• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.


    Původní šesté přikázání: Nevyhodíš čokoládu i kdyby ti tisíckrát na zem spadla!

    Spratelene kluby:
    [ Všechny sýry světa, brie, gouda a feta! ]
    [ Vino - klub pratel kvalitniho moku ]
    rozbalit záhlaví
    QUERER
    QUERER --- ---
    SELLIGAN: jsem pro :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SELLIGAN: Já bych vůbec nebyl proti... :-)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    co treba usporadat sraz ve Slavii? :)
    QUERER
    QUERER --- ---
    SELLIGAN: mě tam dostal gobers a pravděpodobně mu ten zážitek nikdy nezapomenu... :) ale místo tam bylo... tak nevím :) asi záleží v jakou dobu či tak :)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    QUERER: jj, Louvre na narodni. Do Slavie se da dostat? vzdycky, kdyz jdu kolem, je tam neskutecne narvano a desi me pomysleni na ty ceny
    QUERER
    QUERER --- ---
    SELLIGAN: Louvre u národní? taky jsem tam byla a taky mě to zklamalo... sice interiér pěkný, ale to je tak asi všechno... ale za to Slavie mě nadchla! hrál tam klavírista... byl slyšet jen takový ten šepot od ostatních stolů a příjemná obsluha... :) ach, šla bych hned znovu :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    STEPNI_VLK: Tak musím ještě jednou zdůraznit, že ta varianta Cappuccino od Vivani je co do chuti opravdu geniální! Ne a ne se jí nabažit. :) Zkoušel jsem i tu druhou plněnou, a sice variantu s černým rybízem, nicméně přijde mi - ve srovnání s mátou - taková nějaká nevýrazná..
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    tak jsem včera byla na čokoládu v café Louvre (po zoufalem pokuse sehnat si normalni kozacky, takze to byla takova odmena) Ale zklamalo mě to..Hluk jako v závodní jídelně, kouř jako v zaplivané hospodě a čokoládu už jsem pila i lepší.
    Ale pít se to pravda dalo:)
    MASOO
    MASOO --- ---
    MASOO
    MASOO --- ---
    ja sem byla dneska v krame desne statecna, nechtela sem utracet a ted trpim...a slintam
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: Žádná čokoláda u nás nevydrží déle než 2 dny, tudíž se nestačí opotit:-)
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    DEEKEY: Já i čokišku dávám do lednice. Pak se mi nestane, že se opotí a zůstane bílá. Vždy lepší vyndat ji kousek dřív před konzumací, než ji mít seschlou.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NEFRIT: To s tím vínem znám dobře:-) V okolí jsem za prudiče, když pokaždé vytýkám teplotu červeného vína, kdy všichni za pokojovou považují teplotu okolí a fakt se ty teplý chc.... nedají pít (ostatní ale blaženě pomlaskávají:-))
    Zapomínají, že pokojovou teplotou se rozumí pokojová teplota z hradů, kde opravdu nijak teplo nebylo. Ale to je jen odskok od čokolády:-) Sorry.
    U pralinek si vážně myslím, že a zejména u domácích , je dobré je uchovávat v chladnu.
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    OLIII: Pokojová teplota? To je jako pokojová teplota u červeného vína. Venku třicet, pingl ti dovalí červený teploty moči a povýšeně tě poučí, že červené se nechladí. Tam jsem už víckrát nepáchla, a byl to lokál na Národní třídě :-(
    18 stupňů je pořád jenom 18 stupňu u vína i pralinek.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DEEKEY:
    OLIII: já bych se dle navodu Leonidas moc neřídila, imho fakt používají nějaké stabilizatory atd. Rozhodně třeba pan cukrář z saint tropez o nich nemluvil moc hezky - prý nepoužívají vždy kvalitní ingredience. A je pravda, že rozdíl v pralinkách ze saint tropez a z leonidas je propastný...
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    OLIII: Zajímavé. Přesto se při uchování domácích pralinek (s jakoukoliv náplní) chladničce nevyhnu snědla bych je co nejdřív (to ostatně pro mě není problém:-)). Možná jsem moc úzkostlivá, ale i plněné cukroví plním maximálně den předem, bojím se, že máslo žlukne (rostlinné tuky nepoužívám) a způsobím zdravotní problémy sobě i druhým. Přitom žádný špatný zážitek nemám, ale asi jen tak- pro "sichr":-)
    OLIII
    OLIII --- ---
    DEEKEY: Tak jsem koukala na stránky leonidasu a pravda je taková, že záleží na náplni:
    How do I best store store Leonidas chocolates?
    If you want to enjoy the Leonidas chocolates containing alcohol or butter cream at their best, we recommend storing them in a cool place and eating them cool (straight from the fridge). Our pure chocolates and those with pralin, ganache, cream, liqueur cream or almond paste fillings, and our truffles are best stored at temperatures of between 15 and 18 C.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    OLIII: U receptů na ručně vyráběné pralinky, pokud se zmiňujou o uchování, je vždycky nasměrování do chladu. Ke konzumaci, pro rozvinutí chutí a vůní je určitě dobrá pokojová teplota. Koukala jsem teď na web výrobny pralinek, bez barviv, umělých tuků, sušeného mléka a aromat. Používají máslo, šlehačku atd. (O použití či nepoužití přípravků na udržení trvanlivosti ani slovo) Ale píšou, že všechny pralinky mají omezenou životnost, maximálně 6 týdnů.
    OLIII
    OLIII --- ---
    DEEKEY: Pokud vím, pralinky rády pokojovou teplotu. Na chodově se rozhodně nechladilo, ale teplota se hlídala dosti pečlivě.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    V souvislosti s tím si vybavuji, že když tady před lety začínal Leonidas, pralinky byly pěkně v chladu a byla v nich náplň s kávovou šlehačkou a když si koupím tytéž pralinky dnes, tak např. na Chodově mi ty pralinky chlazené nepřijdou vůbec a náplň není šlehačková, ale krémová a jak z umělého tuku, takže chemie a náhražky jistí trvanlivost.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    NIKUSKA: Není možné, že by se smetanové náplně zkazily, vždyť pralinky se snědí hned:-) Popravdě řečeno, pokud bych to dávala někomu jako dárek, vzhledem k tomu, že nemáme nechceme chemii na udržení trvanlivosti, doporučila bych pobyt pralinek se všemi náplněmi v ledničce a ty máslové, smetanové a šlehačkové sníst nejpozději do druhého dne. Alkohol je asi dobrá volba, ale já alko v čoko nemusím, takže jsem nezkoušela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam