• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ne!! V tom případě něco jinýho. Zkus Lagavulin 16 yo, to je úplně jiná liga než nalisker.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Skvělá volba!!
    MIKIKI
    MIKIKI --- ---
    U mňa doma je ešte poloprázdna fľaša Grant´s, celkom ujde, ale na Chivas Regal 12y nemá ani náhodou.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Chcípnul tu pes, takže doplňuju seznam nových lahví v domácím baru :)

Rum: http://us.appletonestate.com/products/vx
    Gin: Bombay

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEMONOFANARCHY: již vyřešeno.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Buď si ze mě děláš prdel, nebo jsi to nepochopil. Nebo pochopil, ale zbytečně se v tom šťouráš a slovíčkaříš.

Dotaz zněl: pokud neexistuje prodejný sifon, která z minerálek je sifonu nejvíce podobná? Bo nechci dolívat nějakou jemně perlivou Dobrou vodou, atd. Hodně se doporučuje Rajec, šlo o tipy, rady, triky k sifonům/minerálkám.
    Na což jsi mi poměrně logicky odpověděl v první části zde MACHALIK: : zbytek už je zbytečná debata, opravdu nejsi jediný, kdo se někdy zabíval mícháním drinků :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Však snad budeš ředit hodně nasycenou minerálkou, tj. bublinkama, ne? Na alkoholu nebazíruješ, ale na vodě jo? Seš drsnej :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Alkoholové složky mi nevadí, na tom nebazíruju (chlast je jiný, citron je jinak kyselý, to je mi jasné).

Jen mě zarazil ten sifon. Když třeba budu dělat nějaký fizz, nebo Collinse, tak nechci ředit minerálkou chutnající jako voda bez bublinek.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Začal bych silně perlivým a vybral si co nejméně chuťově závadnou vodu, která se blíží vodě kohoutkové (možno ji nechat vyvětrat a pak teprve porovnat). Pak by to mělo být stejný. Bazírovat na tomto je silná káva i na mě, zejména, když především zbytek surovin bude jiný (neseženeš stejné giny, stejné vermuty, stejné rumy, nic). Tu vodu bych viděl jako ten nejmenší problém :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Bo se blíží možnost pohostit návštěvy i něčím míchaným, vytasil jsem z knihovny literaturu o míchaných nápojích. A hnedka problém. Jak je to dneska se sodovkou/sodou (například na různé long drinky)?

Starý opletený sifonmaker je nenávratně pryč, nový kupovat nehodlám. Jsem fakt odsouzen na jemně perlivý Rajec, atd.?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak nám ve městě otevřeli nový bar a nový eshop s chlastem http://www.gastroklub.cz/ (ne, opravdu to nemyslím jako reklamu). Což jsem zjistil náhodou, ale o to víc potěší. A co se dívám na rumy, tak byť nabídka menší, ale ceny podstatně lepší než na rumy.cz :) Na svátky bude nějaká nová lahvinka :))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Kup Abduláha než jakoukoli lacinou Bowmore, bez prdele, jsou to břečky.

Tohle, co linkuješ, není od destilerky, ale od nezávislýho stáčiče (Blackadder, Aberdeen Distillers), takže to může bejt dobrý nebo taky špatný. Já sám nevím, zatím jsem ještě neměl odvahu jít do čehokoli od těchto nezávisláků a kupuju jen značkový originály. Možná to ti nezávislí maj lepší, ale nevím, jak funguje ten proces. Jestli si od destilerky koupí špiritus a nalijou ho do vlastního sudu a to je ta whiska, nebo jestli si koupijou mladej sud a daj ho zrát jinam, nebo jestli koupí už uzrálej sud, ale nějakej vyjímečnej, a nechaj ho ještě zrát, zatímco destilerka by ho už stočila... fakt nevím. Můžeš udělat pokus.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já měl tuto: http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-ostrov-islay/bowmore/bowmore-12-y-o-.html

Dlouho jsem jí nemohl přijít na chuť, dopil jsem před ní svou jedinou silnou láhev (Ardbeg 10yo), no a tato mi pak přišla logicky slaboučká jak čaj. Od půlky lahve normál no problemo pití.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    VALDA: No, hodně bych se divil, kdybys s "Abduláhem" nebyl spokojený..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Závěrečný slovo k Corrymu:

Je to dobrý. Je to zatím ta nejchameleonovatější whiska, co jsem měl. Pokaždé jiná, ale od té doby, co jsem měl nějaký úplně zničený chuťový buňky, už je pokaždé fajn, někdy i skvělá. Dobrá alternativa k jinejm silnejm whisky, pokud člověk má rád Islay. Osobně kupř. ale preferuju třeba tady pode mnou Abduláha, je jakejsi teplejší a lidštější, ale já se Islay nabažil zamlada a navíc jsem odtamtud ochutnal i vyšší třídu. Nicméně dost slušná whisky a dlouho mi nevydrží.
    VALDA
    VALDA --- ---
    dlouho jsem tu nebyl a když už jsem se ochomýtnul, tak hodím můj přírůstek ... zase po dlouhé době nějaký, bo whisky jsem si nekoupil ani nepamatuju ... a o téhle mi týpek v Oddbins málem básnil ... tak jsem docela dost zvědav ... jeste jsem si neudělal chvilu na košt, ale nebude to dlouho trvat

___

a jeste jsem si koupil neco do čaje a koly ...

... a ejhle, takova věc za pár korun a ono to chutná dost dobře i samotný :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Po požití G&T je Corry úplně luxusní pití.
    To je asi zatím nejzávislejší whiska, co jsem kdy měl!
    Moc zajímavý.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    (Čímž ho ale nestavím do jakékoli rovnice s těma, co jsem uvedl dřív. To je výčet těch nejlepších whisek, co jsem kdy v životě pil.)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak Corry je dneska výrazně lepší. To je prča, jak to funguje, člověku se změní Ph v hubě a všechno je hned jinak.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jinak z toho, co jsem měl, se jim plně vyrovnala až tato triáda od Shanu:

A taky toto:

A tato.

Je to vysoká liga a nemám pocit, že by s ní měl Corry cokoli společnýho. Standardní Bowmore 15 teda rozhodně ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam