• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SELLIGAN: hele nejsem uplně kafoholik, dala jsem si klasicky latté, bylo dobré - ale asi neposoudím. Používají značku Dallmayr. Nicmene pokud hledáš zajímavé chutě, tak tady by ti to mohlo vyhovovat....třeba ten jejich zakusek ceylon byl dokonalý. Opravdu tam byla cítit chut silného černého čaje:)
    máti si dala lehčí kousek s čokoládou a mangem a také to bylo výborné - až natolik, že jsme si ho objednali na víkend na oslavu narozenin.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    CAMELLA: mají tam dobré kafe?

    shanim nejakou dobrou cokoladovnu, kavarnu kam by slo zajit (V liliove uz jsem byla, vyborne, ale sklamalo me, ze tam pouzivaji vlastne jen jeden druh cokolady a pridavaji tam ruzne ingredience...chce to neco noveho zajimaveho.

    Poradite?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    WATTEVILLE: jo, já radši vždycky říkám tu vyšší relaci (ale moc jich tam včera pod 80,- nebylo:)
    Mno majitel říkal, že kdo ochutná zákusky u nich, už k Myšákovi nejde:). A máslo do croissantu vozí z Francie, protože tady prý není tak voňavé:)

    Už se těším na příští víkend, máme od nich objednaný dort na oslavu:)
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    Zákusky mají i levnější, záleží co si vybereš. Cenová relace je velice blízká nedaleké cukrárně Myšák ale zákusky jsou o mnoho tříd lepší u paní Musso. :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Jinak tedy jediné "mínus" je cena - např zákusek cca 90kč, 4 pralinky asi 250? (nevím přesně, kupovala je má maminka:)
    ale vzhledem k tomu, jaké suroviny používají je cena asi ok:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Tak jsem dneska zažila čokoládový orgasmus:)
    Vřele doporučuju Café Saint Tropez v Pasáži U Nováků - je to cukrárna a pralinkárna, vlastní ji čech a francouzka, jsou údajně jediní v čr, co dělají opravdu ručně pralinky (třeba o Godiva nebo Leonidas se majitel moc hezky nevyjadřoval...prý nepoužívají uplně stopro suroviny..)...a ty jejich zákusky...ochutnala jsem Ceylon, což byl zákusek z čokoládové peny s černým čajem, s čoko polevou. Veškere čoko věci dělají z Valrhony (kterou si u nich můžete koupit i samotnou). Kromě toho mají částečně otevřenou kuchyni (za sklem), takže je možno vidět přípravu dortů atd. a je to fakt hezká podívaná:)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Zahlédla jsem v Bille čoko Lindt(79 Kč)- s borůvkovou příchutí a ten druhý druh byla asi hrušková příchuť - je to dobré?
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    CAMELLA: Chápu, ale mně prostě třísknutím plochou nevypadnou. Takže musím bouchnout našikmo a tam už možnost poškození formy vidím. Ale ono se to vychytá...Holt někde je něco špatně:-) Pokouknu po nějakém videu z pralinkárny...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DEEKEY: a proč by se tím ta forma měla vlastně zničit? On ji nemlátil o hranu, ale prostě celou plochou tý formy flákl o plochu stolu..
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    CAMELLA: Zřejmě tu formu neplatil:-) Ale zdá se, že je to normální, takové vyklepnutí.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ted jsem koukala na objektiv, kde byla reportáž z belgických pralinkáren...a bylo tam i vidět v jedné ruční dílně, jak to chocolatier vyndava z formy - normálně s tím docela drsně flákl o pracovní desku...a vyndaval to z mrazáku..
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    SELLIGAN: Je celá řada forem podobných a lepších a levnějších na trhu, já to kupovala v době, kdy toho moc k dostání v této oblasti nebylo, dnes už bych do toho taky asi nešla. To složitější vyklepávání je asi daň za to, že jsou tak členité. I když možná existuje finta (třeba speciální vymazání, speciální čokoláda, ...), že s tím problém ynejsou. Já ji ale neznám:-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Chm, teď koukám, že v komentech na té stránce se někdo vyjádřil ohledně zfušovanosti a lepivosti formy, no tak drsně bych to nehodnotila, když vypadnou pralinky ven z formy, jsou nádherné. Jde o to vychytat to vyklepnutí, ale pravda je, že je to z hliníku, a tak se to může přelomit:-)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    DEEKEY: jeej to je krása
    ale kdyz drzí, tak to asi shanet nebudu :)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Taky musím říct, že mi trvalo asi dva roky, než jsem se odhodlala v ní ty pralinky udělat, spotřebuje to šíleně moc čokolády, je to piplačka, vymazávat naněkolikrát rozpuštěnou čokoládou, po každém natření strčit do ledničky, pak znova a několikrát, pak náplň a zalít čokoládou a zase nechat tuhnout v chladu. No a pak to vytřískávat ven:-)
    Je to moc hezký dárek, to je fakt, ale té dřiny:-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    SELLIGAN: To právě vymazané je a stejně to tam nějak napevno ulpí:-) Je ale fakt, že ty formičky jsou hodně členité, tak asi i proto.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    DEEKEY: a vymazat nepomuze?
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Mám formu na přepychové pralinky, jenže je z nějakého zvláštního kovu a abych z ní pralinky dostala, musím s ní dost bouchat o stůl, takže je jen otázkou času, kdy se přelomí a nebudu mít formu na pralinky:-)
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    A co normální kovové formičky, ty mám a jsou dobré, např. http://cukrar-shop.wbs.cz/Formy_na_cokoladu.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam