• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAKRLSFotografie extrémních sportů
    TURIKAN
    TURIKAN --- ---
    přenechám prkno ve velmi dobrým stavu, šířka 7,5" vyvolávací cena 300,-

Praha nebo domluva, pošta
    CRAYZZEEEMAN
    CRAYZZEEEMAN --- ---
    MRAVENECEK: ad realita: reálně přece ale neznamená vyprdět to tak jak ti to vyleze z čipu... Proto je vhodný fotky zpracovat ještě ten den, dokud máš v hlavě jaká byla ta realita a zvládneš se jí přiblížit ;)

ad horizont: nemusí být nutně stativ (ten se ti beztak nemusí povést na 100% srovnat... crop v PS se zapnutým zobrazením zlatých řezů/jiných vodítek je velice užitečná zbraň na srovnání kompo ;) ale je vhodný lehce odzoomovat nebo poodejít ať máš odkud řezat...

ad břeh: nemusí být nutně loď, která se na takových vlnkách bude beztak slušně kejvat... pro začátek obvykle stačí plavky a nebát se vlízt vhodně do vody :) samo ne tak aby tě i s techniko smetla vlna :D

obecně se neboj fotku z digitálu trochu poladit, aby opravdu odpovídala realitě... z čipu to prostě dost často vyleze přesně takhle plochý... ;)
    PEJR
    PEJR --- ---
    MRAVENECEK: kdybys fotila na profi diáky, tak ten postoj k úpravám chápu, ale digitál je něco jinýho, tam to musíš poladit...
    MATZX
    MATZX --- ---
    tak já taky něčim (trapnym) z mý sbírky přispěju...

tohle je z Jizerek, když jsem si 2. den ze 7mi prošláp kotník do modra, tak jsem fotil, tahle má aspoň takovou hezkou atmošku... (dělanej jako wallpapar, proto co černo...)

a pak jedna z oblíbený žihle, omluvte pls kvalitu fotek, foceno na dekádu starej olympus SP500ultrazoom, snímač to má fakt trapnej...

covynato? pojďte do mě...
    MRAVENECEK
    MRAVENECEK --- ---
    DAKRLS: ja prave nejsem moc fanda doupravovani fotek-proste chci aby to vypadalo jako ve skutecnosti. Ale asi mi nic nakonec stejne nezbyde :) Kdyz je slunicko, tak je to samo lepsi no...
    DVS: ulitlo mi to no, sem cihala abych neco nepromeskala, priste to prdnu na stativ radsi
    PEJR: hm, to jo no, dik! je to ze brehu...
    PEJR
    PEJR --- ---
    MRAVENECEK: je to focený z lodi? záběr víc z hladiny by tomu taky určitě prospěl..
    DVS
    DVS --- ---
    MRAVENECEK: ahoj...krome toho co ti psali kluci... myslim ze polarizak by tomu trosku pomoc mohl co se týká barvy hladiny, tady at me kdyz tak opravi. Jeste bývá dobrý drzet vodorovne horizont (u hladiny vody neokecas ze je z kopce), pokud to neni samozrejme zamer. Nicméne na obou fotkách ti to evidentne ulítlo, na druhou stranu je pravda ze napravit to v PS je otázka minuty, dvou.
    Kazdopadne fot a pastuj, mas zrejme super motiv a prilezitosti.
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    PEPAZZ: tak zrovna u týhle fotky je ten kontrast danej tim odpolednim sluncem, to pak lezou fotky uplně jinačí než za slunce poledního.
    Ja dotycnou trosku znam a vim, ze si ted koupila novou vybavu, ktera neni high-end, ale fotit se s tim rozhodne da.

Pro lepsi vysledky bude samozrejme potreba trosku se seznamit s moznostma postprocesu, tim muzou ziskat fotky hrozne moc.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MRAVENECEK: polarizak pomuze jen ve specifickych situacich, zalezi odkud a jak sviti slunce atp. na tu tvoji scenu by asi pomoct mohl, ale co pomuze nejvic je objektiv s dobrym microcontrastem :) ten pak prenese scenu na snimac tak ze jí neni treba tolik tahat v post procesu
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    kompozičně urcite lepsi,
    barevnost dosahnes castecne zvetsenim kontrastu. V photoshopu se ta funkce jmenuje "curves". Zkus mrknout na nějakej navod, na netu jich je mraky.
    MRAVENECEK
    MRAVENECEK --- ---
    a pak mam jeste tuhle...

Myslite, ze ty prvni by pomoh polarizak aby byla vyraznejsi-jakoby vic barevnejsi?
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    MRAVENECEK: přesně jak řikáš Ivo, chtělo by celej záběr posunout nahoru, aby si tam dostala i to pohori v pozadi. Ta bila pena v popredi je tam zbytecna, resp. nemusi ji tam bejt tolik.
    Zkoušej zkoušej a posílej další :) Pro mě je to ideální motivace vydělávat na letenku .)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    sry vyfotila :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MRAVENECEK: zadnej kontrast, mas to uplne plochy, chce to o neco lepsi moment imho si to vyfotil moc brzo a bodlo by i nejaky popredí pripadne vic pozadi, ta nudna voda dole na fotce vubec nemusí být
    MRAVENECEK
    MRAVENECEK --- ---
    MRAVENECEK: kdyz na to ted koukam, tak bych priste fotila "trochu vys", abych tam nemela tolik ty placaty peny vepredu....
    MRAVENECEK
    MRAVENECEK --- ---
    tohle je muj prvni pokus surfovych fotek s novym fotakem, tak mi poradte jak to zdokonalit :) Dik
    CHOCHYKA
    CHOCHYKA --- ---
    Markus Eder dub cork 1260 mute
    CHOCHYKA
    CHOCHYKA --- ---
    neni zrovna moc extremni....budiz

DVS
    DVS --- ---
    DAKRLS: Dej echo az s něčím vyjdes na světlo. ;)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    DVS: časem snad něco vyndám, ale klient bere první .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam