• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GOBERS: ja by som sa o jednu sadu prihlasila :)
    PINGUI
    PINGUI --- ---
    GOBERS: Chápu, já nechci objednávat víc kousků, jenom se obávám, že by objednávku od každého kousku jeden nemuseli kvůli malému množství splnit. Jelikož se zde nikdo neozval...viz pošta
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PINGUI: No, takhle... já jezdím mezi ČR a CH tak 2x do měsíce, takže po jednom kousku bych Ti klidně přivezl. Pokud by šlo o větší množství, tak to bych doporučoval kontaktovat tu firmu.

    Ať se ozvou ostatní, ale za mě mohu říci, že byly moc dobré... bylo toho trochu hodně naráz ochutnávat celou jejich produkci, ale jinak fakt vynikající.
    PINGUI
    PINGUI --- ---
    Myslíte si, že pokud bych té firmě napsala žádost o zaslání čokolády od každého jejich výrobku, že by mi vyšli vstříc? Jaká je pravděpodobnost, že pokud bych mu napsala řekněme o 20 od jedné / nejsem žádný obchodník/ že by se o to projevil nějaký zájem? Já to ani neochutnala a o vzorky se mi psát nechce,protože pokud by je poslali, už by nemuseli přijmout objednávku. Vy co jste debužírovali, stojí to za to? A byl by o to případně zájem zde?
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    Prosim vas, videli jste nekde prodavat nove Studentske peceti z limitovane edice (jablko,maliny,cerny rybiz) ? nutne shanim jako darek
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ENTENTYKY: Lindt les grandes je celkem fajn série. Pravidelně konzumuju... je tam toho více než tyhle dvě.

    Petits desserts je fakt věc názoru, Já je taky moc nemusím... dva nebo tři kousky z téhle řady byly na programu té poslední degustace a názory se velice, velice lišily.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ENTENTYKY: tu Pistache som skusala, nic moc, prilis sladka na moj vkus a proste len sladka, ta zelena napln je inak taka nijaka...
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    ENTENTYKY: akorát mám už poslední proužek:-( v Arku mají bílou + curry + kokos + banán ale je oproti této nesrovnatelně horší...

    a mousse od lindt mě taky zklamala
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    to vypada dobre jako :)
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    v rakouském DM jsem narazila na tuhle lahůdku http://www.thechocolatereview.net/wp-content/uploads/2009/03/maestrani-banana-split-bar-152x300.jpg Neviděli jste v ČR? vypadá to divně ale je to fakt skvělá kombinace
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    kostla jsem ted mousse od lindt



    90 Kc, a za ty penize to vubec nestoji - resp. je samozrejme dobra, ale stejna jako milka Amavel (ted uz prejmenovana jen na Mousse au Chocolate/Praline) - ktera mi prijde dokonce snad i lepsi, takova stavnatejsi - stoji cca 40 Kc (a je to zaroven jedina milka, resp. mlecna cokolada vubec, kterou si kupuju, protoze je fakt vyborna)




    a pak jeste tyhle dve, velice mnam mnam, akorat ze u nas je asi nemaj se mi zda'





    tuhle jste nekdo nezkousel?


    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PINGUI
    PINGUI --- ---
    GOBERS: Aha, já na degustaci nebyla...dá se ta čokina sehnat přes nějakou moderní technologii, jako web a eshop?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PINGUI: Nejake souteze existuji, protoze minimalne jednu takovou vyhrava ta svycarska manufaktura, jejiz produkci jsme degustovali na prvni nyxi coko-degustaci. Ale nevim o tom, ze by byly nejake s prilis velkou popularitou. Halt cokoladove PR v tomhle jeste zaostava...

    Stejne jako nevim o tom, ze by existoval casopis venovany cokolade. Take velky deficit!!!
    PINGUI
    PINGUI --- ---
    Je vůbec nějaké hodnocení a slavnostní vyhlášení či žebříčky těch opravdu nejllepších čokolád na světě? Aspoň z těch konzumních obalů?
    A máte někdo přehled, kde se v Čechách třeba přímo na prodejně, jak ve švyjcu vyrábí přímo ta čokoláda, kterou si rovnou můžete vzít s sebou?
    MALKE
    MALKE --- ---
    TAMARIX: Jo, a do toho posledního cpou ztužený tuk. Jako... doma ji tak jednou za dva tři roky taky takhle dělávám, protože ji tak dělala babička a mně to zkrátka evokuje šťastné doby dětinnosti, ale proč to dělají oni, to je mi záhadou.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    NANTHEI: hm, a Ty sis nikdy nevšiml, že po svařáku se člověku motá hlava rychleji než po sklence vína? Prostě se horkým rozproudí krev a látka se rychleji začne vstřebávat.
    IORETH
    IORETH --- ---
    NANTHEI: jakákoli chemická reakce (a vstřebávání je taky chemická reakce) se s teplem urychluje. Pokud se teda reaktanty teplem neničí :-)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    já jsem si nedávno četla složení nějaké čokolády, co měla nápis "extra hustá" a až jsem se lekla, kolik v ní bylo různé chemky, zahušťovadel a modifikovaného škrobu. Nemůže se stát, že máte alergii třeba na nějakou přídatnou látku?
    Ale zas to by nevysvětlovalo to choco café.

    Možná nálož horkého theobrominu, který se díky té teplotě okamžitě vstřebá umí s tělem pořádně zacvičit. :/
    Já si teda dělám obyčejné kakao, ale ne z instantních nesquiků, ale z pravého holandského kakaa. A sypu si ho opravdu hodně. Párkrát se mi stalo, že mi z toho bylo trochu těžko, ale přičetla jsem to špatné kombinaci jídel. Tak teď už vím, čím to mohlo být :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam