• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Vy z Brna si vygooglite "bruichladdich wmd ii yellow submarine story" :))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A my ostatní?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Velice dobře vím která ;-) Rádi ji na ochutnávkách dáváme k dobrému.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MAZDA: Ona se k tomu poji dost zajimava historka, podle nekterych zdroju dokonce pravdiva.. :)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Což mě nepřekvapuje. Tuším, že další edici toho nevypálili, takže není o čem.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MAZDA: Za poslednich par let uplne silene vylitla cena, jeste nedavno sla sehnat za pade...
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Tak tuhle snad budeme muset taky opatřit :) Jsem dost zvědavý, jaká je. Přeci jen, umí tam pálit moc zajímavé kousky!
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jsem ted ochutnaval tuhle..

Zajimava! :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Nedavno jsem byl ochutnavat a nemohl jsem na nic narazit, az jsem mel panaka*nejakyho* lepsiho Ledaiga, nejak jsem si nepoznamenal jakyho, zjistim... Chutnal mi. :) Pritom zakladnejsi verze Ledaigu byly dost nudne, jak to tak byva.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Tak uz jsem se v tom zorientoval.

Mne CS chutna. Vlastne se pro me stal nejlafrojgovitejsim lafrojgem, kdyz se otevre flaska v baraku naproti, po cuchu to poznam... Neprijde mi ani tak brutalni, urcite vyraznejsi, ale chute ma pomerne ucesane, prijde mi i pomerne sladkej a karamelovej (asi jsem divnej?). Jen se obavam, ze uz mi nebude tolik šmakovat čtvrťoch. A dal neni pro me v Laphovi kam moc jit, 18 pry nejake velke terno neni a nejaky sberatelsky kousky... Je to loterie a nechci za chlast utracet hudriliony.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Asi nejlepší stránky o vermutech, co jsem kdy objevil: http://www.vermouth101.com/
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Enjoy. Já zvážím ještě jeden drink.
    S koktejlama je potíž, že v jednom do sebe člověk vpraví dost alkoholu. Klasická sklenice je na 2,25 dcl a i když se nedoplní do vrchu, tak je to furt dvojka. Při poměru míchání 3-5:1 to vychází na pěkný deci a půl tvrdýho naráz, což už se netoleruje tak snadno jako lecjakej panák.
    Ale my kuci z Moravi to zlomíme.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ha, jsem zmatenej.. Jak jsem dal sklenici do ust, winamp vybral song "Old booze, new friends" (mmj. fakt dobrej).

Takze minimalne dobre nacasovany. Nic, jdu poslouchat, pít a resultát si necham na potom, tohle fakt neni jednoduchy piti, vo kterym bych tu z fleku vyšvihnul spálený noviny, podehtovaný lano a soumrak ve Valencii..

Mír a whisku.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kurva, to je dobrý. 4:1 Plymouth:Noilly. With a lemon twist. Takovej hořkej ocásek to má.

Jinak co se míchání vs. třepání týče, tak doporučuju (v dlouhé chvíli) přečíst tenhle thread. Narazil jsem na něj už v Argentině před dvěma lety a pořád mě i dnes inspiruje.

Kdysi jsem, a už jsem to sem i myslím psal, snědl ananas a pak si dal whisky a bylo to peklo. Peklo!!! Rozmrdanej jazyk na atomy, pálilo to jako čert. Jaký to je po omáčce?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Vazne je rozdil mezi michanym a trepanym? Can´t believe this shit, Mr. Bond :)

Ne, jako vazne, do tech martini se taky jedno propracuju, tech chuti a vuni a veci je tolik, ze nevim, kam driv skocit, do toho furt neco sezonniho...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mrdám se každej den deset hodin na střeše rodinné chatrče a večer bejvám tak zbitej, že nemám náladu/sílu si namíchat ani ten drink :/ Asi si půjdu udělat jedno rychlý martini. Obyčejný z Plymouthu a... Noilly. Úplně obyčejný.

Mixologií se tu někdo zabývá? Zkoušel někdo rozdíly typu míchaný vs. třepaný, různý poměry a značky/tipy lihovin a tak?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ja jsem zahajil cajovou lzicku legendy (vytecna zalezitost), ted Fentimans sevillskej pomernac (genialni limonada) a az se udela vecere, tak skocime do bazenku s morskou vodou, jodem a kourem :)

Tyhle dny miluju.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A já furt nic, jen mixáž.
    Přišel jsem na chuť Aperolu a spritzu z něj a taky gimletům a martini. Časem chci zkusit appletini z jabka extrahovanýho tlakem z bombiček.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Takze tu mame Lapha CS 55.3 Voltu ... Za chvili na to vlitnu. K tomu oteviram legendu, super den :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam