• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    BRUKEV: na rumu se mi nechce az tak moc utracet, takze obvykle Negrita, nebo Cacique smichany s ananasovym juicem.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ginaři, co takhle poreferovat o i rumu?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Ono je to asi bytostně individuální. Já beru gin tonic jako typický party drink. A zase whisky jako spíše pohodovou, relaxační záležitost. Ostatně, už jsme tady určitě zmiňoval, že ve Foucaultově kyvadle říká Eco ústy jedné z postav, že pokud chceš mít sladké sny a vůbec se celkově vyklidnit, tak pij whisky, a pokud chceš prohýřit noc a sexuálně si užít, tak pak doporučuje gin martini.

Posledně jmenovanou kombinaci jsem samozřejmě vyzkoušel a můžu též vřele doporučit - správně namíchaná a s jemným ledem se nejen výborně pije, ale opravdu funguje jako energetická bomba! Vážně jsem nezažil drink, který by dokázal takhle nakopnout. Akorát tedy vřele nedoporučuju míchat následně s čímkoli jiným - to je pak velmi rychlá "smrt".

Problém je, bohužel, v tom, že jen málokde mají gin martini na lístku, a málokterý barman ji umí správně namíchat. Dokonce se mi jednou stalo, že mi to jeden namíchal přesně v opačném poměru, tj. s dominantním ginem, a téměř se to nedalo vypít. A to byl barman, který v Metru chvíli předtím předváděl barmanskou show, takže jsem si říkal, že by to snad znát měl..

DEMONOFANARCHY: Jak píšeš, běžný gin z obchodu se se těmi kvalitními vůbec nedá srovnávat - dokonce se jim ani nepodobá. Možná se spíš víc blíží borovičce. ;)

MACHALIK: Já píšu výše, já gin docela rád. A s tím, co jsi mi dával ochutnávat na Skleněné louce, jsi mi navíc otevřel oči. Do té doby jsem pil tak maximálně Beefeater a podobné. Takže díky za tipy!
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MACHALIK: Tak Bombay Saphire, pod ten se podepisu. Vyborny Gin. Jen bych videl rozdil mezi whisky a ginem v prilezitostech, ke kterym se hodi. Zatimco whisky me "povzbudi" (whisky makes me frisky), gin je vskutku relaxacni napoj, ktery si dam o sieste, pripadne navecer, abych se zchladil a uzil si odpocinek. Navic v kombinaci s tonikem odpuzuje komary, i kdyz tento ucinek se nedostavi po prvni sklenicce. ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jinak Vlku, nevím, jak moc velkej fanda seš ginu, já sám ho objevil relativně nedávno (cca dva roky), ale kdybys náhodou chtěl někdy zkusit něco levnějšího a přitom taky výbornýho, tak doporučuju vyzkoušet dobrej gin. Mixovanej s tonicem, limetama a ledem je to skoro nadpozemský pití, hrozně to osvěží a vzpruží a je to betálně suchý a daj se toho vypít kýbly, nijak to nesere.

Giny doporučuju tyto a v tomto pořadí:

1) Hendrick's
    2) Bombay Sapphire
    3) Tanqueray (především model No. Ten)

Fakt.
    Bez prdele.
    Jdu si ještě dát.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Skvělá :)
    (Pochopitelně ne dohromady.)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Dobrá dvojkombinace. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Pozdrav z Argentiny:

WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    nemáte někdo tip, kam v praze na skleničku dobrý skotský maltky?
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    STEPNI_VLK: se omlouvám, to víš.. whiskey...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Technická: Kingfisher se, prosím, uklidní s těmi netématickými obrázky, nebo bude velmi brzy kandidátem na RO..
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    STEPNI_VLK: prostě driják.. nevim jak bych to nejlépe popsal..
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    KINGFISHER: Killbegan silný a ostrý? :) To si snad děláš legraci, ne?
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    CRS1138: 100? no, tak zas takovej milovník whiskey asi nejsem :-)
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KINGFISHER: lahev connemara vypada vskutku lakave a cena je docela normalni (pro kvalitni whisky).
    Jinak na tu 25y glenturret si priprav okolo 100 quid.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    aha, tak já měl za to, že Kilbeggan se pálí ve stejnojmennym městě a ono to tak neni..
    http://www.cooleywhiskey.com

a i ta Connemara se tam pálí...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    Liquor Spirits Reviews - Proof66 - better, smarter liquor
    http://www.proof66.com/
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    CRS1138: no jasně, však když nám to pani řikala, tak se všichni tak jako pousmáli :-) ...

CRS1138: ta baňka tý pětadvacetiletý vypadá zajímavě: http://www.awa.dk/whisky/glenturr/index.htm ... já myslim, že když jí budu chtít ochutnat, tak si ji seženu v Irsku :-)

jinak ještě jsem neochutnal, ale chtěl jsem okusit tuto whisku:

Connemara, z okresu Galway na západě země... (Connemara je přímo název oblasti) cena v Dunnes stores je asi 35eur, což neni nic co by se nedalo překousnout...

a musim teda říct, že Kilbeggan je opravdu hodně ostrá a silná whiskey... po flašce týhle whiskey teda už určitě nesáhnu... pálí to někde asi 100km na západ od dublinu ve vnitrozemí.. ani kamarádi jí moc neocenili..

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: Kazdopadne kdyz trochu zainvestujes, rad te budu presvedcovat o kvalitach 25-ti lete single malt z Glenturretu (mimochodem nejstarsi skotska destilerie).
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    KINGFISHER: tak to mi o sve whisky rikali ve vsem destilerkach ve kterych jsem byl (cca 20 ktere jsem behem 3 let navstivil); pani v Midletonu je treba brat s rezervou. Stejne ma kazdy jine chutove bunky, takze 'nejlepsi' whisky je velmi relativni pojem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam