• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    NIGHTFURY: Kde se dá ta 99procentní čoko sehnat?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MOR_TIMER: No jasně!!
    MOR_TIMER
    MOR_TIMER --- ---
    GOBERS: maj v izraeli taky košér čokoládu ?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Tak izraelská čokoláda nic moc... po šesti letech ve Švýcarsku bych skoro řekl, že dost bídná...
    K_BOT
    K_BOT --- ---
    Nedavno jsem si objednavala cokoladu u Hotel Chocolat a od ty doby mi nedali pokoj, takze jsem jim dneska kejvla na jejich All Alcohol Collection .D Tesim!

    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jak poznat dobrou čokoládu? Nekřupe, prozrazuje belgický chocolatiér | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/dobra-cokolada-nekrupe-rika-belgicky-chocolatier-f6u-/dobra-chut.aspx?c=A130307_112334_dobra-chut_mc

    Ve skutečnosti je to velká věda. Ve výrobně nesmí být ani o trochu víc než 20 stupňů, přičemž vlhkost vzduchu se musí držet mezi 60 až 80 procenty. Ještě složitější je pak temperování čokolády, které se používá při tvarování cukrářských výtvorů. Mléčná čokoláda potřebuje přesně 44 stupňů, bílá jen o stupínek víc. Po pár minutách se musí rychle zchladit a poté opět zahřát.

    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Země, kde nemají rádi čokoládu. Snědí 2 tyčinky za rok - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/asie-a-pacifik/clanek.phtml?id=772066

    Ovšem čokolády průměrný Číňan, který po sladkostech moc neprahne nebo na ně není zvyklý, zkonzumuje jen 100 gramů ročně, což odpovídá zhruba dvěma tyčinkám Snickers. V porovnání s tím Japonci jedí jedenáctkrát větší množství čokolády, Američané čtyřiačtyřicetinásobek a Němci dokonce dvaaosmdesátkrát více.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Peklo na talíři: Čokoládové figurky - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 778443)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/778443-peklo-na-taliri-cokoladove-figurky

    "Legrační" je to srovnání českého a rakouského Mikuláše na závěr. :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Před chvílí mi přistáli v ruce. Těším se jak malej.



    Packaging of the World: Creative Package Design Archive and Gallery: Marou Chocolate
    http://www.packagingoftheworld.com/2012/04/marou-chocolate.html

    Wallpaper* chocolate, by Marou and Rice Creative
    http://vimeo.com/45629100


    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Foto: Jak se dělají Mozartovy koule - Fotogalerie - Zahraničí - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/fotogalerie/2012/10/22/foto-jak-se-delaji-mozartovy-koule/
    IORETH
    IORETH --- ---
    ALEXIS: to je co říct, z pralinek jsou alkoholické a některé i nealkoholicé moje nejoblíbenější :-)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    IORETH: Predajna existuje (teda, boli sme tam pred rokom) a pralinky Coppeneur sme tam ochutnali... boli dobre, neviem ci luxusne, ale boli velmi chutne, subjektivne chutnejsie nez Arko :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    CHLEBA: vypadá to jako čistě reklamní akce Pralinkového klubu, jak se dostat do širšího povědomí... Pokud skutečně existuje kamenná prodejna v Praze ve Slovanském domě, tak ta čokoláda bude nejspíš v pořádku. Ale jestli je skutečně exkluzivní, to bychom museli zkusit na vlastní jazyk :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    CHLEBA: je to ze slevomatu, bude to podvod
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Dal jsem šanci Excellence Dark Wasabi od Lindt & Sprüngli a musím říct, že mne velmi příjemně překvapila onou vyvážeností mezi pálivostí a hořkostí. Dokonce bych se nebál říct, že je lepší než varianta s chilli..
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    nemusím moc kombinace jahod a mleka. nemam rada jahodovou zmrzlinu, kokjtejl ani pudink, ale tohle bylo vazne dobre - http://www.lindt-shop.fr/catalog/product/view/_ignore_category/1/id/1794/s/excellence-blanc-fraise-intense/category/45/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Sklizeň kakaa
    CNV
    CNV --- ---
    A já jsem právě sežrala půlku Zorky.
    Je to moje úchylka z dětství, která si tak jednou za půl roku řekne o ukojení. Ale poslední dobou ji nějak zkazili, už nemá tu poctivou tukovou chuť, zato je sladší :(
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    A já zase vyzkoušel jemně hořkou čokoládu Arko 75% z kakaových bobů z ostrova São Tomé a též to vůbec, ale vůbec nebyl špatný zážitek. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam