• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    WATTEVILLE: taky nezvládám víc než jeden -pokud jsem extra mlsná, dám si několik jejich Minis :)
    A musím říct, že dort, co nám dělali na narozeniny byl geniální, opět čokoládový krém a mango..výborný, navíc moc hezky a netradičně zdobený. Akorát se mámě zdál za ty peníze malý, nicméně nakonec jsme měli dost problem ho sníst, ty jejich zakusky jsou fakt hutný, stačí jen kousek...
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    F0B1C: Zeptej se, nevím kterou paní jsi tam potkal ale každá ti tam řekne, co v čem je a s čím a co si lidi rádi dávají (zákusek SainTropez ).

    Ceynlon jak psala camella je moc dobrý, moc čokoládový a s čajem. Osobně tam nezvládám sníst víc než jeden zákusek, pokud to nejsou makarony.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    CAMELLA: diky za tip, hned zitra vyzkousim... nemas jeste dalsi doporuceni? ta obsluhujici pani je takova dost chladna, z ni toho asi moc nedostanu a testovat jen tak nahodne zakusky za kilo se mi moc nechce .)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    F0B1C: tudyma jsem sla minule okolo a poslintala jsem jim vylohu...jejich zakusky jsou enskutecne krasne, jen jaksi bylo hluboko do kapsy
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    F0B1C: jo, o Valrhoně v Cafe saint topez jsem tu už psala, máti mě tam vzala někdy na podzim - její bejvalý šéf to tam spoluvlastní:)
    Čokoláda samozřejmě no comment - je dokonalá...a ty jejich zákusky a pralinky - boží. Neznám lepší, kam se hrabe myšák:)
    Jinak můj soukromý tip na zákusek je Ceylon, je to takový lesklý bobek, taky v podstatě mousse au chocolate s čokoládovou polevou...akorát ta mousse je se silným černým čajem, takže to má opravdu výbornou čokočajovou chuť, netradiční, ale výborný:)
    A z nečokoládového sortimentu zbožňuju jejich croissanty:)
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    F0B1C: wow.. nu ja su brnenska, ale tesi me, ze cukrarna u nas uz taky vypada lepe nez jenom ty votravny spicky a vetrniky, snad se makronky brzy rozsiri po republice (na foodblozich o nich ted pise skoro kazdy a me to nici) :) nic, jdu si pro bryndak.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    a jeste pridam cokoladovej highlight z konce minulyho roku... panna cotta v ambiente pizza nuova - opravdu exkluzivne jemna panna cotta s pravou vanilkou, pri servirovani polita nemalym mnozstvim blize nespecifikovane roztopene Valrhona... extaze... asi ze me ted bude Valrhona zavislak, aspon co se horkych cokolad tyce :)

    F0B1C
    F0B1C --- ---
    musim se s vami podelit o dnesni objev - vypravil jsem se pro luxusni makronky (mnohem lepsi nez Paul) do francouzsky cukrarny Saint Tropez v pasazi mezi U Novaku a Lucernou
    a zjistil jsem, ze maji siroky sortiment VALRHONA!

    zakoupil jsem Les Grands Crus 64% Tainori... wow... moje nekolika mesicni cokoladova krize je prekonana - uz zadny stereotypni Lindt a podobne nudny modely od vietnamcu. chystam se jeste tento tyden na model s makadam. orechy :)

    doporucuju tez prikoupit hodne advanced ultra coko zakusek, ktery nevim jak se jmenuje, ale vypada takhle:



    je to v podstate kombinace mousse au chocolat a ochucenych piskotu ruzne textury ve velmi high-end cokoladove poleve :)
    LA_CHOUETTE
    LA_CHOUETTE --- ---
    V turecku jsem si docela pochutnávala na lokální Ulker čokoládě, i mléčná je docela dobrá, ovšem třeba s celými pistáciemi to teprv nabírá grády!
    DLABAK
    DLABAK --- ---
    LEONKA: Na substandard Studentske peceti prekvapive dobra. Jenze-presto-ta hmota, ty buraky;-) I rozhodl jsme se vylepsit score porizenim Chillies Lindtu, o nemz jsem tu u vas as pred dvema lety cet'. Cti rozhodl jsem se vytrestat porizenim ...
    Chilli budu dale pozivat oddelene, vmichane do vetsiho mnozstvi pokrmu, a celkove opatrneji. Patrne starnu. Zlata chemie na zachod (viz TAMARIX), tam mi aspon neprijde skoda ty jinak urcite dobry cokolady.
    ANDREA23
    ANDREA23 --- ---
    SELLIGAN: vcera jsem od kamose ochutnala s pudinkem a celkem taky dobra...jinak radsi nejist cokoladu nez se precpavat tema preslazenejma chemickejma sragorama, ale obcas to urcite neublizi..
    QUERER
    QUERER --- ---
    SASH: tu chci, tu chci, tu chci!!! :)
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    jaj na stromku mame lindt lindor truffles... no jeste tam visi, ale ne nadlouho ;) (zdobime na stedry den a to dycky jeste drzim hladovku, pak jsme byli u pribuznych...:P) porad jsou to podle meho jedny z nej bezne dostupnych bonbonku.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    SELLIGAN: Mě teda vůbec nenapadá jiná čokoška s tebou zmiňovaným obalem. A matně si vybavuji, že sojová pochoutka, čokoláda, co chutnala jako z ropy, lepila se na zuby, měla právě žlutý obal a na něm motýla. Nejspíš se pletu.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    DEEKEY: myslim, ze sojova pochoutka mela jiny obal...
    SASH
    SASH --- ---
    myš
    MALKE
    MALKE --- ---
    STEPNI_VLK: Ona se strašně zhoršila... Ještě tak dva roky zpátky to byla slušná konzumní čokoláda, před půl rokem jsme ji od někoho dostali darem, a je to hnus fialowy - přiťali na cukru a chutná to, jako kdyby člověk jedl oslazenou Idu obarvenou kakaem, nespojité, nekvalitní, humus.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    SELLIGAN: nešlo o tzv. "sojovou pochoutku"?
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    STEPNI_VLK: jasne a co takova cokolada s motylem? :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Studentskou pečeť jsem zbožňoval za komančů. Jenže to také nebylo z čeho vybírat, že ano. Teď jsem jí po dlouhých letech dostal darem (sám bych si ji nekoupil) a - ve srovnání s ostatními čokoládami, které si kupuji - je to humus neskutečný. A nic na tom nemění ani všemožné snahy o limitované edice (přesněji řečeno, jen další z kategorie snah o zvýšení prodejnosti)..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam