• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    STQ: Tak to nepovažuj za gin, resp. ne za pořádný gin. Zkus nejprve některé z těch, co doporučoval MACHALIK, a pak uzavírej. ;) Tohle je jako bys whisky posuzoval dle Ballantines nebo Walkera..
    STQ
    STQ --- ---
    STEPNI_VLK: beefeater
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    STQ: A co jsi pil za gin, že ti to chutnalo takhle divně?
    STQ
    STQ --- ---
    objevil jsem (svou) whisky snu!
    Ardbeg Corryvreckan - Ardbeg - Skotsko, ostrov Islay - Skotska-whisky.cz
    http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-ostrov-islay/ardbeg/ardbeg-corryvreckan.html

hledal jsem nejaky vyssi model ardbeg 10yo co mam jako bezny piti...a uz tyden mam doma lahev tohodle skvostu. po nekolika vecerech nenachazim nic, co by mi vadilo, spis porad hloubs pronikam do dech-berouci komplexnosti chuti. je to asi prvni whisky co je mi i lito pit s ledem a nemuzu nez doporucit. takze pokud nekdo mate podobnou uchylku smerem k zemitejsim, kourovejsim whiskam co vonej po raseline a pri napiti vas prenesou do bourlivy noci nekde na lodi...tohle je ona.

jedina nevyhoda na kterou jsem zatim prisel je, ze mi ted normalni ardbeg (43%) chutna jak limonada...

v reakci na nedavnou diskuzi o jinem piti nez whisky: diky panove! zkusil jsem - diskuzi inspirovan - gin s tonikem a zjistil jsem ze to je pro me idealni piti do spolecnosti. da se ho vypit hektolitr, neuspava me (ba naopak nakopava) a prijemne se po nem povida. samotny gin ovsem porad pit nemuzu - chutna mi spis jak rozpusteny zuzu gumovy medvidci nez neco co by se dalo pit.

a posledni vec...v ramci rozsirovani obzoru jsem chtel zkusit i rum a tam se mi nejak nepovedlo se trefit - mam doma ted tohle
    Appleton Estate Extra 12 y.o - Jamajka (Jamaica) - Rum z Karibských ostrovů - Rumy.cz
    http://www.rumy.cz/rum-z-karibskych-ostrovu/jamajka-jamaica/appleton-estate-extra-12-y-o.html

a nejak si nemuzu pomoct ale je to na me strasne sladky. da se i mezi rumama najit neco zemitejsiho, syrovejsiho, co nechutna jak svestkova limonada? nejaky doporuceni?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    WENOUSH: rad verim, a pri prvni prilezitosti i rad ochutnam...
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    CRS1138: pod Glen Turner se klidně a rád podepíšu já, je to parádní pití
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jak by řekl Limonádový Joe: "Kořalečníku!" :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    JCSOFT: To je jak plamenomet.. :)

MACHALIK: Moc hezky se na to kouká, jen co je pravda!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---

JCSOFT
    JCSOFT --- ---
    Vypalování sudů v palírně Hakushu :)

vypalovani_sudu[6].jpg (image)
    http://lh3.ggpht.com/_8rixyi-6VwE/TKCb-Q8xX2I/AAAAAAAAIvM/eqyrZnI9OTo/s1600-h/vypalovani_sudu%5B6%5D.jpg

Mimochodem jejich ochutnávka je dost zajímavá, protože vodu, co používají pro whisky, i lahvují, takže docela tlačí testování v různých kombinacích whisky, voda, led, sodovka... Japonci moc nevydrží a musí ředit :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Dobrá storka.. :))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ČR :/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Lol, ráno v Kaufu Brukev hledá Jamesona. Po chvilce pátrání a nadávání jsem ho našel, u něj byl chlápek, co si do košíku ládoval rovnou tři. Tak jsme se zasmáli, že tam nejsme nadarmo a šli každý po svém. U vchodu kolem mě projížděl a povídá, že jsem si měl za ty peníze rovnou koupit taky víc. Já na to, že mi to na chalupu a do placatky stačí, že si jinak kupuju kvalitnější značky. Borcovi poklesl světácký úsměv, jakože co jsou kvalitnější značky. Já na to, že to je těžké takhle specifikovat. On ať specifikuju, jestli třeba Johny Walker. Tak jsem dodal, že dejme tomu nad litr už pozná docela chuťový rozdíl. Tak na mě vytřeštil oči a zmizel :))))
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MACHALIK: ha, ja to spatne precetl, myslel jsem si ze doporucujes nekomu Glenturret a pod takove doporuceni bych se klidne podepsal. S Glen Turner zatim nemam zkusenost, takze mou podpisovou petici tise ignorujte :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Pod co, pod odkaz na stránku e-shopu?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    MACHALIK: tak pod to se podepisu!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    BRUKEV: zkus jim nalejt Ginger Ale ;)
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    teď jsem popíjel Glen Turner 18 y.o. a je skvostná!
    doporučuju...jenom teda nevim, jestli se tu někde dá sehnat...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Whiska cola:
    1) záleží v jakém poměru to tam dáš. Šmitec.
    2) záleží na značce surovin
    3) piju to jako levnou alkopohodu, normál whisku bych do toho nedal

Já to fakt piju jako obyč alko mix. Mně třeba práve ten rum s colou (Cuba libre) nijak moc nejede. At už tam dám různé značky, nějak jsem ještě nepil dobrý mix. To samé třeba Screwdriver/Sputnik (když už hážem do placu ty mixy:) Tady sakra záleží na značce vodky a džusu. Někdy chrochtám, ale někdy, pokud je moc vodky or není dobrá, tak bych blil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam