• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    tak jsme nedávno provedli takovou menší degustaci a vylouplo se mi pár velmi příjemných zážitků:
    - http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-highland/clynelish/clynelish-14-y-o-.html
    hodně zajímavé "mořské" pití...překvapovala mě celou dobu pití
    - http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-ostrov-islay/bowmore/bowmore-12-y-o-.html
    k tomu asi netřeba nic dodávat
    - http://www.skotska-whisky.cz/skotsko-highland/glenmorangie/glenmorangie-lasanta.html
    a o tomhle nevim co si mám myslet...kdyby mi to někdo nalil, tak bych asi ani nepoznal, jestli je to koňak, sherry, nebo whisky...hodně sladká...taková rozinková...nicméně jako takovej malej bonb=onek se to dá...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Hlásím, že už se mi jednu z nich povedlo shodit/převrhnout na stůl, když měla kalich plný nasáklých limetových řezů, ale již bez tekutiny, čili odhadovaná hmotnost obsahu kalicha třeba 15 dkg, a ona spadla okrajem kalicha na stůl s plexisklovým krytem (dočasné řešení než bude sklo na restaurovaný stůl) a - proto to píšu - nerozbila se. Provedl jsem oční i jazykovou zkoušku po celém obvodu kalicha a není nic narušeného ani vyštípnutého. Pokud jsem tedy nezpůsobil nějakou mikrofrakturu a neprdne mi vzápětí v myčce (jedno mytí při 65 stupních už přežily), tak by to mohlo znamenat, že sklo SONhyx má něco do sebe. V opačném případě budu referovat, že mi prdla. Zatím ale dobrý.

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jo tak Laphroaig QC 1 l mají jenom na krámě, ale neposílají, takže leda tu sedmičku (která se furt vyplatí oproti TWE, ale už ne tolik).

Wildenbury, dej vědět, jestli rušíš objednávku úplně nebo jestli si vemeš tu sedmičku. Bohužel tam nepojedu, nemám auto.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Každopádně při komunikaci zmiň pana Machalu, že doporučil, mohlo by mi to zvýšit šanci, že borec u dovozce objedná ty longy - já bez nich nedokážu bejt a tyhle jediný alternativní Veronese Aperitivo jsou bohužel při jiným pohledu než čistě zepředu škaredý.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Nemám :) Já tam teď objednával 12 skleniček Vinoteque Robusto pro sebe a kámoše a 6 těchto koktejlovek a ještě mám zálusk na Classico jako long shoty, ale ty zatím nejsem schopnej sehnat v ČR. Borec na Supervino.cz je nemá a dovozce nechce dovézt míň než 24 kusů. Já sám uživím maximálně 8, takže dalších 16, i kdyby to prodejce dovezl, mu tam bude ležet a bojím se, že se na to tím pádem vysere. Nechcete někdo long shoty?

KOCOUREK: To jsem si nevšiml, že tam ten litr QC nemají. To by byl problém i pro Wildenburyho - ještě to zítra před objednávkou ověřím.
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    Jak jsem psal do pošty - objednám si je rovnou, do brna pojedu jistě až na podzim a přeposílání nemá cenu a ještě zkusím vznést dotaz na tu litrovku kterou aktuálně nemají.
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: doufam ze mas procenta z prodeje, zrovna jsem si je taky objednal :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jinak se vám musím pochlubit novejma skleničkama na koktejly Lugi Bormioli Elegante Martini. Jsou výborný.

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: To asi nedáme, to nedojde. Vidím to na docházku příští týden. Nepojede sem někdy zase v dalším týdnu nebo za dva?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Eh, to je takřka rizikově nadoraz. Kámoška pojede na Vsetín tento pátek, obávám se, že to teprve zboží dorazí do Brna. nebo netušíš, jak jsou při odesílání rychlí? Kdyby to bylo v Brně ve čtvrtek, tak by to bylo super.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zítra.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Kdy objednávka z Exscalibur proběhne? Kamarádka od mé kopretinky jezdí z Brna na návštěvu k nám, takže by to možná nějak provést šlo.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Tak doprava je jednoduchá: balík přijde do Brna a já ho odtud buď rozpředám nebo rozešlu. Třeba Wildenbury to řeší tak, že si tu flašku nechá poslat pak spolu s tou druhou, která přijde z TWE. Ty, pokud nemáš nikdy cestu do Brna ani nebudeš objednávat nic z TWE a pokud máš zjištěno, že poslat flašku meziměsto stojí 130 korun, tak to pro tebe asi nemá fakt cenu. Poštovný 130 nebo 260 korun se bude z téhle objednávky rozpočítávat per počet flašek, tj. kdo má víc flašek, platí větší poštovný.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Já bych se svezl, ale jak je to s dopravou? Pokud to objednám sólo, je poštovné 130+20 kč, což je dost. Chápu výhodnost hromadné objednávky třeba pro pražskou bandu, nebo víc lidí z jednoho města, ale jak to provést, pokud je nás víc z různých lokalit? Takže pokud to máte vymyšlené, rád se přidám. Místo určení je v mém případě Vsetín.

Jinak dnes jsem si dokoupil další sadu bombiček a začínám sepisovat propriety pro dozásobení letního baru. Takže asi paradoxně uvařím svařák a budu u toho přemýšlet nad lahvema :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zdar chlapi, kámoš zrovna teď (= dnes nebo zítra) dělá objednávku z Excaliburcity.

Už jsem těm, kteří z TWE chtěli whisku, která v TWE vychází dráž než v EC, psal do pošty, aby si to koupili teď z toho EC, ale pro jistotu to dávám ještě sem:

Nechce se někdo svézt s objednávkou?

Konkrétní whisky, co jsou v CE levnější než v TWE, jsou Abduláh a Laphroaig Quarter Cask, kterej v litrovým balení vychází dokonce snad o víc než stovku levněji (a navíc na TWE litrovku nemají). Já si svojeho Abduláha a Lafrojga rozhodně koupím teď hned z EC než čekat měsíc, než to doletí z Anglie, a ještě zaplatit úhrnem třeba o 150 víc na těchto dvou flaškách.

Ostatních flašek z toho našeho seznamu se to netýká, ale těchto dvou (a mýho Laphroaigu Cask Strength - rozdíl 400 korun!!) ano.

http://www.excaliburcity.com/cz/prodej/aberlour-a-bunadh-0-7l-60-6--570
    http://www.excaliburcity.com/cz/prodej/laphroaig-quarter-cask-0-7l-48--49632
    http://www.excaliburcity.com/cz/prodej/laphroaig-quarter-cask-1l-48--2698
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    STEPNI_VLK: Ahoj, nemohu najít tvůj seznam whisky, můžeš mi poslat funkční odkaz?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Aha, tak to jo. Myslim, ze staci na Aukru koupit nejakou s popisem "kompletni" no a kdyz kompletni nebude, taxe hadat.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Ta těsnění, je to nějakej velkej zázrak? .. Těžko hledat relikvii komunismu, na kterou těsnění nejde vyrížnout ze staré cyklo-duše :)

Jó pokud chybí i nějakej vehement, to pak jdě těžko vošolíchat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam