• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    VONTRIX: Takze kourovy ti asi moc nechutnaj? Spis jsi na jemnejsi chute.. To moc neporadim, respektive.. Hammerhead :) Myslim, ze za tu cenu rozhodne neurazi, spis potesi.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    pratele, dekuji za vyborne inspirace. zacal jsem sluzebne litat do UK a duty free jsou na jejich strane velmi dobre zasobene za super ceny.
    Zatim jsem si prosel touto zkusenosti:
    - The Glenlivet 12y - celkem pohoda, prijemna, nenarocna, jak bylo psano, pro zacatecniky vyborna :-)
    - Dalwhinnie 15y - velmi jemna, medova a me docela uchvatila. Vite o necem podobnem?
    - Auchentoshan Three Wood - tohle taky docela prijemne, uz silnejsi a je tam citit ta chut ze sherry
    - Ardmore - traditional cask - dal jsem vcera jen na ochutnani a musim rici, ze dost silna, aromaticka...

Sbiram ted napady na dalsi tipy. Zatim mymi favority jsou Dalwhinnie a Auchentoshan - vite o podobnych, abych je zkusil?
    Diky a jak neco dalsiho projde rukama, tak rad poreferuju.
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    MACHALIK: nic se neděje, mám ještě zásobu. Do EC nemám cestu...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nedal jsem Talisker, nedal bych ani toto. Zkusil jsem z toho dělat Manhattan a je to spíš průser než dobrej koktejl.
    Nějak to postupně půjde. Musí bejt hodně komárů.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jj, jako dezinfekce proc ne. Ale na to bude stacit i prazska, co to aspon smichat s kolou a vypit?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vynalezli jsme využití červenýho Johnnieho:

WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jedu Zlicin - Petriny - Pankrac, zitra se asi budu prdelit po Praze.

Krome STQ to chce nekdo nekam hodit? Nutno odpovedet do cca 24 minut :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KOCOUREK: Nakonec se to nestihlo, ale Abduláha mají v EC za hodně podobnou cenu. Sorry.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Hammerhead je tu.
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    MACHALIK: no jo máš pravdu, koukám, vypadá to velké :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Pokud ještě neobjednal, tak mu to řeknu.
    Ale je to jen sedmička.
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    Abduláha 1x 1litr
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zítra kámoš uzavírá objednávku na TWE. Kdo chce, dejte mi vědět dneska závazně, jakou chcete flašku.
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    WILDENBURY_SQ: budu rád, může být zajímavá ale moc bych se netěšil, mě oslovil abduláh neskutečně a cena je podobná či další, tak budu rád za váš pokus
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    KOCOUREK: Jeee, jachta čoveče. Ani mi nemluv, hned bych si ji mrsknul, ale uz nam to pomalu konci a za chvili tu jsou sračky a plískanice, jak rikas :(

Jeste "pracovni dovolena" v říši a pak sedet na zadku doma / v praci / ve skole. Ach, aspon mame to piti.

Jak chutna ta česká budem informovat, neboj :)
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Naprosto OK, nelituji a čekáim na reference, stejně bych se k ní hned tak nedostal :)
    Od minulé zásilky od Machalíka jsem měl pauzu do neděle (Laph jak jsem psal) v létě moc whisky nepiji, asi třikrát od června...
    Teď vede pivo po práci, doma víno a čaje, sezóna whisky počne s plískanicema v říjnu listopadu a pár litrů tu mám :)
    Jediná výjimka byla jachta, kde se pije vše a pořád a tam jsem kromě vína a ginu měl 2 litry ballantines :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Objednávka odesrána, pani mě kontaktovala, bude to to koncem příštího týdne (počítam pátek).
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Tak STQ a Peter_pan uz dorazili.. Zbytek predpokladam dorazi co nevidet.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Bleeeh. Z tehle kremovejch piti mi asi jede jen white russian, kde se kremovosti dosahne Kahlúou a smetanou (cim lepsi, tim lepsi:).. (Ale poctivou vodku nenahradis :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BARUNKA: konkrétně něco podobného Baileys. To je osvědčená klasika, ale zajímala mě změna.
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    BRUKEV: Kahlua je kavovy sladky liker a nejak si nedovedu predstavit ho pit samotny :/ do koktejlu super,osladit s tim kafe taky dobry ale to je tak vsechno
    Batida je v podstate mix kokosu a mleka s ethylalkoholem a pije se to v Brazilii.samotny se to ale taky nepije.spis do koktejlu nebo minimalne s juicem.
    a Amarulu neznam.
    co konkretne hledas?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam