• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    NEFRIT: Pro ukojení nostalgie jsem dosud lovila dvousetgramové "Kaffee-sahne schokolade" u vietnamců :) http://fddb.info/static/db/400/330/DBOZ1G3JWKP9Z2A3T3V4S4ZB_999x999.jpg
    Není to sice žádná značková kvalita, ale na takové to obyčejné pomlsání to jakš takž stačí.
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    Jinak, asi tuším, o jakou chuť Ti jde. Taky jsem neměla ráda příliš sladké čokolády a tahle byla fakt příjemná.
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    BONEMINA: Když se to už náhodou nevyrábí, jako že je to reálná možnost, zkus se poradit v prodejně čokolády. Když té ženské popíšeš, jakou chuť hledáš, tak Ti určitě něco podobného najde. Třeba v Leonidasu anebo u Lindtu. Akorát že budeš mít místo dvoubarevné tabulky dva výrobky. Možná bys byla spokojená i s blokovou čokoládou anebo s těmi "čočkami" na váhu, to je vlastně polotovar pro cukráře, základní čokoláda. Existuje to v hořké, mléčné i bílé verzi. A kávovou příchuť taky určitě najdeš. S nostalgií se sice můžeš rozloučit, ale to se asi nedá nic dělat. Dobrý lov :-)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Já dřív měla ráda kočičí jazíčky, nedávno sem si je koupila, a už nejsou, co bývaly... I milka už mi moc nechutná
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    NEFRIT: Tu diskuzi jsem četla, pěkně jsem zavařila google :) Moc zmínek jsem ale taky nenašla.
    http://www.muzeum-umeni-benesov.cz/iid/ergonomie/obalNeprakt.html v tomhle článku z roku 2011 se píše, že ojediněle je ta čokoláda stále k sehnání.
    Už jsem vyslala i i zvěda přímo do bratislavského sídla Figara.
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    BONEMINA: Jé, tu si pamatuju taky! Dnes už si kupuju "moderní", ale většinou zas ty klasické chutě, jako byla v té černobílé, moc mi to chutnalo.
    Možná o ní najdeš nějaké info tady, prý ji někdo nedávno koupil, mohlo to být nejvýš pár let...

    Re: Bílá čokoláda, co se prodávala za komunistů | Názor z diskuze | Rodina.cz | č. 13052354
    http://www.rodina.cz/nazor13052354.htm

    WERKA
    WERKA --- ---
    ORISKOVANUTELA: Myslím, že tabulka kolem 70 Kč. Ale je jen 50g (narozdíl od většiny stejně vypadajících Lindtek, které jsou 100g).

    BONEMINA: Tu si matně papatuju z dětství. Ale taky jsem ji neviděla už asi 100 let ;-)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    WERKA: a na kolik cca přijde?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Když se tu shání ty čokolády...
    nepotkali jste někdo v Praze nebo přilehlém okolí čokoládu Bona? Z půlky bílá smetanová, z půlky hořká čokoláda s kávou. Měla jsem za to, že se už přestala vyrábět, ale prý se občas sehnat dá i dnes. Mám ji z dětství zafixovanou jako největší čokoládovou lahůdku a ráda bych ukojila nostalgii, nebo se z ní vyléčila.
    Pokud někde bude, tak v menších krámcích. Kdybyste to náhodou někdo někde potkal, prosím, napište mi, na odměně pro nálezce se určitě dohodneme :)
    WERKA
    WERKA --- ---
    ORISKOVANUTELA: 99% Lindtky mívají ve větších super/hypermarketech a nebo ve spešl prodejně Lindt (v Praze je třeba v NC Chodov)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    NIGHTFURY: Kde se dá ta 99procentní čoko sehnat?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MOR_TIMER: No jasně!!
    MOR_TIMER
    MOR_TIMER --- ---
    GOBERS: maj v izraeli taky košér čokoládu ?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Tak izraelská čokoláda nic moc... po šesti letech ve Švýcarsku bych skoro řekl, že dost bídná...
    K_BOT
    K_BOT --- ---
    Nedavno jsem si objednavala cokoladu u Hotel Chocolat a od ty doby mi nedali pokoj, takze jsem jim dneska kejvla na jejich All Alcohol Collection .D Tesim!

    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jak poznat dobrou čokoládu? Nekřupe, prozrazuje belgický chocolatiér | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/dobra-cokolada-nekrupe-rika-belgicky-chocolatier-f6u-/dobra-chut.aspx?c=A130307_112334_dobra-chut_mc

    Ve skutečnosti je to velká věda. Ve výrobně nesmí být ani o trochu víc než 20 stupňů, přičemž vlhkost vzduchu se musí držet mezi 60 až 80 procenty. Ještě složitější je pak temperování čokolády, které se používá při tvarování cukrářských výtvorů. Mléčná čokoláda potřebuje přesně 44 stupňů, bílá jen o stupínek víc. Po pár minutách se musí rychle zchladit a poté opět zahřát.

    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Země, kde nemají rádi čokoládu. Snědí 2 tyčinky za rok - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/asie-a-pacifik/clanek.phtml?id=772066

    Ovšem čokolády průměrný Číňan, který po sladkostech moc neprahne nebo na ně není zvyklý, zkonzumuje jen 100 gramů ročně, což odpovídá zhruba dvěma tyčinkám Snickers. V porovnání s tím Japonci jedí jedenáctkrát větší množství čokolády, Američané čtyřiačtyřicetinásobek a Němci dokonce dvaaosmdesátkrát více.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Peklo na talíři: Čokoládové figurky - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 778443)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/778443-peklo-na-taliri-cokoladove-figurky

    "Legrační" je to srovnání českého a rakouského Mikuláše na závěr. :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Před chvílí mi přistáli v ruce. Těším se jak malej.



    Packaging of the World: Creative Package Design Archive and Gallery: Marou Chocolate
    http://www.packagingoftheworld.com/2012/04/marou-chocolate.html

    Wallpaper* chocolate, by Marou and Rice Creative
    http://vimeo.com/45629100


    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Foto: Jak se dělají Mozartovy koule - Fotogalerie - Zahraničí - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/fotogalerie/2012/10/22/foto-jak-se-delaji-mozartovy-koule/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam