• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Teď se dívám, že tu Vyu, Dolin, Noilly i Lillet mají všechny na TWE. Jsem si to kretén měl objednat s tou whiskou. Hm, tak to tak za měsíc dva vidím na objednávku vermutů. Stopro se sveze kámoš, velkej míchač, tak kdyby někomu z vás zachutnaly vermuty, tak já se pak ozvu.

Jo a už mi odečetli love z účtu, takže to jdu spočítat.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jo a na ten Cynar bych se vysral.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ten Lillet je jeden z těch nejslavnějších aperitivů na světě. James Bond si z něj míchal legendární Vesper - vem ho!!! Je to u nás asi jediná konkurence tomu Noilly - dalšíma, co mě teď napadaj, jsou Stock Dry, Dolin a americká Vya, která snad ani v Evropě neexistuje. Vem si jeden Lillet Rouge a jeden Liller Blanc. Obojí spotřebuješ rychleji, než si myslíš, a když tak ti s tím pomůže ženská, na to můžeš vzít jed. A až je vypiješ, nebo lépe až budeš 3 cm ode dna u každé, tak zkus Noilly Prat Dry a Noilly Prat Rouge. Tenhle pokus ostatně udělám já, protože na ten Lillet jsem zvědavej už třičtvrtě roku.

Jinak dřív se to jmenovalo Kina Lillet, protože v tom byl peruánskej chinin, kterýmu se v Peru říká kina kina, ale postupně ho eliminovali i z chuti i ze jména, takže dnešní receptura už neodpovídá tomu originálnímu z Casina Royale. Kdyby někdo objevil Vyu, tak dejte tip, tu musím mít!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jinak extrémně zajímavý alkoholy jsou vermuty. Tebe, Wildenbury (furt ti dlužím tu Budapešť, vím o tom a bude to), by mohly zvlášť zajímat, protože seš takovej vařivej. Já si oblíbil vynikající francouzskou značku Noilly Prat, která dělá Rouge a Dry a myslím i Extra Dry a je to klasická složka suchýho Martini.

Pak je ještě Lillet Rouge a Lillet Blanc, což je náhražka Bondovy Kony Lilllet, která už se nevyrábí. A pak je ještě pár dobrejch vermutů, který znám ale jen z vyprávění a studia, ale nepil jsem je. Vermuty doporučuju, neumím si představit, že bych byl doma bez vermutu. Plus jsou levný. A ještě se s nima dá perfektně vařit.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Angostura (pro neznalé) je hodně hořkej alkohol, určenej víceméně jen na míchání drinků: prodává se v 200 a 400 ml flaštičkách a kape se do koktejlů po kapkách, takže ta malá flaštička vydrží rok(y). Používá se různě do Manhattanů a jinejch hořkejch věcí. Já si ji rád i kápnu do Campari se sodou - dodá to další vrstvu hořkosti.

WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Tu angosturu znas? Neces si vzit jednu se mnou? Splitujem tim postovny napul..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Super :) Zkus led + limetovou stavu + 1/3 Campari + 1/3 dzus + 1/3 soda. Dela to krasnej sunset efekt a je to vyborne osvezujici. Akorat bys teda potreboval jiny sklenicky na to - longy. V tech whiskovkach to neni uplne ono.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    To je sakra tak supr letní limoška, to mu musí chutnat!

Já si řek, že přes léto budu pít mojito a ne "těžší" whisky, co mam radsi v zime. Jenze Bowie a k tomu poradna oprazena slanina, ach, to je tak neprekonatelna kombinace!!! Zas jsem si musel dat :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jak ti to jede? Vypadá to správně.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: To jsem jeste nevedel, ze ji chci :)

Diky.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Do Argentiny se následujících 10 let nechystám, takže ano, chápeš otázku. Chci tip na "levnou" (klidně dražší, než 250 Kč) Angosturu, ideálně za tuzemské poštovné.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Nechápu otázku. Chceš tip na levnou Angosturu? Já ji mám z Argentiny za 250 korun a vydrží až do smrti.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ale to je trochu OT; kdo mi doporuci Angostura bitters do koktejlu z nejakyho ceskyho e-shopu?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Hele krome heroinu jsem zkousel kourit snad uplne vse, tabak v dymce, doutniky, cigára, viržínka.. A zaujalo me jen par veci.

a) hrebickove cigarety, cim dal tim tezsi sehnat, k whisce mi sedej.
    b) vodnici, k alkoholu mi naprosto nesedej, spis tak k gayčaji typu masala
    c) dobra marihuana, hrozne mi voni a chut ma taky specificky dobrou. Jenze pak jsem zhulenej, hloupej, to se neslucuje se skolou a praci, kdyz do toho clovek jeste pije, to muze jit rovnou delat boxovaci pytel Miku Tysonovi. Takze si to nemuzu doprat moc casto.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Bleh. A já včera vykouřil v baru jedno cigáro.

Děkuji, když kouřím, tak zvracím.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jo, tyhle sklenicky mam uplne stejny, defaultni panaky prvni volby, kdyz nechci lezt do skrine pro rodinne poklady :))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Už jsem vám ukazoval svoje nejlepší skleničky na whisky na světě, takzvaný krtečky?

Dovezl jsem si je z destilerky Highland Park na Orknejích. Jsou strašně maličkatý, v podstatě jak takový ty tulipány, jak se prodávaj, ale bez stopky, a hrozně dobře se drží v ruce a rychle přijímají teplotu těla a nádherně voní a vůbec jsou dokonalý a roztomilý. Koupil jsem je tehdy po dvou librách za kus a dovezl jich šest a dvě věnoval, ale kdybych věděl, že už pak nepůjdou nikdy sehnat (když jsem psal do HP, ať mi jich ještě pár pošlou, tak se tvářili, že neví, o co jde, a že mám kontaktovat sklárnu, ta zase mlžila, že nezná tyhle skleničky, a předávali si mě asi měsíc, než jsem to vzdal), tak jsem jich přivezl tři pixle. Kdybyste někdy někdo jel do Skotska a na Orkneje, tak rozhodně vezměte tyhlety sklinky, jsou nejlepší, z jakejch jsem kdy pil.

Z fotky to asi není patrný, ale jsou malinký, té kapaliny je tam tak 1,5 cm na vejšku.

Vlevo Glen Elgin 16 yo, vpravo Abduláh.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Přiznám se, že tomu nerozumím, takže nerozporuju, jsem jen podivenej.
    Já dělám do doutníků a tam mi přijde, že studený a kouř se k sobě moc nehodí. Mám kouření spojený s horkejma, plnejma chuťema kořalek, ne koktejlů a různejch těch ledovejch kyselotin. Ale pravda je, že cuba libre a doutník dohromady jde, takže asi proč ne i Campari a fajfka.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dýmka a kyselohořkej ledovej koktejl mi k sobě moc nesedí, to mnohem spíš whiska nebo koňak, ale každýmu dle jeho chuti. Já si jdu asi něco nalít, vidím to na panáka huisky. Asi abduláha, mně chutná převelice.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam