Na to ovoce přišel kámoš, já osobně to nepraktikuju, protože ji piju jen a jen straight při pokojové teplotě, navíc piju výhradně jen cask strength. Ale on si občas do nějakejch nezemitejch, květinovejch whisek na chvilku hodí třeba jednu zmraženou malinu a jednu ostružinu, nechá to tam dvě minuty, pak to vyloví a pak pije dál z té skleničky. Zkoušel jsem to u něj: má to podobnej efekt jako kostky ledu, jen se to nerozpouští a neředí, a to ovoce naměkne a obalí se chutí whisky a chutná jinak. Rozhodně to nejde dávat do Taliskeru.
STQ: Zkus ukročit od toho Hendricksa. Já v Argentině z nedostatku příležitostí musel přejít na Saffron a Blue Ribbon a musím říct, že Hendrix je u mě dnes až na třetím místě. Jako dobrej gin to je, ale špička je jinde (u mě momentálně Blue Ribbon, hodlám testovat G'Vine a Blackwood, přičemž od G'Vine si slibuju, že to bude to nejlepší, co existuje).
Jinak mně se na podpoření chuti whisky ze všeho nejvíc osvědčilo nějaký hodně dobrý bílý víno, spíš sladší, pitý cca půl hodiny před pitím whisky. To úplně mění hubu. K whisce samotné pak už nic, maximálně doutník a přítmí a muzika a kecy. Rozhodně ne jest.
WILDENBURY_SQ: Však to byl vtip, vole :) S těma koňakama se pozoruj, jakým projdeš vývojem, já nakonec skončil u toho, že jsem je přestal kupovat, protože chutnají - i ty nejdražší - jako ovocnej sirup. Navíc líp voní než chutnají. Whisky mi přijde jiná liga, zejména pak díky existenci silnejch (který tobě (zatím) nejedou), dá se tam objevovat víc vrstev; koňak je furt takovej podobně plochej, jen vyšolichanější s tím, jak je dražší. Ale než utratit trojku za XO koňak, to stokrát radši koupím nějakou dobrou whisku. Dej si panáka a nežer to tak.