Tak jsem dnes od Machalika konečně obdržel svou část zásilky, a musím říct, že lepší otvírák k vyššímu levelu pití whisky jsem si snad ani vybrat nemohl. Ze tří variant jsem volil dle uvedených "tasting notes" a neprohloupil. Až teď jsem si ovšem četl diskusi k ní, a spousta lidí se tam vyvášňuje nad její kvalitou: často padá slovo nektar, a také že jde o vynikající poměr cena/výkon. Nezbývá mi než souhlasit. A to jsem ji teprve otevřel, takže mne dle Machalika čeká ještě propíjení se k jejímu značnému zlepšení. Už teď se na to těším!
Mimochodem, voltáž 59,9 % alkoholu není vůbec na škodu. Na přebalu je nicméně uvedeno doporučení mistra lihovarníka přidat krapet vody pro uvolnění všech aromat a přivedení whisky k ideální intenzitě pití, takže časem určitě vyzkouším i tuto variantu - minimálně pro srovnání.
Vřele doporučuji! A velký dík patří Machalikovi za to, že mne do toho zatáhl..
Aberlour A'bunadh Single Speyside Malt Scotch Whisky
Nose
Full flavours, slightly smoky with red apples and a fine sherry character.
Taste
Intense fruity flavours. Buttery and creamy with a syrupy fruit sweetness. Soft on the palate with a rich chocolate orange-like note.
Finish
Long mouth warming feeling and mellowness. Slightly peaty with a honey and spicy aftertaste.