• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Makarůny!
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    KRAQUATICE: lepší než makaróny :)
    KRAQUATICE
    KRAQUATICE --- ---
    koukam, ze se macarons a macaroons rika cesky makronky? no fuj;)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    CAMELLA: Arco Nugat mi prisel dobrej, ale to co prodavaj v tech kramech s orechama byva sojovy nugat a ten teda stoji za starou backoru.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Díky všem, budu postupně testovat a pak poreferuju.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    MUFLONEK: tak nám koukej dát příště vědět :)

    NIKUSKA: GIMEL: jj, nugat maji i v cukrarne smerem na Zizkov (z Florence se tam jede busem 303 nebo tak nejak, jednu zastavku, je to po prave strane. mám pocit, že je to tohle - http://cukrarnalucie.cz/



    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    GIMEL: v obyc cukrarnach mivaj nugat na vahu, ja ho kupovala v obchode "NAPOJE" na Vysehrade vedle Krusovicky restaurace, ale nevim, jestli ho jeste maj, ale byl dobrej
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GIMEL: tak výborný nugát mají třeba v Arco v palladiu. Ale pokud hledáš to, co se prodávalo před lety, zkus kouknout po takových těch krámkách s ořechy v čokoládě atd- bývají to často stánky na metru, třeba na dejvické..tam mívají i nugát na váhu, přinejhorším koupíš dva kousky a pak už nikdy víc:)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    Vyfiltrovala jsem otázku, ale byla bez odpovědi, takže se ptám znova po dvou letech: Nevíte náhodou někdo, kde by se dal v Praze koupit nugát?
    Figaro bonboniéra nic moc - oslazený tuk. Orion nugátová bonboniéra o chlup lepší - oslazený tuk s kakaem. Ty dražší se mi nechce zkoušet, když je to pytlíček za 2 stě a nebude třeba dobrý, takže máte někdo nějaký tip? Hledám to, co se před deseti lety prodávalo pod názvem nugát v každé bonboniéře a dneska to už nugát rozhodně není.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Přátelé, lahůdkářství Paukert občas pořádá ochutnávky čokolády. Na jedné spojené s portským vínem jsem byla včera - byl to lahodný zážitek pro mé chuťové buňky, méně potěšitelný pro mou peněženku...
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    TRPASLICE: Jsou barevné (zelené, žluté, růžove) ale nefosforeskují :) vypadají tak jaksi mile.
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    Jak vypadají ty makronky, co se servírují v Praze? Mě na tom zezačátku odrazovaly ty šílené fosforeskující barvy, ale nakonec člověk neodolal... kruci, musíme doufat, že nám brzy budou pořádat nějakou oficiální recepci...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    WATTEVILLE: taky nezvládám víc než jeden -pokud jsem extra mlsná, dám si několik jejich Minis :)
    A musím říct, že dort, co nám dělali na narozeniny byl geniální, opět čokoládový krém a mango..výborný, navíc moc hezky a netradičně zdobený. Akorát se mámě zdál za ty peníze malý, nicméně nakonec jsme měli dost problem ho sníst, ty jejich zakusky jsou fakt hutný, stačí jen kousek...
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    F0B1C: Zeptej se, nevím kterou paní jsi tam potkal ale každá ti tam řekne, co v čem je a s čím a co si lidi rádi dávají (zákusek SainTropez ).

    Ceynlon jak psala camella je moc dobrý, moc čokoládový a s čajem. Osobně tam nezvládám sníst víc než jeden zákusek, pokud to nejsou makarony.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    CAMELLA: diky za tip, hned zitra vyzkousim... nemas jeste dalsi doporuceni? ta obsluhujici pani je takova dost chladna, z ni toho asi moc nedostanu a testovat jen tak nahodne zakusky za kilo se mi moc nechce .)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    F0B1C: tudyma jsem sla minule okolo a poslintala jsem jim vylohu...jejich zakusky jsou enskutecne krasne, jen jaksi bylo hluboko do kapsy
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    F0B1C: jo, o Valrhoně v Cafe saint topez jsem tu už psala, máti mě tam vzala někdy na podzim - její bejvalý šéf to tam spoluvlastní:)
    Čokoláda samozřejmě no comment - je dokonalá...a ty jejich zákusky a pralinky - boží. Neznám lepší, kam se hrabe myšák:)
    Jinak můj soukromý tip na zákusek je Ceylon, je to takový lesklý bobek, taky v podstatě mousse au chocolate s čokoládovou polevou...akorát ta mousse je se silným černým čajem, takže to má opravdu výbornou čokočajovou chuť, netradiční, ale výborný:)
    A z nečokoládového sortimentu zbožňuju jejich croissanty:)
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    F0B1C: wow.. nu ja su brnenska, ale tesi me, ze cukrarna u nas uz taky vypada lepe nez jenom ty votravny spicky a vetrniky, snad se makronky brzy rozsiri po republice (na foodblozich o nich ted pise skoro kazdy a me to nici) :) nic, jdu si pro bryndak.
    F0B1C
    F0B1C --- ---
    a jeste pridam cokoladovej highlight z konce minulyho roku... panna cotta v ambiente pizza nuova - opravdu exkluzivne jemna panna cotta s pravou vanilkou, pri servirovani polita nemalym mnozstvim blize nespecifikovane roztopene Valrhona... extaze... asi ze me ted bude Valrhona zavislak, aspon co se horkych cokolad tyce :)

    F0B1C
    F0B1C --- ---
    musim se s vami podelit o dnesni objev - vypravil jsem se pro luxusni makronky (mnohem lepsi nez Paul) do francouzsky cukrarny Saint Tropez v pasazi mezi U Novaku a Lucernou
    a zjistil jsem, ze maji siroky sortiment VALRHONA!

    zakoupil jsem Les Grands Crus 64% Tainori... wow... moje nekolika mesicni cokoladova krize je prekonana - uz zadny stereotypni Lindt a podobne nudny modely od vietnamcu. chystam se jeste tento tyden na model s makadam. orechy :)

    doporucuju tez prikoupit hodne advanced ultra coko zakusek, ktery nevim jak se jmenuje, ale vypada takhle:



    je to v podstate kombinace mousse au chocolat a ochucenych piskotu ruzne textury ve velmi high-end cokoladove poleve :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam