• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    WILDENBURY_SQ: kour, ale nijak exkluzivne. Rad bych proste neco, co me s jistotou nadchne a nebude me to stat tri palacky za flasku .)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ESTEN: A co mas cca rad? Kouř a rašelinu (tady bych věděl), nebo spíš jemnější chutě, ovoce, dřevitý (zkrátka to, v čem se vůbec nevyznam..)?
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ja bych se k objednavce pridal, lahev nebo dve. Doporucte mi vhodnou whiskey pro naprostyho neznalce, chlastam spokojene jamesona a bushmills, ale chci experimentalne zjistit co je pravdy na tom, ze jsou to proti opravdovejm whiskam patoky...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Takže kdo co kam jak?

Ja asi minimalne:
    Ledaig 10 Year Old : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-12983.aspx
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jo TWE... :) Jsem ztracen. Už dlouho jsem nekupoval.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Mrzkou zasobu mam, ale presto bychom twe mohli..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Už je to tak!
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: twe?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Co budeme dělat? Nemám zásobu.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---

OBRAZEM: Když nemůžete pít, aspoň se podívejte. Tvrdý alkohol zblízka - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/alkohol-pod-mikroskopem-makro-dec-/veda.aspx?c=A120915_161732_veda_pka
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Tak na prohibici! Takova prilezitost pripitku tu neni kazdej den, na zdravi.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Uplnou nahodou jsem narazil na tohle - http://inedo.com/company/scotch-menu

Muze byt zajimave prijit na par schuzek (:
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Vy z Brna si vygooglite "bruichladdich wmd ii yellow submarine story" :))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A my ostatní?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Velice dobře vím která ;-) Rádi ji na ochutnávkách dáváme k dobrému.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MAZDA: Ona se k tomu poji dost zajimava historka, podle nekterych zdroju dokonce pravdiva.. :)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Což mě nepřekvapuje. Tuším, že další edici toho nevypálili, takže není o čem.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MAZDA: Za poslednich par let uplne silene vylitla cena, jeste nedavno sla sehnat za pade...
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Tak tuhle snad budeme muset taky opatřit :) Jsem dost zvědavý, jaká je. Přeci jen, umí tam pálit moc zajímavé kousky!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jsem ted ochutnaval tuhle..

Zajimava! :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Nedavno jsem byl ochutnavat a nemohl jsem na nic narazit, az jsem mel panaka*nejakyho* lepsiho Ledaiga, nejak jsem si nepoznamenal jakyho, zjistim... Chutnal mi. :) Pritom zakladnejsi verze Ledaigu byly dost nudne, jak to tak byva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam