• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.


    Původní šesté přikázání: Nevyhodíš čokoládu i kdyby ti tisíckrát na zem spadla!

    Spratelene kluby:
    [ Všechny sýry světa, brie, gouda a feta! ]
    [ Vino - klub pratel kvalitniho moku ]
    rozbalit záhlaví
    OLIII
    OLIII --- ---
    DEEKEY: Tak jsem koukala na stránky leonidasu a pravda je taková, že záleží na náplni:
    How do I best store store Leonidas chocolates?
    If you want to enjoy the Leonidas chocolates containing alcohol or butter cream at their best, we recommend storing them in a cool place and eating them cool (straight from the fridge). Our pure chocolates and those with pralin, ganache, cream, liqueur cream or almond paste fillings, and our truffles are best stored at temperatures of between 15 and 18 C.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    OLIII: U receptů na ručně vyráběné pralinky, pokud se zmiňujou o uchování, je vždycky nasměrování do chladu. Ke konzumaci, pro rozvinutí chutí a vůní je určitě dobrá pokojová teplota. Koukala jsem teď na web výrobny pralinek, bez barviv, umělých tuků, sušeného mléka a aromat. Používají máslo, šlehačku atd. (O použití či nepoužití přípravků na udržení trvanlivosti ani slovo) Ale píšou, že všechny pralinky mají omezenou životnost, maximálně 6 týdnů.
    OLIII
    OLIII --- ---
    DEEKEY: Pokud vím, pralinky rády pokojovou teplotu. Na chodově se rozhodně nechladilo, ale teplota se hlídala dosti pečlivě.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    V souvislosti s tím si vybavuji, že když tady před lety začínal Leonidas, pralinky byly pěkně v chladu a byla v nich náplň s kávovou šlehačkou a když si koupím tytéž pralinky dnes, tak např. na Chodově mi ty pralinky chlazené nepřijdou vůbec a náplň není šlehačková, ale krémová a jak z umělého tuku, takže chemie a náhražky jistí trvanlivost.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NIKUSKA: Není možné, že by se smetanové náplně zkazily, vždyť pralinky se snědí hned:-) Popravdě řečeno, pokud bych to dávala někomu jako dárek, vzhledem k tomu, že nemáme nechceme chemii na udržení trvanlivosti, doporučila bych pobyt pralinek se všemi náplněmi v ledničce a ty máslové, smetanové a šlehačkové sníst nejpozději do druhého dne. Alkohol je asi dobrá volba, ale já alko v čoko nemusím, takže jsem nezkoušela.
    CNV
    CNV --- ---
    Panáček koňaku do náplně to jistí :)
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    holky kdyz delate pralinky, jaky delate naplne? ja zatim vzdycky delala jen s nutelou, orechy, mandlovou hmotou.. nevim, jestli ty smetanove naplne vydrzi a nezkazi se?
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    tady me zaujaly nejake recepty ;) http://www.cukrar.cz/show.asp?id=529
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    v praze maj valrhonu v té cukrárně, jak jsem psala o pár přízpěvků dál Café saint tropez- udělali z ní nějakou rekordní tabulku (asi rekord čr? nevim), velká cca 2x1m, tlustá tak 30cm? A člověk si z ní může nechat ukrojit kolik chce a vytěžek jde na charitu...
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: To se mi zase povedlo:-) Dík za info. Aspoň se pokochám pohledem na www.
    Se smetovostí čoko neporadím, tolik jsme jich zase "nenachutnala":-) Vím, že Varlhonu hodně používají cukráři, ale tím moje znalost končí, nkdy jsme ji neochutnala (i když konkrétně v Tesco (My) ji měli a asi mají pořád. Ale ne tedy na bloky, na to bude asi nějaká special. prodejna.
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    DEEKEY: Dee. Lazaretská je v Bratislavě! V Praze Pentolandii prodejnu myslím nemají, jenom v Brně. Když si vygůglíš Pentolandia, máš to hned nahoře. Hezké, ale ceny fakt mastné.

    Ještě jsem neuvažovala, kterou blokovou koupím. Která je nejlepší? Chtěla bych co nejsametovější.
    Doteď jsem dělala pralinky z hořké Lindtky, vůbec nebyly špatné. Zvlášť ty s francouzským koňakem ,-) A pak takové obyčejnější z Figara na vaření, to taky dopadlo dobře. (Figaro koupili Švýcaři a řáděj u kontroly jak tyfus!) Z ní taky dělám lanýžový dortík, celá rodina a všechny kamarádky mě za něj zbožňují. (Nejdřív jsem si myslela, že kvůli mé povaze, ale pak jsm se vzpamatovala chichi:-)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Kterou přesně čoko? Varlhonu? A kde? Já ubožáček dělala první (a poslední pralinky) hlavně z bílé Milky:-)) (nekamenovat, prosím:-))
    je někde link na ty formy? a tu prodejnu? Nějak nemůžu na mapy.cz Lazaretskou najít?!
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    SELLIGAN: Já byla napružená na dva druhy formiček, ale osud rozhodl za mě :-)))) Netvrdím, že na tu Lazaretskou nikdy nepůdu, ale možná si vyberu jenom jednu formu. Tu s těmi lístečky, je okouzlující :-)
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    DEEKEY: Jasně, koupím blokovou čokoládu, to budou pralinky, panečku :-)
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    STEPNI_VLK: měla jsem cassis a taky není špatná.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    NEFRIT: jj, taky jsem tam v patek byla a taky uz jsem nemela cas jit na lazaretskou i kdyz mam pocit,ze je to kousek
    A 30 EUR je dost, to bych za to ani nedala
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Aspoň zbyde víc na nákup potřebných ingrediencí:-)
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    Tak holky, nemám žádné formičky na pralinky. Firma se z Laurinské přestěhovala na nějakou Lazaretskou a to jsem pak už nehledala. Budu dělat pralinky do košíčků a formiček na led. Ušetřila jsem 30 Euro!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Je tomu již docela dávno, co jsem přišel ke zjištění, že čokolády od firmy Vivani jsou výbornými počiny na poli kakaových bobů. Tak jen přidám oblíbence z doby poslední: pravidelně při nákupech střídám dvoubarevnou verzi Cappuccino s plněnou verzí Pfefferminz.



    Pro přehled dalších "tabulkoidních" kousků mrkněte na stránky firmy Vivani.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    CAMELLA: promin, uz asi blbnu
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SELLIGAN: psala jsem to o pár příspevku zpet, Café Saint Tropez, pasáž u Nováků, pha 1 (kousek od Myšáka)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam