• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: Pokud mu to z toho polštáře dnešní hajzlíci vnoučata nevytahaj ještě před smrtí.

Kua jsem už pár dnů na antibiotikách a zrovna v tomhle kurevsky dusném počasí bych si dal nějaký mixdrink s ledem!!!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Okolo 20k rocne za ten lepsi chlast. Za obycejny popijeni pivka, vina a cideru.. Vubec nechci vedet, kolik rocne dam, par ojetejch aut asi jo. Ale o tom true naturally born alcoholic nepremejsli! :)

Ostatne kolik penez a casu dam za jidlo (+ to lepsi jidlo, svatecni prilezitosti, at uz v restauraci ci kuchyni), chilli a specialni koreni, za pestovani bylinek (PLNEJ panelakovej balkon), hledani a pestovani hub.. Pro tohle vsechno ziju, ne? Nekdo je gurman a vyhledava zazitky tohodle typu, nekdo skace bungee jumping, nekdo ma radost, ze za rok usetril 50k na novou plazmu. Nekdo strka penize pod polstar a na smrtelny posteli je da svejm vnoucatum.. Hm.
    STQ
    STQ --- ---
    BRUKEV: za toho pul roku kolem 40-50k, ale to nejsou jenom whisky ale i vodka, vino, gin atd
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Něco to stálo, no, potřeboval jsem ukojit argentinskej deficit. Odhadem třeba desítku až patnáctku.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: nene, já se nerozhodl vydat víc:) Jen mám teď přes léto mrtě výdajů na vše možné, takže asi omezím i výdaje za chlast a budu kupovat jen minimum.
    Spíš to byla taková řečnická otázka, když jsem viděl ty vaše zásoby. Konkrétně u Machalíka mě to napadlo - viz. to míchání během léta a s tím spojená spotřeba právě třeba Campari a vermutů.
    STQ: Šlo o konkrétní částky, vztah k příjmům je zbytečný.

STQ
    STQ --- ---
    BRUKEV: jako na konkretni castky nebo pomerne k prijmum?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Jako že ses rozhodl vydat víc?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Nezanedbatelnou část příjmů.. Když ho miluješ, není co řešit.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pánové uhlobaroni, kolik ze svého kapitálu za chlast utratíte v rozmezí třeba půl roku?
    Já teda utrácím podstatně míň, ale i tak jsem se rozhodl, že je čas se nad výdaji zamyslet:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Jinak mi dnes došly skleničky - jsou bezvadný. Ideální velikost longu, konečně si nebudu muset míchat do whiskovek. U tebe taky dobrý? Pan Pospíšil z nás musí mít radost :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Toto je všechno plný, ne prázdný flašky, ty mám tady:

STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: to sem myslel ze ses vetsi alkoholik :))
    ja sem sbirku daval nedavno a navic jiny flasky nez od whisky (a Hendricks) nesbiram, nemel bych to kam davat :))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A abyste věděli, s kým máte tu čest celou tu dobu, co se bavíme, tak takhle to nějak u mě vypadá, když mám dobrej rok:

Čímž ale asi hlásím i stop stav na letošek, resp. budu akorát doplňovat věčně mizející Campari a možná nějakej ten vermut, jinak si myslím, že to do vánoc nevypiju. Naštěstí jsem dívku naučil pít koktejly, takže mi s těma sladšíma věcma vydatně pomáhá. Zítra mi dojdou ty Succa od p. Pospíšila a ještě koupím shaker a mám bar konečně kompletní.

Leda bych koupil ještě Rose's Lime Juice a nějakou vodku, abych mohl dělat gimlet a suchý věci na vodce, jenže to by pak chtělo ještě tequillu a to už zase vede na další hromady flašek. Takže raději spíš ne :)

Vyfoťte taky sbírku, pro tu prdel.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hlásím, že přišel poslední gin (dva) do sbírky:

Jeden z těch šedejch a pak ten opičí 47. To je německej gin, kterej je podle nějakýho starobylýho receptu a je dělanej ze 47 bylin a koření včetně brusinek a má 47 % alkoholu. Tak mám asi hotovo.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Už je to zaplacený :) Příště.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Okej, pokud už máš zájemce.. Já bych je asi vzal, ale nestojim o ně evidentně tak, jako vy :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Už jsem je udal kámošovi, tak na to ser.
    Prostě dobrý skleničky od dobrýho výrobce z kvalitního, zvonivýho skla.
    Koupím si je já.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Sorry za moji natvrdlost, v cemze jsou tak super? Jsem v praci a nestihnu nejak vic hledat v historii, vim, ze jsi jejich vyhody uz asi psal..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Su na něj zvědavej jak malej, plus toho vermutu! Budu dělat martini, negroni, manhattan... na ten konečně zlikviduju červenýho Johnnieho.

Ty tři vermuty - Noilly Prat, Dolin a Lillet - jsou jedny z nejslavnějších na světě, dál už se jít prakticky nedá. Podařilo se mi sehnat dodavatele, kterej je má všechny.

Plus jsem včera měl dlouhej telefon s borcem z Prahy, kterej je výhradním dovozcem tohohle G'Vine z Francie (a přes něj mi ještě dojdou šedý giny), a vypadá to, že půjde objednávat zajímavej chlast, kterej u nás není k dostání. Má hodně kontaktů, provozuje dovoz chlastu a je to barman na Pařížské, kde má s kámošem bar. Moc sympatickej člověk, hned jsem u něj objednal americkou Vyu.
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: pak napis jakej je ten gin, to me zajima, mam nejaky obdobi lehciho piti po vsech tech litrech whisky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam