• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.


    Původní šesté přikázání: Nevyhodíš čokoládu i kdyby ti tisíckrát na zem spadla!

    Spratelene kluby:
    [ Všechny sýry světa, brie, gouda a feta! ]
    [ Vino - klub pratel kvalitniho moku ]
    rozbalit záhlaví
    MALKE
    MALKE --- ---
    ENTENTYKY: Pistáciovou jsem měla, souhlasím s ALEXIS: . Na mě tedy není příliš sladká, ale nemá to nijak výraznou pistáciovou chuť, je to prostě čokoláda se sladkou plňkou.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ENTENTYKY: tu Pistache som skusala, nic moc, prilis sladka na moj vkus a proste len sladka, ta zelena napln je inak taka nijaka...
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    ENTENTYKY: akorát mám už poslední proužek:-( v Arku mají bílou + curry + kokos + banán ale je oproti této nesrovnatelně horší...

    a mousse od lindt mě taky zklamala
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    to vypada dobre jako :)
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    v rakouském DM jsem narazila na tuhle lahůdku http://www.thechocolatereview.net/wp-content/uploads/2009/03/maestrani-banana-split-bar-152x300.jpg Neviděli jste v ČR? vypadá to divně ale je to fakt skvělá kombinace
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    kostla jsem ted mousse od lindt



    90 Kc, a za ty penize to vubec nestoji - resp. je samozrejme dobra, ale stejna jako milka Amavel (ted uz prejmenovana jen na Mousse au Chocolate/Praline) - ktera mi prijde dokonce snad i lepsi, takova stavnatejsi - stoji cca 40 Kc (a je to zaroven jedina milka, resp. mlecna cokolada vubec, kterou si kupuju, protoze je fakt vyborna)




    a pak jeste tyhle dve, velice mnam mnam, akorat ze u nas je asi nemaj se mi zda'





    tuhle jste nekdo nezkousel?


    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PINGUI
    PINGUI --- ---
    GOBERS: Aha, já na degustaci nebyla...dá se ta čokina sehnat přes nějakou moderní technologii, jako web a eshop?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PINGUI: Nejake souteze existuji, protoze minimalne jednu takovou vyhrava ta svycarska manufaktura, jejiz produkci jsme degustovali na prvni nyxi coko-degustaci. Ale nevim o tom, ze by byly nejake s prilis velkou popularitou. Halt cokoladove PR v tomhle jeste zaostava...

    Stejne jako nevim o tom, ze by existoval casopis venovany cokolade. Take velky deficit!!!
    PINGUI
    PINGUI --- ---
    Je vůbec nějaké hodnocení a slavnostní vyhlášení či žebříčky těch opravdu nejllepších čokolád na světě? Aspoň z těch konzumních obalů?
    A máte někdo přehled, kde se v Čechách třeba přímo na prodejně, jak ve švyjcu vyrábí přímo ta čokoláda, kterou si rovnou můžete vzít s sebou?
    MALKE
    MALKE --- ---
    TAMARIX: Jo, a do toho posledního cpou ztužený tuk. Jako... doma ji tak jednou za dva tři roky taky takhle dělávám, protože ji tak dělala babička a mně to zkrátka evokuje šťastné doby dětinnosti, ale proč to dělají oni, to je mi záhadou.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    NANTHEI: hm, a Ty sis nikdy nevšiml, že po svařáku se člověku motá hlava rychleji než po sklence vína? Prostě se horkým rozproudí krev a látka se rychleji začne vstřebávat.
    IORETH
    IORETH --- ---
    NANTHEI: jakákoli chemická reakce (a vstřebávání je taky chemická reakce) se s teplem urychluje. Pokud se teda reaktanty teplem neničí :-)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    já jsem si nedávno četla složení nějaké čokolády, co měla nápis "extra hustá" a až jsem se lekla, kolik v ní bylo různé chemky, zahušťovadel a modifikovaného škrobu. Nemůže se stát, že máte alergii třeba na nějakou přídatnou látku?
    Ale zas to by nevysvětlovalo to choco café.

    Možná nálož horkého theobrominu, který se díky té teplotě okamžitě vstřebá umí s tělem pořádně zacvičit. :/
    Já si teda dělám obyčejné kakao, ale ne z instantních nesquiků, ale z pravého holandského kakaa. A sypu si ho opravdu hodně. Párkrát se mi stalo, že mi z toho bylo trochu těžko, ale přičetla jsem to špatné kombinaci jídel. Tak teď už vím, čím to mohlo být :)
    CNV
    CNV --- ---
    Byly jsme nedávno s jednou Nyxačkou v čokoládovně a obě nás rozbolela hlava... ji víc, já jsem si to dala naštěstí s mlíkem. Přitom to byl takovej malej hrníček. Příště půjdeme radši na čaj :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    LE_JOUEUR: nedavno som sa o tom bavila s jednou znamou, chemickou-potravinarkou, a ta hovorila, ze vraj salka poriadnej horucej cokolady ma podobne ucinky ako trojite presso... poriadnu hustu horucu cokoladu si davam tak raz za mesiac, vecsinou miesto nejakeho jedla, inak by mi z toho asi bolo zle, trojite presso by ma asi polozilo... ;)
    LE_JOUEUR
    LE_JOUEUR --- ---
    Díky, asi by to mohlo být jen tou látkou.. protože s žádnou ze složek jinak nemám problém (teplé/studené/kakao typu nesquik..). Migrénami také netrpím. Právě proto, že mám výrazný problém jen při pití čokolády a někdy při kávě, jsem se na vás obrátila.
    U kávy je to podobné, ale ne tak silné (což bude množstvím). Jak jsem psala, včera mě dehydratovala káva s čokoládou (spíš kakaem) a mlékem, ale mívám ten problém i u laté.
    NANTHEI - Jak píšeš, ta látka má podobné účinky jako kofein. Jedinou zvláštností je, že jsem se naučila kávu pít teprve nedávno v Itálii a zatím jen jako laté. Zatímco v Itálii s tím problém nemá, v našich kavárnách si zase kávu pít zřejmě odvyknu :).
    XMARGE: Není to ode mě hezké, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NEFRIT: já migrénama netrpím. Jako bolesti hlavy občas mám, ale nejsou to migrény (neodpovídá to příznakům migrény). Ale ano, spouštěč těhle mých bolestí hlavy je třeba ta tekutá čokoláda (a taky třeba pobyt v chladu bez pohybu, málo tekutin...)
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    LE_JOUEUR:
    XMARGE:

    Nemáte tu koncentrovanou rozpuštěnou čokoládu jako spouštěč migrény? Jak říká Nanthei, je jí v šálku víc, než v tabulce a tak do sebe dostanete velké množství té látky, která to v mozku spustí.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LE_JOUEUR: Nemám tak silné projevy jako ty, ale taky mám s tekutou čokoládou (tou kvalitní, ne těma rozpustnejma srágorama v prášku) problém. v 80% případů, kdy si dám víc než pár lžiček, mě rozbolí hlava. Z čokolády v pevném stavu tyhle problémy nemám.. S tepelně zpracovanou smetanou mívám občas problém, že se mi po několika soustech začne navalovat, ale to spíš u omáček typu svíčková, sýrová a tak. U čokolády mě "jen" bolí hlava, nenavaluje se mi.
    Čím to je, nevím. Jen jsem tě chtěla podpořit, že v tom nejsi sama:o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam