• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STQ
    STQ --- ---
    tak tady to maji, ale minimalni hodnota nakupu 1.500,- wtf??
    Maneo s.r.o. - Váš dodavatel nápojů a potravin
    http://www.eshop.maneo.cz/
    takze kdo se prida?
    STQ
    STQ --- ---
    ja bych bral i celou lahev...ale to se da koupit jenom na letisti jestli to chapu spravne??
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: Klidně. Více PM.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Mam prazdny flasky od whisky, peclive vymyty, pro situace "napul" .. I potravinarskej odmernej valec :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Dem do toho napul?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: http://blog.apostiller.com/?p=63&lang=cs, cena 890kč. Tak do toho bych i šel, pánové. Někdo to kupte, šábnem se na půl, pošlete mi to třeba v zavařovačce:)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BARUNKA: Vubec jsem o ni nevedel, to be honest.

O této žhavé novince, která ještě není oficiálně v ČR v prodeji Murray napsal "jedná se o jednu z nejsladovějších evropských whisky, pokud ne nejsladovější". Myslel tím samozřejmě evropské whisky mimo ostrovy (UK) a Irsko. Dal jí velice slušných 88,5.

Něco o jejím původu:

historie této whisky se začala psát ještě před pádem berlínské zdi ve známé palírně Prádlo u Plzně (poblíž Nepomuka). Při výrobě bylo použito výhradně českých produktů - českého ječmene a pramenité vody, zrání probíhalo v sudech z českých dubů.

Výsledkem je single malt whisky (40,8%), která je velice lehká a svěží, s hladkou chutí a dlouhým koncem. Styl Speyside whisky.

Název HAMMER HEAD odvozen od místního železného mlýnského kola z roku 1928, identické můžete najít ve skotských palírnách.

Whisky byla po 20 let zapomenuta v místních sklepích, ale naštěstí znovu objevena a nyní se dostává na evropský whisky trh.
    _ _ _
    To me podrz... On to pry neni propadak!
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    Uz jste nekdo chutnal ceskou whisky Hammerhead? je to 21leta single malt :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    A nijak vyrazne nepolykat r. Pekne na plnou hubu, Lafrojg. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Lafrojg.

Je to leapfrog.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    .. dobra, prekecali jste mne .. vezmu ten Laphroaig Quarter Cask - at mi to neurazi hubu ..

.. jako ja prave Laphroaig mel ted parkrat na doporuceni brachy na zaver nejakejch tahu a dobre bylo .. bracha pil Laphroaig prvne paradoxne v Irsku :-)

.. BTW _ jak spravne vyslovovat Laphroaig
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Hm. Ten Lagavulin je tu o hodne drazsi. Fuj.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Já zkusil podchladit a dát dvě bomby a efekt není kdovíjakej, takže to dělat nebudu, i když to bylo jinak bez problémů.

Zatím jsem bublivost vody z petflašek nedosáhl a nejspíš ani nedosáhnu. Budu si s tím ještě hrát, taky se mi každá bombička chová jinak.

A na mě nekoukej s objednávkou, já mám dost do konce roku:

Už teda zmizelo to Campari a ze všeho nepatrně ubylo, ale žádnej nákup v plánu nemám.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Provedu, dik za pozvani.

Ted jsem to zkousel a jde to, naprat tam dve bombicky. Jen se musi hlidat to ustroji nahore, to je kritickej clanek :) Na chvilku se "sama spustila" (packa se sama zmackla) a zacala strikat sodovku, kdyz jsem ale tu packu pridrzel nahore, tak zustala vypnuta.. Takze asi to na to neni uplne delany, ale s trochou opatrnosti se to da zvladnout :) Sodovka teda pak nebyla 2x bublinkatejsi, ale urcite to pomohlo. Mmj. jsem nepredchlazoval, takze v kombinaci jeste s tim by to mohlo pomoct vyraznejc.. Ja myslim, ze se da sehnat stejne bublinkata voda v PETce, ne-li vic, ale mne to vetsinou moc nesmakuje. Mivaj takovou slane mineralne plastovou pachut, do drinku nevhodnou, kupuju si to spis do auta na zizen, doma mi nejvic jede komoušskej sifon. Voda z řeky je tu proste super, chutna mi vic, nez z flasek.

