• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    GOBERS: Zcela chápu. Kamarádka bydlela v obci sousedící s továrnou a hlavně podnikovou prodejnou Läderach. Stěhování obrečela mimo jiné i z tohoto důvodu. Když jezdila domů, vozila pokaždé tak dvacet kilo zásob.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Já Milku fakt nemůžu... vlastně většinu čokolád fakt nemůžu... šest let ve Švýcarsku mě totálně zkazilo...
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    NANTHEI: ty od orionu jsou výborný, ale dřív byly fakt lepší.. a celkově, dřív mi přišly "orionky" míň sladký a víc "čokoládovější"...

MIlku jsem měla jako mladší ráda, ale teď sem si jí nedávno koupila, a uplně mi zalepila pusu:D
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ja si uz Bonu velmi nepametam, ale ked som prvykrat mala dvojfarebnu Merci v kombinacii kava-smotana, tak mi vyvstala spomienka na Bonu, tak mozno je fakt podobna... :)
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    Tak ta vietnamská je určitě dostatečně "černý" zboží, nešla mi otevřít ta stránka, můj firewal ji asi nepustí :-)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    NEFRIT: Pro ukojení nostalgie jsem dosud lovila dvousetgramové "Kaffee-sahne schokolade" u vietnamců :) http://fddb.info/static/db/400/330/DBOZ1G3JWKP9Z2A3T3V4S4ZB_999x999.jpg
    Není to sice žádná značková kvalita, ale na takové to obyčejné pomlsání to jakš takž stačí.
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    Jinak, asi tuším, o jakou chuť Ti jde. Taky jsem neměla ráda příliš sladké čokolády a tahle byla fakt příjemná.
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    BONEMINA: Když se to už náhodou nevyrábí, jako že je to reálná možnost, zkus se poradit v prodejně čokolády. Když té ženské popíšeš, jakou chuť hledáš, tak Ti určitě něco podobného najde. Třeba v Leonidasu anebo u Lindtu. Akorát že budeš mít místo dvoubarevné tabulky dva výrobky. Možná bys byla spokojená i s blokovou čokoládou anebo s těmi "čočkami" na váhu, to je vlastně polotovar pro cukráře, základní čokoláda. Existuje to v hořké, mléčné i bílé verzi. A kávovou příchuť taky určitě najdeš. S nostalgií se sice můžeš rozloučit, ale to se asi nedá nic dělat. Dobrý lov :-)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Já dřív měla ráda kočičí jazíčky, nedávno sem si je koupila, a už nejsou, co bývaly... I milka už mi moc nechutná
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    NEFRIT: Tu diskuzi jsem četla, pěkně jsem zavařila google :) Moc zmínek jsem ale taky nenašla.
    http://www.muzeum-umeni-benesov.cz/iid/ergonomie/obalNeprakt.html v tomhle článku z roku 2011 se píše, že ojediněle je ta čokoláda stále k sehnání.
    Už jsem vyslala i i zvěda přímo do bratislavského sídla Figara.
    NEFRIT
    NEFRIT --- ---
    BONEMINA: Jé, tu si pamatuju taky! Dnes už si kupuju "moderní", ale většinou zas ty klasické chutě, jako byla v té černobílé, moc mi to chutnalo.
    Možná o ní najdeš nějaké info tady, prý ji někdo nedávno koupil, mohlo to být nejvýš pár let...

Re: Bílá čokoláda, co se prodávala za komunistů | Názor z diskuze | Rodina.cz | č. 13052354
    http://www.rodina.cz/nazor13052354.htm

WERKA
    WERKA --- ---
    ORISKOVANUTELA: Myslím, že tabulka kolem 70 Kč. Ale je jen 50g (narozdíl od většiny stejně vypadajících Lindtek, které jsou 100g).

BONEMINA: Tu si matně papatuju z dětství. Ale taky jsem ji neviděla už asi 100 let ;-)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    WERKA: a na kolik cca přijde?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Když se tu shání ty čokolády...
    nepotkali jste někdo v Praze nebo přilehlém okolí čokoládu Bona? Z půlky bílá smetanová, z půlky hořká čokoláda s kávou. Měla jsem za to, že se už přestala vyrábět, ale prý se občas sehnat dá i dnes. Mám ji z dětství zafixovanou jako největší čokoládovou lahůdku a ráda bych ukojila nostalgii, nebo se z ní vyléčila.
    Pokud někde bude, tak v menších krámcích. Kdybyste to náhodou někdo někde potkal, prosím, napište mi, na odměně pro nálezce se určitě dohodneme :)
    WERKA
    WERKA --- ---
    ORISKOVANUTELA: 99% Lindtky mívají ve větších super/hypermarketech a nebo ve spešl prodejně Lindt (v Praze je třeba v NC Chodov)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    NIGHTFURY: Kde se dá ta 99procentní čoko sehnat?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    MOR_TIMER: No jasně!!
    MOR_TIMER
    MOR_TIMER --- ---
    GOBERS: maj v izraeli taky košér čokoládu ?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Tak izraelská čokoláda nic moc... po šesti letech ve Švýcarsku bych skoro řekl, že dost bídná...
    K_BOT
    K_BOT --- ---
    Nedavno jsem si objednavala cokoladu u Hotel Chocolat a od ty doby mi nedali pokoj, takze jsem jim dneska kejvla na jejich All Alcohol Collection .D Tesim!

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam