• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: ještě že mi nemůžeš dát RO :)))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Brukev: War.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Ser na Machalíka:) Rumy rozhodně špatné nebudou, nevím, v čem by měl být lepší právě ten vermut.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEMONOFANARCHY: jaké pití se bude konat? Za 4kg můžeš koupit vermut, ale taky láhev tequily. Přičemž oboje je na jiný styl pití.
    Na samotné pití klidně vermut, ale v tomhle počasí bych si dal právě tu Absolut vodku s dobrou čerstvou pomerančovou šťávou (nebo alespoň nějaký Pfanner). Dost mi to poslední dobou chutná.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ser na rumy, jsou znacne nezajimavy. Rum a konak je podle me precenovany piti a pri tech cenach mi prijdou jako klamani spotrebitele. Zkus neco podstatnyho - vermut.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    (Nebotaknejak.)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Kup Lillet Blanc. Stoji 407 a je do-ko-na-lej. Sladkej, skvostnej, dobrej. Maj ho na Dios.cz.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: amen
    WILDENBURY_SQ: ja se dalsi twe asi nezucastnim, mam ted totalni a akutni pocit prewhiskovani :)
    DEMONOFANARCHY: absolut vodka?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jakej mas rad vermut, sladkej nebo suchej? Mam ted doma tri z peti nejlepsich vermutu na svete, dokazu poradit.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jezis ja chci dalsi hypernovu, priste asi koupim 2009 a ceeelickou pro sebe! :)

Kdy byste tak sli do dalsi TWE? .. Jako nijak vyrazne bych nespechal, spis si rict hrubej termin, abych si nejak naplanoval dopiti "zbytku" :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: Pokud mu to z toho polštáře dnešní hajzlíci vnoučata nevytahaj ještě před smrtí.

Kua jsem už pár dnů na antibiotikách a zrovna v tomhle kurevsky dusném počasí bych si dal nějaký mixdrink s ledem!!!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Okolo 20k rocne za ten lepsi chlast. Za obycejny popijeni pivka, vina a cideru.. Vubec nechci vedet, kolik rocne dam, par ojetejch aut asi jo. Ale o tom true naturally born alcoholic nepremejsli! :)

Ostatne kolik penez a casu dam za jidlo (+ to lepsi jidlo, svatecni prilezitosti, at uz v restauraci ci kuchyni), chilli a specialni koreni, za pestovani bylinek (PLNEJ panelakovej balkon), hledani a pestovani hub.. Pro tohle vsechno ziju, ne? Nekdo je gurman a vyhledava zazitky tohodle typu, nekdo skace bungee jumping, nekdo ma radost, ze za rok usetril 50k na novou plazmu. Nekdo strka penize pod polstar a na smrtelny posteli je da svejm vnoucatum.. Hm.
    STQ
    STQ --- ---
    BRUKEV: za toho pul roku kolem 40-50k, ale to nejsou jenom whisky ale i vodka, vino, gin atd
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Něco to stálo, no, potřeboval jsem ukojit argentinskej deficit. Odhadem třeba desítku až patnáctku.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: nene, já se nerozhodl vydat víc:) Jen mám teď přes léto mrtě výdajů na vše možné, takže asi omezím i výdaje za chlast a budu kupovat jen minimum.
    Spíš to byla taková řečnická otázka, když jsem viděl ty vaše zásoby. Konkrétně u Machalíka mě to napadlo - viz. to míchání během léta a s tím spojená spotřeba právě třeba Campari a vermutů.
    STQ: Šlo o konkrétní částky, vztah k příjmům je zbytečný.

STQ
    STQ --- ---
    BRUKEV: jako na konkretni castky nebo pomerne k prijmum?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Jako že ses rozhodl vydat víc?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Nezanedbatelnou část příjmů.. Když ho miluješ, není co řešit.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pánové uhlobaroni, kolik ze svého kapitálu za chlast utratíte v rozmezí třeba půl roku?
    Já teda utrácím podstatně míň, ale i tak jsem se rozhodl, že je čas se nad výdaji zamyslet:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Jinak mi dnes došly skleničky - jsou bezvadný. Ideální velikost longu, konečně si nebudu muset míchat do whiskovek. U tebe taky dobrý? Pan Pospíšil z nás musí mít radost :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam