• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ:
    WILDENBURY_SQ:

Chlapi, dejte vědět, jak vám to chutná. Na Wildenburyho hodnocení čtvrtinovýho Lafrojga jsem zvědavej, a na STQův názor na tu limited edition Bowmore ještě víc. Kdyby ti zachutnala - a troufale si myslím, že takovou kouřovou jsi ještě nepil - tak by pak bylo hodně na zvážení, jestli někde nesehnat dvě komplet triády za dobrou cenu (nějakej eBay prodejce by snad šel ukecat) a nerozebrat si je, protože to, co předváděj tyhle tři 16 yo Bowmore, je v cenách do 4000 za flašku podle mě nepřekonatelný. Ta teplost, co se rozlije po hubě, a ta komplexní bohatost, plus tak akorát nadávkovanej kouř, to já už pak z ničeho jinýho neznám.
    Dej vědět i s tím Springbankem, ten mě vysloveně bavil, jak byl takovej ovocitej nebo co, úplně jinej než ostatní whisky na té ochutnávce, kterou jsem s kamarádem prováděl.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Ten tvůj seznam z TheWhiskyExchange mám a nahodil jsem ho na Rapid: Machalíkův seznam whisky z TheWhiskyExchange dle priority.

Mimochodem, coby momentálně nezaměstnaného mě s těmi vašimi nákupy pěkně serete. :) Ale jinak jsem samozřejmě rád, že to tady žije. ;)
    VALDA
    VALDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: ten jsem mel kdysi moc dávno a určitě se blíží doba, kdy ho zase zkusím .. tehdy na me mel moc výraznou a jinou chut ... rašelina či co .. řekl jsem si, že super, ale ještě ho asi neocením ... no myslím, že ted mi bude chutnat ...
    a mimochodem mel jsem a'bunadh a není zlý ... ale znovu si ho určite nekoupím, pro mě to byla prostě obyč. whisky .. za ty peníze se podívám po něčem jiném (treba po taliskeru)

WILDENBURY_SQ: ta to bys měl zkusit Laphroaig .. nejlíp cask strength !! btw. moje nej...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ja vobjednal na carodky toho Lafrojga.. Jsem zvedavej, dam si sklenku pekne nekde venku .. :)
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: (s tim A´bunadhem este na finalni verdikt trochu cekam, honi me ted po poli jarni alergie, takze necejtim uplne vsechno co bych mel a chtel :)))
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: super, diky! vzal jsem ten 16yo Bowmore a Springbank 1997 a premejslim jeste o tomdle, ale tim bude muj rozpocet na chlast na dalsi ctvrtleti vhajzlu :)
    Glendullan 1978 / 26 Year Old : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-1999.aspx
    s tema ginama me to taky docela bavi jak jsou levny, ale zas na druhou stranu to clovek pije (s tonicem) jak limcu, takze mizej o dost rychlejc. ale zacal mi chutnat samotnej hendricks jenom na ledu, prijemny lehky piti na letni vecery :)

MACHALIK: nouaison jsem nasel v cechach akorat tady:
    TequilaHouse.cz
    http://www.tequila-house.cz/detail.php?stock_id=505&category_id=95
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jinak tady jsem právě objevil asi nejzásobenější českej obchod s ginama - mají tam G'Vine - jenom Floraisson - i šafrána i Blue Ribbon (!!!) i Tanq 10 i Plymouth, taky slavnej gin, a dokonce i Magellan, kterej je modrej už od přírody, ne jen flaška. Sakra, tam někdy nakoupím.

A pak ještě tady mají růžovej, o tom jsem ani nevěděl.

Ty giny mě těší, že jsou levný a že jsou tak neprozkoumaný. Brzo udělám objednávku.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Ještě by mě hodně zajímal ten 60 % Vintage Dry.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Jo a G'Vine jsem neměl nic, v Argentině se to neprodávalo a tady jsem se ještě pořádně nezabydlel, natož abych si kupoval pití. To se dá někde sehnat, tenhleten silnější? Pochopitelně mě zaujal už před půl rokem, když jsem ho objevil.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    STQ: No, musím říct, že já osobně jsem z Aberlour měl po prvním panáku pocit jako z pálenky z Moravy. Tedy, jen na začátku. Pak se rozehrály chutě a nebylo to až tak špatné. Pravda, díky množství alkoholu trochu drsné, ale když se tím člověk nenechal zahnat, tak se to příjemně rozehrálo, co do chutí.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Nechutnal ti Abduláh, jo? Ten mně teda dost jede, první flašku jsem slupl na posezení. Musím naskladnit - pro mě jedna z nejlevnějších použitelných whisky.