Ten lagavulin je CS, asi ho zkusim.. :) Jinak na tu dalsi objednavku taky uplne nespecham, neco jsem posolichal z ceskejch e-shopu, ale co takhle nekdy na podzim? Zacnou dlouhy a mlhavy vecery, venku sychravo.. .)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Můj telefon je 775 056 224, tak až pojedeš příště přes Brno a budeš mít chvilu, tak zavolej a můžem se ožrat :)

Jinak ta flaška se chová přesně tak, jak říkáš. Ještě to teda zkusím s druhou bombičkou, protože při té první se z trysky vyfoukalo trochu bordelu, co tam zbyl po letech nepoužívání - možná to ucpával právě on. Jako malinko to z toho leze, ale úplně minimálně. Rozhodně by šla vyměnit bombička bez jakkoli zásadního úniku.

Stran Lagavulinu: já začal pít whisky po jedné zásadní události v mým životě a to byl velkej panák Lagavulinu 16 yo, toho klasickýho, v jedné barcelonské hospodě. To bylo něco tak neuvěřitelnýho, že jsem pak hned na další služebce koupil Midletona a pak Bowmore a Auchentoshan, obě silný, a pak už to letělo. Akorát po zvyknutí si na Laph QC už mi Lagavulin 16 nikdy kdovíjak nechutnal, přišel mi slabej, takovej umělohmotně vyšolichanej, jak když si na něco hrajou (oproti upřímnýmu, zemitýmu Laphroaigu), a obecně jsem od něj spíš odklonil. Ale 12 yo jsem nikdy neměl - to je CS, ne? Jasněže je. Ho zkus, mohlo by to bejt dost dobrý, já bych ho bral. Ať ho mám odškrtnutýho.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ja uz fakt nemuzu :))) U toho Lapha cask strenght:

Chuť: komplexní, uzená treska, řezaný tabák, spálené noviny, ale máslové, sladké ovocné tóny převažují.

Kdo kruciprdel ochutnaval spalene noviny?? :))
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Safra, skoda, do ty Budapesti jsme jeli pres Brno, hned dvakrat.. Zvladli jsme jen jednu doporucenou hospodu (ostatni byly kurevsky daleko), trhy byly zavreny, ale i tak to stalo za to. Trochu me ty trhy serou, ne ze ne, nevychytali jsme cas, ale i tak jsem neco nakoupil.

MACHALIK: Pockej, takze kdyz nasroubujes matku s bombou, naperes CO2 do lahve, pak matku s prazdnou bombou odsroubujes, z lahve pretlak neunika? To nemusi byt naznak ucpane jehly, je klidne mozny, ze to madarsti inzenyri takhle promysleli a je to jednostranny ventil.. Coz by bylo opravdu cool.

Hele co vlastne rikas na Lagavulin? Nejak me do nej furt navazi sef, kdysi jsi mi doporucoval tenhle..

Lagavulin 12 Year Old / Bot. 2009 : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-10901.aspx

Prej ma bejt sladsi a presto kourovej, coz si moc neumim predstavit, kdyz furt piju spis tekutou slaninu .)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Kdybys byl odsud, tak ti hned půlku odleju :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PETER_PAN: Pokud nejsi nejakej extremista nebo velkej znalec, kterej presne vi, co chce, doporucil bych na zacatek toho čtvrťocha. Je chutove (i cenove) vic "user friendly" bych tak rekl, jestli tohle vubec lze rici o jakemkoli laphovi.

Ja se mmj. nekdy chystam na ten cask strenght, u tehle extremnich whisek se mi libi koncepce "jit do toho s nekym napul", kdyz si nejsem jistej, ze mi bude chutnat az do dna.. Takze kdyby nekdo mel zajem, hlaste se :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PETER_PAN: [ MACHALIK @ Whisk(e)y aneb.. máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to! ]

Po letech whiska, ke které se musím dostávat a nevím, jestli se k ní vůbec kdy dostanu. Fakt nářez.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam