Kolegové alkoholici, pár otázek na následující chlasty. Plánuju na vánoce (ano, už nyní, bo stejně půlku vychlastám) nakoupit nějaké běžné pitivo. Konkrétně každoroční Baileys. Nicméně mě zajímá, měl jste někdo Batidu
http://www.gastroklub.cz/detail/batida-de-coco-0-7l-floridajus-1/,
http://www.gastroklub.cz/detail/batida-de-coco-0-7l/? Jak to chutná? Podobně jako Baileys, nebo víc vodové? Sbírám i reference na Kahlua
http://www.gastroklub.cz/detail/kahlua-0-7l/ (hodně často se dává do mixdrinků, Machalík něco nemá nastudováno?) či na Amarula Cream
http://www.gastroklub.cz/detail/amarula-cream-0-7l/.
Druhá věc bude tvrdý chlast. Po prázdninovém opojení mixováním jsem na nějaké velké nakupování přehršle druhů zanevřel, ale otevřelo mi to alespoň oči a opětovně nastartovalo lásku k vodce. Bílej rum je na hovno a místo ginu mám slovenskou borovičku:) Nicméně bych rád návštěvám rád trochu ukázal pár jiných chutí, než jen Fernet, Printers a Božkov, takže se nakoupí i nějaký kvalitnější chlast. Ale nic drahýho. O rumy se postarám sám (když tady nikdo rumu neholdujete), ale chci postupně vzít dvě, tři lahve whisky. LEVNÉ. Ale ať je tam cítít rozdíl v chuti, at si návštěvy rozšíří obzory.
Můžete mi zkusit napsat nějaké tři lahve, které budou mít rozdílné chutě, at to všechno nechutná jako Johny nebo Balantinka? Jak říkám, jde o flašky max do litru, takže snad někdo bude mít nějaké nápady. já jsem whisku docela dlouho neměl, tak jsem úplně v pasti.
Např. Laphroig-Glenfiddich-Talisker? Nebo do toho zapojit i nějakou irčáckou?