Jinak já mám moc dobrý zkušenosti s vysokejma raritníma modelama Auchentoshanu, ale ty už se nedají sehnat, čili kdybych měl od nich něco zkoušet, tak udělám pokus asi s tímto: http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-lowland/auchentoshan/auchentoshan-three-wood.html
    Dřív mívala hezčí flašku, teď už má takovou nudně uniformní. Škoda, že tam nemají tuto, ta bude bomba.

Kamarád si hodně pochvaloval tohohle Benromacha, ale úplně se pochčil z tohohle Glendronachu, kterej tam na té tvé stránce nemají.

Mně se celkem líbil tento Deanston, ale je to v relaci levných whisek. Bez uvedení ceny nevím, jestli tě směřovat do kategorie 1000+ nebo 3000+.

Rozhodně doporučuju, i když je kouřová, zkusit tuto Bowmore, je to jediná z té triády, která je v tom obchodě, a řekl bych chuťově i alkoholově nejslabší, ale rozhodně je to úplně jiná liga než všechny standardní Bowmory jakož i Lafrojgy a Ardbegy Corrywrecklan atd. a mohl by sis tím vyřešit, jestli by ti v budoucnu stál za to nákup celé té trojice někde v zahraničí nebo ne - já si ji koupím asi potřetí.

U kámoše mi hodně chutnal tento Springbank, ale když už bych kupoval, tak z té jejich nabídky jdu rovnou do tohohle - má to volty a je to drahý, i když mladý. To by mohlo bejt vynikající, ačkoli to asi bude štípat.

Jinej kámoš byl hotovej z téhle Glendullan. Opět ji tam ale nemají. Doporučuju se seznámit s někým, kdo do toho dělá taky, a dělat hromadný objednávky ze zahraničí, protože to cenově vyjde líp a sere tam jen to poštovný. U nás ty kšefty mají jenom ty populární modely.

No a pak samozřejmě naprosto dokonalá je tato Highland Park, ale nevím, jestli není cenově mimo. Já ji kupoval za 110 GBP v době, kdy libra byla 30 korun.

Kdysi jsem strávil několik mnoho hodin surfováním TheWhiskyExchange a vytvořil jsem si takovej Excel s whiskama, který mě zaujaly, a přiřadil jim prioritu, se kterou si je chci sehnat. Je to tak rok teda. Zkusím ho pohledat a hodit na web, jsou tam modely, který jsem nikdy neokusil, ale podle ceny a parametrů vypadaly zajímavě, samý takový různý Glen Elgin 57 % za 130 liber a tak. Ty si chcu časem propít.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK:
    http://www.gastroklub.cz/detail/redbreast-12-years-old-0-7l/ dokonce to mají 5 minut od mojí práce, no vida:)
    STQ
    STQ --- ---
    vcera prvni vecer s Aberlour A´bunadh a moc odvarenej z toho teda nejsem, pride mi to jak pit nejakou tresnovou limonadu (a ta sherry chut mi tam zabije vsechno ostatni)
    ale zacal jsem experimentovat s jinejma nez kourovejma vecma, machaliku doporucis mi pls nejakou zajimavou ne-kourovou whisky co nechutna jak tresnovice? neco mohutnyho, komplexniho a zajimavyho a idealne aby ji meli tady :)
    Skotská whisky
    http://www.skotska-whisky.cz/

a btw koukam na G´Vine Nouaison a docela me laka, uz jsi to zkousel?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Určitě půjde sehnat i u nás. Vyšší model je pak 15 yo, ale ta je dražší a blbě se shání - bylo málo lahví a už je to většinou vyprodané. Je to příjemná whiska a dobrej doplněk ke všem těm Jamesonům a Bushmillsům. Ono toho v Irsku moc není.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Hodnocení je slušné, dík. Zkusím sehnat od kontaktu v UK.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Když už tu teda padají tipy na lahve, nějaký návrh na irskou whiskey okolo litru? Krom Bushmills?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STQ: ten Ardbeg třeba mně vyhovuje takly víc než Lapohr, ten je na mě už dost silný. Byť i ten Ardbeg je silný.
    TUILE
    TUILE --- ---
    taky mam radsi ardber.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam