• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    To je sakra tak supr letní limoška, to mu musí chutnat!

Já si řek, že přes léto budu pít mojito a ne "těžší" whisky, co mam radsi v zime. Jenze Bowie a k tomu poradna oprazena slanina, ach, to je tak neprekonatelna kombinace!!! Zas jsem si musel dat :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jak ti to jede? Vypadá to správně.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: To jsem jeste nevedel, ze ji chci :)

Diky.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Do Argentiny se následujících 10 let nechystám, takže ano, chápeš otázku. Chci tip na "levnou" (klidně dražší, než 250 Kč) Angosturu, ideálně za tuzemské poštovné.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Nechápu otázku. Chceš tip na levnou Angosturu? Já ji mám z Argentiny za 250 korun a vydrží až do smrti.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ale to je trochu OT; kdo mi doporuci Angostura bitters do koktejlu z nejakyho ceskyho e-shopu?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Hele krome heroinu jsem zkousel kourit snad uplne vse, tabak v dymce, doutniky, cigára, viržínka.. A zaujalo me jen par veci.

a) hrebickove cigarety, cim dal tim tezsi sehnat, k whisce mi sedej.
    b) vodnici, k alkoholu mi naprosto nesedej, spis tak k gayčaji typu masala
    c) dobra marihuana, hrozne mi voni a chut ma taky specificky dobrou. Jenze pak jsem zhulenej, hloupej, to se neslucuje se skolou a praci, kdyz do toho clovek jeste pije, to muze jit rovnou delat boxovaci pytel Miku Tysonovi. Takze si to nemuzu doprat moc casto.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Bleh. A já včera vykouřil v baru jedno cigáro.

Děkuji, když kouřím, tak zvracím.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jo, tyhle sklenicky mam uplne stejny, defaultni panaky prvni volby, kdyz nechci lezt do skrine pro rodinne poklady :))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Už jsem vám ukazoval svoje nejlepší skleničky na whisky na světě, takzvaný krtečky?

Dovezl jsem si je z destilerky Highland Park na Orknejích. Jsou strašně maličkatý, v podstatě jak takový ty tulipány, jak se prodávaj, ale bez stopky, a hrozně dobře se drží v ruce a rychle přijímají teplotu těla a nádherně voní a vůbec jsou dokonalý a roztomilý. Koupil jsem je tehdy po dvou librách za kus a dovezl jich šest a dvě věnoval, ale kdybych věděl, že už pak nepůjdou nikdy sehnat (když jsem psal do HP, ať mi jich ještě pár pošlou, tak se tvářili, že neví, o co jde, a že mám kontaktovat sklárnu, ta zase mlžila, že nezná tyhle skleničky, a předávali si mě asi měsíc, než jsem to vzdal), tak jsem jich přivezl tři pixle. Kdybyste někdy někdo jel do Skotska a na Orkneje, tak rozhodně vezměte tyhlety sklinky, jsou nejlepší, z jakejch jsem kdy pil.

Z fotky to asi není patrný, ale jsou malinký, té kapaliny je tam tak 1,5 cm na vejšku.

Vlevo Glen Elgin 16 yo, vpravo Abduláh.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Přiznám se, že tomu nerozumím, takže nerozporuju, jsem jen podivenej.
    Já dělám do doutníků a tam mi přijde, že studený a kouř se k sobě moc nehodí. Mám kouření spojený s horkejma, plnejma chuťema kořalek, ne koktejlů a různejch těch ledovejch kyselotin. Ale pravda je, že cuba libre a doutník dohromady jde, takže asi proč ne i Campari a fajfka.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dýmka a kyselohořkej ledovej koktejl mi k sobě moc nesedí, to mnohem spíš whiska nebo koňak, ale každýmu dle jeho chuti. Já si jdu asi něco nalít, vidím to na panáka huisky. Asi abduláha, mně chutná převelice.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zajdu si do drogerky, aby mi ho načepovali konev ;)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    .. Nejrychlejší příprava ledu vychází ze suchýho ledu nebo kapalnýho dusíku. Stačí hodit (nalejt) do vody a za chvíli je hotovo. Led je i vhodný konzistence, pěkně se láme, drtí ..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mně se jako alternativní výroba ledu osvědčilo vzít velkou plochou salátovou mísu, nalít do ní 1-2 cm vody a dát to zamrazit. Pak se to dalo rozsekat na menší kosty. Nicméně dnes už mám doma raději 7 zásobníků na led :)
    Hlavně ať ti neprdne.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hlavně ho nepij samotný nebo si nemysli, že k tomu je dělaný, a pak ho na základě toho nesuď. Je to k míchání.

Do začátku doporučuju Campari se sodou a citrónem a ledem, ideální před jídlem či na žízeň.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: :* muck.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Whisky je na cestě.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pánové, jsem zmaten, takže prosím o pomoc. Jsou následující rumy shodné, nebo rozdílné?

http://www.excaliburcity.com/cz/prodej/centenario-conmemoativo-8-anos-0-7l-38--240611 osmiletý rum, dole nápis reserva, ale také "El ron premium de costa rica"

http://www.gastroklub.cz/detail/rum-centenario-conmemorativo-0-7l/ také uveden jako osmiletý, nápis reserva je také, ovšem postrádá "El ron ..."

http://www.centenariorum.com/buy.html webovky mi taky moc nepomohly, jednak podivné ceny, druhak uvedeny roky 7 a 9 let.

Pokud by byly shodné, je to velmi výhodný kup přirozeně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam