verzí Pfefferminz.



    Pro přehled dalších "tabulkoidních" kousků mrkněte na stránky firmy Vivani.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    CAMELLA: promin, uz asi blbnu
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SELLIGAN: psala jsem to o pár příspevku zpet, Café Saint Tropez, pasáž u Nováků, pha 1 (kousek od Myšáka)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    CAMELLA: a kde?
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    GHOSTDOG: zrovna Minach prestavuji, tak jsou tam na sednuti dva stolky :\ ale brzy bude vetsi!
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    SELLIGAN: super je v brně v alfa pasáži...ale to máš asi z ruky:-(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAMARIX: jj, hodím:). Chtěla jsem puvodně fotit hned tam, ale nějak jsem neměla odvahu (kromě toho by to byly jen mobilovky:).
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    CAMELLA: Nezapomeˇm sem hodit fotku, než se na to vrhnete.. ;-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: jo a ještě maličké OT ohledně těch dortu - líbí se mi jejich přístup - dort je možno bud udělat jako velkou kopii nějakého jejich zákusku, nebo prý dokonce i cukráři říct nějaké přání ohledně chuti atd. a on už to prý vymyslí sám. A neni pevná velikost, dorty se dělají velké dle počtu lidí. Kromě toho je zajímá i pro koho jsou dorty určeny - cukrář prý volí ozdobu dle toho, u nas budou slavit dvě ženy, takže to prý bude laděno "dámsky" :-)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    DEEKEY: hruskova uz je dlhsie, cucoriedkova je nova... obe okrem tej ovocnej zlozky obsahuju este mandlove kusky a mne to tam nechutna... inak je celkom prijemna...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SELLIGAN: hele nejsem uplně kafoholik, dala jsem si klasicky latté, bylo dobré - ale asi neposoudím. Používají značku Dallmayr. Nicmene pokud hledáš zajímavé chutě, tak tady by ti to mohlo vyhovovat....třeba ten jejich zakusek ceylon byl dokonalý. Opravdu tam byla cítit chut silného černého čaje:)
    máti si dala lehčí kousek s čokoládou a mangem a také to bylo výborné - až natolik, že jsme si ho objednali na víkend na oslavu narozenin.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    CAMELLA: mají tam dobré kafe?

    shanim nejakou dobrou cokoladovnu, kavarnu kam by slo zajit (V liliove uz jsem byla, vyborne, ale sklamalo me, ze tam pouzivaji vlastne jen jeden druh cokolady a pridavaji tam ruzne ingredience...chce to neco noveho zajimaveho.

    Poradite?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    WATTEVILLE: jo, já radši vždycky říkám tu vyšší relaci (ale moc jich tam včera pod 80,- nebylo:)
    Mno majitel říkal, že kdo ochutná zákusky u nich, už k Myšákovi nejde:). A máslo do croissantu vozí z Francie, protože tady prý není tak voňavé:)

    Už se těším na příští víkend, máme od nich objednaný dort na oslavu:)
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    Zákusky mají i levnější, záleží co si vybereš. Cenová relace je velice blízká nedaleké cukrárně Myšák ale zákusky jsou o mnoho tříd lepší u paní Musso. :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Jinak tedy jediné "mínus" je cena - např zákusek cca 90kč, 4 pralinky asi 250? (nevím přesně, kupovala je má maminka:)
    ale vzhledem k tomu, jaké suroviny používají je cena asi ok:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Tak jsem dneska zažila čokoládový orgasmus:)
    Vřele doporučuju Café Saint Tropez v Pasáži U Nováků - je to cukrárna a pralinkárna, vlastní ji čech a francouzka, jsou údajně jediní v čr, co dělají opravdu ručně pralinky (třeba o Godiva nebo Leonidas se majitel moc hezky nevyjadřoval...prý nepoužívají uplně stopro suroviny..)...a ty jejich zákusky...ochutnala jsem Ceylon, což byl zákusek z čokoládové peny s černým čajem, s čoko polevou. Veškere čoko věci dělají z Valrhony (kterou si u nich můžete koupit i samotnou). Kromě toho mají částečně otevřenou kuchyni (za sklem), takže je možno vidět přípravu dortů atd. a je to fakt hezká podívaná:)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Zahlédla jsem v Bille čoko Lindt(79 Kč)- s borůvkovou příchutí a ten druhý druh byla asi hrušková příchuť - je to dobré?
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    CAMELLA: Chápu, ale mně prostě třísknutím plochou nevypadnou. Takže musím bouchnout našikmo a tam už možnost poškození formy vidím. Ale ono se to vychytá...Holt někde je něco špatně:-) Pokouknu po nějakém videu z pralinkárny...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam