• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Slavie už je zase kavárna a ne pračka na turisty? V Louvre mají dobré kafe a skvělé snídaně a hlavně velký nekuřácký salónek, že.

    Reklama
    Ale jinak pro pražáky - Čokobanka pořádá ochutnávky, nejbližší již tuto sobotu v 15.00 a v 17.00 v Karlínském Spektru.
    Další pak 21.11, 12.12 a 19.12.

    podrobnost zde http://cokobanka.cz/ochutnavka-cokolad-degustace-ochutnavky-cokolady.html
    QUERER
    QUERER --- ---
    SELLIGAN: jsem pro :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    QUERER: On Louvre když není tak narvaný, tak je to moc příjemné místo...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SELLIGAN: Já bych vůbec nebyl proti... :-)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    co treba usporadat sraz ve Slavii? :)
    QUERER
    QUERER --- ---
    SELLIGAN: mě tam dostal gobers a pravděpodobně mu ten zážitek nikdy nezapomenu... :) ale místo tam bylo... tak nevím :) asi záleží v jakou dobu či tak :)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    QUERER: jj, Louvre na narodni. Do Slavie se da dostat? vzdycky, kdyz jdu kolem, je tam neskutecne narvano a desi me pomysleni na ty ceny
    QUERER
    QUERER --- ---
    SELLIGAN: Louvre u národní? taky jsem tam byla a taky mě to zklamalo... sice interiér pěkný, ale to je tak asi všechno... ale za to Slavie mě nadchla! hrál tam klavírista... byl slyšet jen takový ten šepot od ostatních stolů a příjemná obsluha... :) ach, šla bych hned znovu :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    STEPNI_VLK: Tak musím ještě jednou zdůraznit, že ta varianta Cappuccino od Vivani je co do chuti opravdu geniální! Ne a ne se jí nabažit. :) Zkoušel jsem i tu druhou plněnou, a sice variantu s černým rybízem, nicméně přijde mi - ve srovnání s mátou - taková nějaká nevýrazná..
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    tak jsem včera byla na čokoládu v café Louvre (po zoufalem pokuse sehnat si normalni kozacky, takze to byla takova odmena) Ale zklamalo mě to..Hluk jako v závodní jídelně, kouř jako v zaplivané hospodě a čokoládu už jsem pila i lepší.
    Ale pít se to pravda dalo:)
    MASOO
    MASOO --- ---
    MASOO
    MASOO --- ---
    ja sem byla dneska v krame desne statecna, nechtela sem utracet a ted trpim...a slintam
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Žádná čokoláda u nás nevydrží déle než 2 dny, tudíž se nestačí opotit:-)
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    DEEKEY: Já i čokišku dávám do lednice. Pak se mi nestane, že se opotí a zůstane bílá. Vždy lepší vyndat ji kousek dřív před konzumací, než ji mít seschlou.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: To s tím vínem znám dobře:-) V okolí jsem za prudiče, když pokaždé vytýkám teplotu červeného vína, kdy všichni za pokojovou považují teplotu okolí a fakt se ty teplý chc.... nedají pít (ostatní ale blaženě pomlaskávají:-))
    Zapomínají, že pokojovou teplotou se rozumí pokojová teplota z hradů, kde opravdu nijak teplo nebylo. Ale to je jen odskok od čokolády:-) Sorry.
    U pralinek si vážně myslím, že a zejména u domácích , je dobré je uchovávat v chladnu.
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    OLIII: Pokojová teplota? To je jako pokojová teplota u červeného vína. Venku třicet, pingl ti dovalí červený teploty moči a povýšeně tě poučí, že červené se nechladí. Tam jsem už víckrát nepáchla, a byl to lokál na Národní třídě :-(
    18 stupňů je pořád jenom 18 stupňu u vína i pralinek.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DEEKEY:
    OLIII: já bych se dle navodu Leonidas moc neřídila, imho fakt používají nějaké stabilizatory atd. Rozhodně třeba pan cukrář z saint tropez o nich nemluvil moc hezky - prý nepoužívají vždy kvalitní ingredience. A je pravda, že rozdíl v pralinkách ze saint tropez a z leonidas je propastný...
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    OLIII: Zajímavé. Přesto se při uchování domácích pralinek (s jakoukoliv náplní) chladničce nevyhnu snědla bych je co nejdřív (to ostatně pro mě není problém:-)). Možná jsem moc úzkostlivá, ale i plněné cukroví plním maximálně den předem, bojím se, že máslo žlukne (rostlinné tuky nepoužívám) a způsobím zdravotní problémy sobě i druhým. Přitom žádný špatný zážitek nemám, ale asi jen tak- pro "sichr":-)
    OLIII
    OLIII --- ---
    DEEKEY: Tak jsem koukala na stránky leonidasu a pravda je taková, že záleží na náplni:
    How do I best store store Leonidas chocolates?
    If you want to enjoy the Leonidas chocolates containing alcohol or butter cream at their best, we recommend storing them in a cool place and eating them cool (straight from the fridge). Our pure chocolates and those with pralin, ganache, cream, liqueur cream or almond paste fillings, and our truffles are best stored at temperatures of between 15 and 18 C.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam