• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    KEVIN182: Ve Whisky Shopu v Obanu měli dokonce osmnáctiletou Bowmore za 83 liber, takže nějakých 2 300 Kč. Celkem slušné :).
    KEVIN182
    KEVIN182 --- ---
    Ahoj,

chtěl bych se zeptat, co si myslíte o téhle whisky:
    Bowmore 1992 / 16 Year Old / Bordeaux Wine Cask : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-9007.aspx

Zaujala mě a rád bych jí zkusil. Dá se sehnat i u nás, nejlevněji asi zde:
    Bowmore 1992 16Y Bordeaux Wine 0,7l 53,5% Pure Pleasure e-shop
    http://www.pure-pleasure.cz/prodej/bowmore-1992-16y-bordeaux-wine-0-7l-53-5--257

ale cena si mi zdá podezřelá - jinde v ČR kolem 2000,- Díky :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Tak dražitel je zase spokojenej, ber to takhle :) Lidi po tom jdou, bo nechtějí platit za ty nové, když můžou použít starou pletenou.
    BTW za kolik kupujete bombičky? Já fungl nový pakl za 40 kč, když měním, tak za 25 kč.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To je neuvěřitelný, jak drahý jsou ty sifonový flaške! Teď jsem jednu dražil a dal jsem 530 a furt hovno! Je toto normální? Takový dreky přitom.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KOCOUREK: Příštího Abdula bych doporučil kupovat tady v Hatích v Excalibur City, vyjde tam nepatrně levněji a nemusíš kvůli němu dělat žádnou monstr objednávku v zahraničí. Na TWE bych objednával jen ty špeky, co jinde nemaj. Mimochodem doporučuju tu svou Glen Elgin.
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    A utratím... no kolik se dá. Vzhledem k nepravidelným příjmům a mé sběratelské vášni kupuji hodně když na to mám a piji zásoby když se nedaří. Pár ballantines, pár bowmore a pár lafojgů se tu najde i nenačatých, a hromady vína. Občas jsem měl i přes 600 lahví,teď tak 150, na podzim začnou doufám nákupy. Finančně nevím, ale dost.
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    MACHALIK: Hm, miloval jsem koňak a brandy. Jenže od odby co jsem opustil blended a začal s malt tak ti dávám za pravdu. Místo ko%naku když chci něco hřejivého a voňavého stačí mi brandy za 350 a jinak whisky...
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    Ad objednávka, určitě bych mezi zářím a prosincem koupil Abduláha, kolik to je otázka na peníze...
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: me dosly dneska, taky libi, taky to konecne nebudu muset michat do sklenicek na whisky :) navic se z nich da normalne pit limca a muzu konecne vyhodit hnusny sklenicky z ikea co jsem tu mel jako nejakej pozustatek studentskyho zivota :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Super, hned vod rána!

Já du dát vochutnat šéfikovi trochu ulitý hypernovy, poslední 2 paňáci, pak budu smutnej.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jsem ožralý.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Brukev pekne diktuje dnes, pobavil jsem se :))) Whisky and Rum :D

Jinak jako šouhlas, dyt rum muze bejt naprosto korektni piti.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Ale to neuděláš, bo tenhle klub maximálně zbrojí jen proti pijcům vína. A obhajovatel rumů nemůže být perzekuován milcem vermutu, bo to by pak byli potlačováni i vodkaři, atd. :)

No to je fuk.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To je prave to.

Muzu.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: To je nějaká zkratka? Jako whisky and rum? :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: ještě že mi nemůžeš dát RO :)))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Brukev: War.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Ser na Machalíka:) Rumy rozhodně špatné nebudou, nevím, v čem by měl být lepší právě ten vermut.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEMONOFANARCHY: jaké pití se bude konat? Za 4kg můžeš koupit vermut, ale taky láhev tequily. Přičemž oboje je na jiný styl pití.
    Na samotné pití klidně vermut, ale v tomhle počasí bych si dal právě tu Absolut vodku s dobrou čerstvou pomerančovou šťávou (nebo alespoň nějaký Pfanner). Dost mi to poslední dobou chutná.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ser na rumy, jsou znacne nezajimavy. Rum a konak je podle me precenovany piti a pri tech cenach mi prijdou jako klamani spotrebitele. Zkus neco podstatnyho - vermut.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    (Nebotaknejak.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam