• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VERUKEBAnemam rad/a silvestr, vanoce, velikonoce apod.
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    nekdo proste ty svatecni dny nema...
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    Sváteční dny mají svoje neopakovatelné kouzlo, mají ducha, bezohledu na to, jestli se je půlka zeměkoule rozhodla trávit nakupováním elektrospotřebičů na splátky. Jenom je teď těžší to vidět.
    Nebo je to pro nekoho tezky pres nanos zlych vzpominek... to je stejny. Imho.
    VIPERA_AMMO
    VIPERA_AMMO --- ---
    nemám ráda vánoce, protože nska uz jsou jenom o komerci, pretvarce, o stresu a taky proto, ze na ne nemam kvuli mym rodicum hezky vzpominky
    LUNER4
    LUNER4 --- ---
    protoze je doma predstava ze by se melo byt spolu a chovat se k sobe hezky cehoz fotrik neni schopnej, pak jsou vsichni v kreci az fotr nekoho vyprovokuje svym neandrtalskym chovanim k vybuchu a hadce. a tak rozbalime darky a tesime se na uplne stejne vanoce pristi rok. na zvyky ktere by vanoce delat hezci vsichni prdej nebot jsou lini. a proto je nemam rada.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SQUZZA: no, já bych tě nepřesvědčovala, maximálně bych se tě zeptala, proč teda ty věci neděláš jinak :-)
    spíš mě baví sondovat, jestli důvod, proč já mám vánoce ráda, není ten, že jsem ty tradice, co ostatním tak vadí, už nějak dávno poztrácela cestou...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    TRISSIE: ne protoze je mi jasny, ze se to zvrhne v diskuzi kdy se me bude nekdo snazit presvedcit, jak je silvestr i vanoce supr... :)
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    TRISSIE: co treba zadny nakupovani, zadny debilni navstevy nejruznejsiho pribuzenstva a hlavne zadny koledy v reklamach a obchodakach pro zacatek....
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    proč nemaj rádi holky velikonoce je mi jasný. svý jsem si užil, ožíračky v tento den jdou kolem mne.
    Silvestr beru jen jako možnost párty v den, kdy si každej udělá čas na toto setkání s kamarády a třeba se i opije.
    Vánoce nemám rád, protože mi přijdou umělý. nechci si pořizovat stromeček jenom kuli tomuto dni, nikdo si nenechá stomek doma celej rok a umělej strom je prostě hnuj.takže když musim s přítelkyní tenmto svátek slavit, tak si asi pořídím kytku, která se dá i ozobit (aby se neřeklo) a zůstane mi na pořád.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SQUZZA: mohla bys trochu specifikovat, co ti na vánocích/silvestru vadí a jak by sis to představovala jinak?
    zajímalo by mě to...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    silvestr je umela oslava neceho, co neni
    vanoce jakbysmet, ve zkratce - rodinu si clovek nevybira a ja o vanocich trpim

oboji bych do velky miry zrusila, popripade velmi zmenila ;))
    RED_POPPY_DOLL
    RED_POPPY_DOLL --- ---
    Poznámka k tomu, proč slavíme to či ono... Všechno, o čem se tady bavíte, jsou výroční zvyky. V různých podobách se slaví ve všech kulturách. Vždycky šlo lidem prostě o to, nějak si zpřehlednit průběh roku, vytvořit si příležitost pro oslavu života a setkávání s ostatními. (Což je imho pozitivní.) Jen v se v dnešní době původní smysl některých svátků vytrácí a musíme si ho hledat víceméně sami. A občas asi žádný nenalézáme. Ale rozhodně si nemyslím, že by se svátky obecně měly odsuzovat, protože s nimi někdo má špatnou zkušenost...
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    ted mne pobavil tata, on prave uz leta moc nechtel pochopit, proc si nezdobim stromek (protoze do 23. su v praci, 24. u mati, 25. u nej, 26. chodime na hrbitov a to uz je skoro silver a abych si ho po vecerech rozsvecela jen pro sebe a psa, tak to nee), pred par dny mi v dobe me nepritomnosti do podnajmu stehoval stul po dedovi a kdyz jsem pak prisla domu, tak jsem to nasla naaranzovane v pokoji s takovym asi 20cm vanocnim stromeckem uprostred .. tatinek nikdy nezapomina :D
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    a velikonoce sou to samy...vsichni musej mit naky to blby zrni, vsude sou stupidni zajicky a podobny ptakoviny....

ad vnucovani: jako ja se to snazim prehlizet co to de ale copak muzu neodpovedet kamaradum na dotazy co o silvestru a co darky atd? nehlede na to ze ty pripitomely koledy co vsude tedka hrajou mi lezou tak strasne na mozek ze si to musim porad broukat..
    VERUKEBA
    VERUKEBA --- ---
    RED_POPPY_DOLL: doufam ze ne....

ja osobne nevidim duvod proc slavit silvestra. jakoze hura konci starej rok nebo hura zacina novej kterej sice muze bejt uplne na hovno ale aspon to oslavime????
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    ale k těm Vánocům se ještě musím přiznat - letos jsem si koupila ponožky se sobem a lesní vůni ve spreji :) toť celý folklór :)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    a vajíčka nesnáším :)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    TRISSIE: mně ta dnešní podoba Velkonoc přijde hrozně trapná a nevkusná a pak..vždyť je to fakt jen o tom chlastu, zase úchyláci, co to z nich táhne, mají záminku chmatat - ale beze mě :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAYLES: to my stromeček máme živej, a jeho čančání si vždycky užívám, stejně jako pečení, tyhle rituálky mám ráda (i když někde kolem osmého plechu s cukrovím o tom začínám pochybovat jak já, tak hlavně moje záda).

Ale abych nebyla úplně OT, velikonoce nesnáším. Neznám žádný důvod, proč by měl mít někdo právo mě mlátit jen proto, že je nějaké pondělí, a proč bych ho za toto vysoce nevhodné chování měla ještě povinně odměňovat!
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    a stromek je neřád..ten máme umělej, za půl hodiny je načančaný za půl hodiny rozebraný..nač to prodlužovat :)) my jsme taková rodina ignorantů :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAYLES: podle mě každá záminka, proč se setkat s milými lidmi a pokecat u něčeho dobrého k jídlu a pití, je dobrá :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam