• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STQ
    STQ --- ---
    ja uz ho potkal driv, ale preci jen jsem pri pohledu na cenu (asi 136 korun) vymekl a rozhodl se ze taky nemusim zkouset vsechno :)
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: mels pravdu :)
    a btw maj fakt krasnou krabici (ne ze by to bylo podstatny, ale ve sbirce se to pekne vyjima :))
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: dneska mi dosla ta 16yo bowmore...a covece...mels nejvetsi pravdu. nic takovyho jsem jeste nepil, zatim to prekonalo vsechny moje dosavadni zazitky s whisky, totalni extaze ve vsech smerech. diky za tip! do triady bych sel, akorat zas musim posbirat nejaky fondy, zacina to bejt cimdaltim drazsi konicek ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hlásím, že jsem dnes pil tenhle Glendullan 26 yo (kámošův) a hned ten první Aberlour Warehouse No. 1 23 yo z téhle tabulky (můj) a obojí je masakr. Drahý whisky mají svůj význam.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Mno ten 18 yo je na me zatim trochu drahej;

Talisker 57 North | Talisker | SINGLE MALT SCOTCH WHISKY | Skotská whisky
    http://www.topvino.cz/extras/skotska-whisky/single-malt-scotch-whisky-/talisker/-talisker-57-north/de1-wi326.html

A tohodle jste nekdo nemeli nahodou?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Mrmly mrmly mrmly.. Nejak jsem se vratil k Taliskerovi a strasne nerad musim uznat, ze oproti Laphovi quarter je Talisker 10 yo dost nuda.

Nicmene spektrum chuti Talsikera mi moc vyhovuje, jen nema takove grady, 18 yo bude dobrej, ne?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: voltáž je neředěností. Normální Laph je ředěný. Co do chuti je to jak píše Machalík.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Velikost sudu, jinej poměr objem/povrch, nefiltrovaný, neředěný => jiná chuť. Jako fakt bude hrát velkou roli to dřevo - Laph uvádí, že kontakt dřeva se špiritusem je o 30 % větší, takže se to víc louhuje. Taky transmise luftu zvenku bude větší do těch malejch soudků. No a pak že je to silný, nelejou do toho tu destilku. Výsledkem je pro mě o hodně zajímavější, dřevitější a barevnější whiska, jak kdyby se tam objevily jemný tóny kyselosti a sladkosti a tak, zatímco std. desítka je prostě placatá, kouřová, jodová věc.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    A to se fakt lisi jen velikosti sudu? "Stejny" piti, jen do quarter cask vleze vice chuti ze sudu?

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Standardem. Obrovskej. Standardní 10 yo je nudná a plochá jak šutr, toto je už relativně zajímavý pití.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Quarter cask..

Je mezi standartem velkej rozdil?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mas ctvrtocha nebo standardni verzi?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Laphroaig je hodne zajimavej... Ten jód jsem tam k tomu kouri necekal, ale kupodivu mi to dava smysl :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Já bych měl něco maximálně tak proti tomu "chyninu" v popise k produktu. ;) Ale to se samotné konzumace pochopitelně netýká. Ber a pak poreferuj..
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: no za me teda urcite, standart mi prijde daleko cistsi a neutralnejsi a s min nasledkama...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Ctahdapt je lepší než Stoličnaja, říkáš? Já nikdy nepil ani jedno, jen su zvědavej.
    STQ
    STQ --- ---
    TUILE
    TUILE --- ---
    WILDENBURY_SQ: jak pise BRUKEV.
    z levnejch whisky jameson. kdyz ma clovek stesti na akci, dostane se na hranici tri stovek.
    jack a jim a johnie mi nechutnaj.

a nebo sahnu po standartce. dokonce se uz zacala objevovat na pultech supermarketu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam