• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To na brečení zcela jistě nebude, takovou whisku jsem zažil jen dvakrát (Talisker 10 yo a Bushmills 14 yo Cask Strength) a pravděpodobnost jejího výskytu v přírodě je malá.

Tak to zkus a máš vystaráno. V nejhorším to nebude jedna z nejlepších, cos kdy pil, ale člověk utratil dva a půl tisíce i za větší pičoviny. Podle mě bude dobrá a když tak ji prodáš v půlce flašky za sníženou cenu.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Resp. je nekde moznost ho ochutnat (staci malinko) za rozumnejsi prachy, nez pripadne brecet nad celou flaskou?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Hele me laka ta Ardbeg supernova. Ja si nemuzu pomoct, pisou smokiest a ja si ten kour desne uzivam..

Bowmore mi moc chutna, ale tak mam ho doma na svatecni prilezitosti a proste si holt treba spalim cumak, ze jsem vyhodil takovy prachy za hnusnyho Ardbega.. Kdyz ho neochutnam, nezjistim, jestli je to pro me nebo ne, coz? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Čímž si ji já můžu škrtnout, protože si dáme spicha a já ochutnám od tebe a ty ode mě a bude vykydáno :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Je to tam! Neboj, bude skvělá.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Do prdele, to je zase rozhodování bez ochutnávky. Ale asi zase zvolím tu tebou neochutnanou, podobně jakou jsem předtím objevoval Abduláha. Na dvě flašky nemám ani omylem - myslel jsem druhou k Abduláhovi. Takže mi tam s klidem indiána hoď tu Bowmore 1992 / 16 Year Old / Bordeaux Wine Cask..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Je to ona - na TWE mají dvě z nich: porto a sherry (druhou a první nejlepší):
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-6843.aspx
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-5356.aspx

A pak ještě tuto, mnou dosud neochutnanou a hrozně, hrozně lákavou:
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-9007.aspx

Dej vědět, co bys chtěl, a já to hodím do tabulky. A pokud chceš dvě, tak dej tip ještě na tu druhou.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Jestli je Bowmore ta z té tvé triády, co jsme u tebe kdysi (mimo jiné) degustovali, tak beru! Rozpočet je asi takový, že žádný. Ale tak rád bych měl doma aspoň dvě různé pořádné sigle whisky.. i kdybych kvůli tomu neměl týden žrát..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Zkus mrknout na ten můj soubor whisky.xls, já vyberu třetí a možná i čtvrtou whisku právě z něho. Nebo se inspiruj tím, co budu nakupovat sám - nebo kdokoli ostatní. Nevím, jakej máš rozpočet. Taky ta Bowmore je fantastická, co teď kluci koupili, a za 1800 je to zadarmo, to u nás neseženeš.

BRUKEV: Ty to stejný: i za dvanáct kil se dá sehnat whiska. Abduláha budeš mít, tak ten už tě nemusí trápit, tak můžeš zkusit třeba Deanston 12 yo nebo Laphroaig QC/CS nebo z irskejch třeba tu Redbreast, aby byla nějaká alternativa k duu Bush a James. Možností je spousta a cenově se vlezeš.
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: tim se fakt bavim a az to skonci tak to poslu slecne, myslim ze ji to taky pobavi :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Aj ten bezvadnej contest v Photography? :))
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: uplne vpohode, aspon si tribim vkus :) a navic za toho posledniho 16yo bowmora bych ti odpustil i daleko horsi veci :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: To mě mrzí, to jsem se tím pádem netrefil. Leda by se lišily batch od batche (já už nevzpomenu, jakou jsem měl) a tys měl nějakou horší, ale nevěřím tomu. Spíš prostě rozdílné chutě. Sorry :(
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV:
    STEPNI_VLK:

Dejte mi prosím svoje maily, kluci.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Ne, ja byl prvni, ja ho chci! Posta
    STQ
    STQ --- ---
    jinak mimo tema ale vcera jsem zjistil, ze mi chutna samotna vodka. akorat musi bejt hluboce zmrazena...az se trochu tahne...pak tam je cejtit jen to prijemny z ni. a byla to dokonce obyc absolutka...
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: praha 6
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Vazne? A odkud jsi? :)
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    BRUKEV: tak to zober ako vyzvu v ramci budgetu a experimentuj,

toto vopchas kludne do tvojeho budgetu, moja oblubena (World Whisky Awards 2010 winner)

Balvenie 15 Year Old Single Barrel : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-286.aspx
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: abdulaha ti klidne zbylou tretinu flasky prenecham za lizatko, me to fakt nechutna :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam